Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Prins Philips testamente hemmeligt i mindst 90 år

Den afdøde prins Philips testamente vil forblive en hemmelighed i mindst 90 år for at beskytte det britiske kongehus' privatliv. Det har en domstol besluttet torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.Testamenter er normalt offentlige dokumenter i Storbritannien, men det gælder altså ikke i prins Philips tilfælde.

Mand tiltalt i Frankrig for deltagelse i folkemord i Rwanda

Frankrig tiltaler en mand for at have deltaget i folkemordet i Rwanda. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP. Der er tale om en mand i halvfjerdserne, som torsdag blev tiltalt for at have forbindelse til folkemordet i Rwanda i 1994. Det oplyser en antiterror-anklager i Paris.

Britisk opfinder og computer-pioner død

Den britiske opfinder og iværksætter Sir Clive Sinclair, der var med til at sørge for at computere kom ud til den brede befolkning, er død, 81 år gammel. Det skriver The Guardian.

Facebook sletter mindst 150 profiler tilknyttet kontroversiel tysk organisation

Facebook har slettet mindst 150 profiler med tilknytning til den tyske organisation Querdenken, der omfatter blandt andet højreaktivister og vaccinemodstandere. Det er Facebooks første målrettede aktion mod en gruppe, som forårsager "koordineret social skade", siger Nathaniel Gleicher, chef for Facebooks sikkerhedspolitik, torsdag til det tyske nyhedsbureau DPA.

Filmmand fængslet for vold mod forfatter

En filmmand, der er sigtet for flere tilfælde af voldtægt, vold og blufærdighedskrænkelse af en kvindelig forfatter er ved et grundlovsforhør i Dommervagten i Københavns Byret blevet varetægtsfængslet i 13 dage. Han er blevet fængslet for vold, og dommeren har dermed ikke fundet begrundet mistanke for, at han skulle have voldtaget forfatteren. Det oplyser forsvarer Kåre Pihlmann ifølge Ritzau.

Radikale: Danmark skal være klimaneutralt 10 år før planlagt

Danmark kan ikke vente til 2050 med at blive klimaneutralt. Det skal ske allerede i 2040. Og allerede i 2030 skal Danmarks CO2-reduktioner være i nærheden af 80 procent. Partiet vil sætte 25 milliarder kroner af i årene frem mod 2030 til at skabe de nødvendige forandringer. Det siger De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, forud for partiets landsmøde i Nyborg i weekenden.

30-årig mand fra Glostrup tiltalt for tyverier af cykler og designermøbler

Der er hele 32 punkter i anklageskriftet mod en 30-årig mand fra Glostrup, der er tiltalt for tyverier af cykler og designermøbler i Holbæk, Taastrup og København  for over 200.000 kroner, skriver sn.dk. Retssagen mod manden starter ved retten i Holbæk 29. september.

Lækage af jenklorid i Hvide Sande stoppet

Lækagen af jernklorid i forbindelse med en brand på en laksefabrik i Hvide Sande er standset, og nu arbejder indsatspersonale og miljømyndigheder med at inddæmme det forurenede område i Ringkøbing Fjord. Det oplyser Midt- og Vestjlyllands Politi.

Medie: Flere end 188 steder i Danmark kan være forurenet med fluorstoffer

De 188 lokationer i Danmark, der skal undersøges for det sundhedsskadelige stof PFOS, er langt fra de eneste grunde, der kan være forurenet med fluorstoffer. For stofferne er ikke kun anvendt i brandskum, men i en lang række andre brancher også. Det skriver Jyllands-Posten.

Flere skader afsløret i skandaleramt byggeri på Amager

Flere af søjlerne i det skandaleramte Njals Tårn på Amager bør få et lag brandmaling for at sikre deres bæreevne, og en hel del andre skal repareres på grund af synlige skader på betonens overflade, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad. Det fremgår af foreløbige notater, udarbejdet af bygherren Bach Gruppens rådgiver Norconsult, som Licitationen – Byggeriets Dagblad har fået aktindsigt i.

FC København vinder i Bratislava

FC København vinder på udebane i Bratislava 3-1 over Slovan Bratislava fra Slovakiet i Conference League i fodbold. I Europa Leagues gruppespil måtte FC Midtjylland på hjemmebane nøjes med 1-1 mod PFC Ludogorets fra Bulgarien.

Mand i USA ville skydes for at skaffe søn forsikringssum på 63 millioner kroner

En advokat i Columbia i den amerikanske delstat South Carolina har overgivet sig selv til politiet, som sigter ham for blandt andet forsikringssvindel. Ifølge politiet ville manden skydes i hovedet og dræbes, så hans søn kunne få udbetalt en forsikringssum på 10 millioner dollars (cirka 63 millioner kroner). Men skuddet strejfede kun advokaten.

Hollandsk udenrigsminister må gå efter evakuering

Hollands udenrigsminister, Sigrid Kaag, er torsdag trådt tilbage. Et flertal i parlamentet mener, at hun har fejlet i forbindelse med evakueringen af flygtninge fra Afghanistan i august. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mand fra Tønder dømt for at true politifolk med kniv

En 45-årig mand fra Tønder er ved retten i Sønderborgblevet idømt fire månedes fængsel for at have besiddet en kniv og forsøg på grov vold og trusler om vold mod betjente, som udførte deres arbejde. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mindst 18 dræbt i bagholdsangreb i Nigeria

Mindst 16 nigerianske soldater og to medlemmer af lokale forsvarsgrupper er blevet dræbt ved et bagholdsangreb i Borno-distriktet i Nigeria, skriver nyhedsbureauet AFP.  Det menes at være terrorgruppen Islamisk Stat (IS) i Vestafrika, der står bag angrebet.

Sikkerhed ved amerikansk kongres skærpes før demonstration

Amerikansk politi vil igen finde det sikkerhedshegn frem, der blev stillet op ved kongresbygningen i Washington D.C. efter stormløbet i januar. Lørdag har tilhængere af tidligere præsident Trump varslet en demonstration. Hegnet vil blive sat op fredag, skriver nyhedsbureauet dpa.

EU-top skuffet over hemmeligt samarbejde mellem USA, Australien og Storbritannien

EU er skuiffet over at være holdt udenfor hemmelige samtaler om et forsvarssamarbejde mellem USA, Storbritannien og Australien. Det siger EU's udenrigspolitiske chef Josep Borrell i en udtalelse torsdag, skriver blandt andet NRK.

Dansker i VM-finale

René Holten Poulsen roer sig i VM-finalen i 1000 meter enerkajak med en andenplads i sin semifinale torsdag på Bagsværd Sø.

Italien indfører obligatorisk corona-pas for alle lønmodtagere

Den italienske regering har godkendt et dekret, der gør det obligatorisk for alle lønmodtagere i den private og offentlige sektor at have et corona-pas. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tre-årig dreng død efter ulykke i daginstitution i Nyborg

En tre-årig dreng, der onsdag var udsat ved en ulykke i en daginstitution i Nyborg Kommune på Fyn, er død som følge af ulykken, skriver Fyns Politi på Twitter. Politiet efterforsker stadig ulykken. De pårørende er underrettet.