Lippert

Nu fortæller Lars Løkke Rasmussen om sit nye parti

Hvad skete der? Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har samlet de 20.180 vælgererklæringer, der skal til, for at hans nye parti Moderaterne kan stille op til næste folketingsvalg.

Derfor gæstede han programmet 'Lippert' på TV 2 NEWS, hvor han svarede på, hvad han vil med sit parti. Hvem han peger på som statsministerkandidat. Og om partiet overhovedet er klar til valg.

Du kan følge interviewet direkte på TV 2 PLAY.

Interviewet er slut

Tak, fordi du læste med.

Interviewet kan genses på TV 2 PLAY eller på TV 2 NEWS 18.20.

Vil ikke pege på en statsministerkandidat

Lars Løkke Rasmussen har oprettet Moderaterne for at gøre op med blok politikken. Han vil derfor heller ikke asløre, hvilket navn, der står på hans seddel, hvis han Moderaterne kommer i folketinget efter nsæte valg og hans skal til Dronningen med en seddel, der viser, hvem han peger på som statsminister.

- Det vil man kunne se, når jeg afleverer sedlen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han afviser ikke, at der godt kan stå Jakob Ellemann-Jensen på den, selvom det var Venstre, han selv forlod.

- Det er en misforståelse, at Venstres formand ikke kan stå på sedlen

Erkender ansvaret for den stramme udlændingepolitik

En af de eneste politiske meldinger, Lars Løkke Rasmussen er kommet med om Moderaternes politik, er, at den nuværende udlændingepolitik er for stram. 

- Bærer du ikke selv ansvaret for den stramme udlændigepolitik?

- Det kan du godt sige. Jeg deler det nok med nogle andre.

- Men du har været stasminister og minister i perioden, hvor politikken er blevet strammet på udlændingeområdet?

- Alting har en ende. Der var en god grund til, at vi strammede udlændigepolitikken. Men nogle stramninger har været mere symbolske end andre - for eksempel smykkelovgivningen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Moderaterne skal tænke langsigtet

Moderaterne har endnu ikke præsenteret en egentlig politik. Men den vigtigste politiske mærkesag for Moderaterne er, ifølge Lars Løkke Rasmussen, at tænke langsigtet. Det, mener han ikke, de andre partier på Christiansborg gør.

Et eksempel på at tænke langsigtet er blandt andet at tænke de studerendes SU på en anden måde. Den vil Lars Løkke Rasmussen gerne gøre til et lån.

Løkke vil ikke bestemme alt egenrådigt

Lars Løkke Rasmussen har tidligere til Altinget sagt, at partiet tager "afsæt i de værdier, som jeg står for, og den ramme er ikke til diskussion".

I programmet Lippert bløder han nu lidt op og svarer direkte adspurgt, at der også vil blive medlemsdemokrati, og at partiet vil tage udgangspunkt i det politiske netværk, der er afsæt for Moderaterne.

Løkke: Jeg har det som en, der er blevet skilt

Selvom Lars Løkker Rasmussens parti i dag har rundet nok vælgererklæringer, er han ikke udelukkende glad. For han erkender, at det er svært at danne et nyt parti.

- Jeg bevæger mig ud på isen her. Derfor er i dag heller ikke bare en festdag for mig. Det er et point of no return. det er et farvel til det parti, der har givet mig alt, siden jeg var 17 år. Jeg tror, jeg har det ligesom en, der er blevet skilt og bevæger sig ud på Tinder, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger dog, at Moderaterne er et gennemtænkt projekt.

- Jeg sidder ikke bare her og er jubelglad. Men jeg har tænkt over det. Det er derfor, vi har lavet noget helt nyt - et netværk. Så når vi nu tager det næste skridt, er det gennemtænkt.

Vil ikke afsløre kandidater

Lars Løkke vil endnu ikke fortælle, hvem der er partiets folketingskandidater.

- Nogle af dem ved jeg, hvem er - det kan jeg se ud fra de medlemmer, vi har i netværket, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Er der folketingspolitikere i blandt?

- Prøv og hør, jeg har ikke nogen liste, og vi kommer det ikke nærmere.

Ikke klar til valg

I interviewet bliver Lars Løkke Rasmussen spurgt, om Moderaterne er klar til valg, hvis det udskrives nu. 

- Det er vi ikke, siger Lars Løkke Rasmussen.

Men han understreger, at de hurtigt kan blive det efter i dag, hvor de er blevet opstillingsberettigede til Folketinget. De håber, at kunne præsentere deres politik efter kommunalvalget her i efteråret.