Nyheder

Dagens nyheder 15. september

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

USA, Storbritannien og Australien laver militær alliance mod Kina

USA, Storbritannien og Australien har annonceret et samarbejde ved navn Aukus, som skal have til formål at modsvare Kinas militære magt i Asien og Oceanien. Blandt andet skal Australien udstyres med atomdrevne ubåde, lyder det. Det skriver The Guardian.

Jordskælv rammer Kina

Et jordskælv har ramt den kinesiske provins Sichuan, der ligger i det centrale Kina. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Jordskælvet er målt til en styrke på 5,6 på richterskalaen.

"Mulig trussel" mod tysk synagoge

Tysk politi meddeler, at det har modtaget oplysninger om en "mulig trussel" mod en synagoge i byen Hagen i den vestlige del af landet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters onsdag aften. Politiet er på stedet og har taget foranstaltninger for at håndtere situationen.

Grønland får millionstor hjælpepakke af USA

Sidste år sendte Washington 12,1 millioner dollar til Grønland. Nu er Washington og Nuuk netop blevet enige om endnu en støttepakke på 10 millioner dollar. Det skriver Reuters. Ifølge nyhedsbureauet sker det, fordi USA forsøger at opbygge tættere bånd til Grønland. Ligeledes kalder den grønlandske udenrigsminister Pele Broberg den økonomiske støtte for symbolsk at være meget vigtig.

Flere borgmestre vil ikke have naturnationalparker

Flere borgmestre frabeder sig naturnationalparker, som dem, Miljøministeriet har lagt op til kan anlægges i en række kommuner. Det skriver Jyllands-Posten. Blandt andet afviser Rebild-borgmester Leon Sebbelin (R), at Rold Skov kan omdannes til naturnationalpark. Borgmester i Silkeborg Steen Lindum (V) afviser naturnationalparker i kommunen under de nuværende vilkår.

Brand i vestjysk industribygning: Bliv væk fra stedet

Der er udbrudt brand i en industribygning i Hvide Sande i Vestjylland, og det har medført "kraftig røgudvikling", der ligger lavt over byen. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter. Her oplyser politiet desuden om, at man skal blive væk fra stedet for at gøre plads til slukningskøretøjer samt lukke døre og vinduer.

Amerikansk nyhedsmagasin udgiver liste over de mest indflydelsesrige personer

Storbritanniens prins Harry og hans kone Meghan prydede onsdag forsiden på det amerikanske nyhedsmagasin Times årlige udgivelse om årets 100 mest indflydelsesrige personer. Listen omfatter også sangerne Billie Eilish og Britney Spears samt OL-gymnasten Simone Biles.

Ekspert frygter farlig sygdomskombination til vinter

Ganske vist er 83,9 procent af alle danskere over 12 år færdigvaccinerede mod covid-19. Alligevel frygter professor og overlæge på Rigshospitalet Anders Perner, at vinteren kan medføre adskillige indlagte med en kombination af coronavirus og influenza. Det skriver Berlingske. Anders Perner siger, at man ikke har noget erfaring med den kombination endnu, og han påpeger, at den seneste uge har budt på de højeste coronadødstal siden marts.

23 områder udvalgt som mulig naturnationalpark

Knap 200 forslag fra borgere, organisationer og kommuner til Danmarks næste ti naturnationalparker har nu ført til en bruttoliste på 23 områder, oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse. I en naturnationalpark skal store pattedyr kunne græsse året rundt omgivet af "gamle træer, genskabte vandhuller, vilde blomster og et summende insektliv".

Præsident Biden erklærer fuld tillid til nyligt omstridt forsvarschef

Præsident Joe Biden siger, at han har "fuld tillid" til USA's forsvarschef, general Mark Milley. Det sker efter, at det i en ny bog er kommet frem, at Mark Milley to gange talte med sin kinesiske modpart om den daværende præsident Donald Trumps mentale tilstand. Det skriver AFP.

Schweiz kan være på vej til at lovliggøre homoseksuelle ægteskaber

En meningsmåling viser, at 63 procent af schweizerne bakker op om at lovliggøre ægteskaber mellem personer af samme køn. Det skriver nyhedsbureauet AP. Schweizerne skal stemme om netop dette den 26 september. Landets regering har meldt åbent ud, at de er for en lovliggørelse, men modstandere mener, at det vil være skadelige for de traditionelle familieværdier.

Filippinernes omstridte krig mod narkotika skal efterforskes af Den Internationale Straffedomstol

Den Internationale Straffedomstol (ICC) giver grønt lys for en fuld efterforskning af mulige menneskerettighedsbrud i Filippinernes omstridte krig mod narkotika. Domstolen har indvilget i anklagemyndighedens anmodning om at indlede efterforskninger af mulige forbrydelser mod menneskeheden knyttet til Filippinernes "krig mod narkotika" mellem 2011 og 2019, oplyser ICC i Haag i en erklæring onsdag. Det skriver AFP.

Flygtningenævnet udskyder endnu engang behandling af 40 afghaneres asylsager

Flygtningenævnets behandling af cirka 40 sager vedrørende afghaneres asyl og opholdstilladelse i Danmark udskydes yderligere. Sagerne blev først sat i bero, da den militante islamistiske bevægelse Taliban tog magten i Afghanistan midt i august, og senere er cirka 20 yderligere sager blevet sat i bero. Det skriver Flygtningenævnet i en pressemeddelelse.

Mand dømt for at køre kvinde ned på p-plads

En 56-årig mand er ved retten i Hjørring idømt fire måneders fængsel for at have påkørt en 29-årig kvinde på en parkeringsplads i Herning 27. juni. Det oplyser anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.

Mand fængslet for at banke kvinde i Frederikshavn

En 30-årig mand er blevet fængslet fire uger, sigtet for trusler og for at have banket en 39-årig kvinde i en lejlighed i Frederikshavn, oplyser anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi. Kvinden blev blandt andet banket med et stoleben, så hun brækkede flere ribben.

To mænd fængslet for knivdrab i Herning

To mænd, 23 og 21,  er blevet varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør ved Retten i Herning. De er sigtet for manddrab, efter at en 22-årig mand mistede livet 5. august efter knivstik i brystet.  Det oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi onsdag eftermiddag på Twitter.

Tre-årig dreng kommet til skade - krisepsykologer og politi er til stede og byrådsmøde aflyst

En tre-årig dreng er onsdag eftermiddag blevet indlagt efter en ulykke på en legeplads på en daginstitution i Nyborg. Fyns Politi oplyser, at de efterforsker sagen. Desuden skriver TV 2 FYN, at der er krisepsykologer til stede, samt at et byrådsmøde i Nyborg Kommune er blevet aflyst på grund af hændelsen.

Stjerneatleter anklager FBI for svigt i sag om seksuelt misbrug

De olympiske gymnaster McKayla Maroney og Simone Biles og flere andre kvindelige stjerneatleter fortalte onsdag ved en opsigtsvækkende kongreshøring, hvordan de følte sig forrådt af FBI-agenter. Trods vedholdende vidneudsagn fra atleterne gjorde FBI-agenterne absolut intet for at stoppe lægen Larry Nassar, som forgreb sig på flere hundrede amerikanske gymnaster. Nassar blev siden dømt til fængsel på livstid.

For første gang nogensinde sendes turister i kredsløb om Jorden

Der bliver skrevet et nyt stykke rumhistorie, når fartøjet "Inspiration 4" fra SpaceX natten til torsdag sendes i tre dages kredsløb om Jorden. Om bord er nemlig fire rumturister, der blot har fået få måneders træning. Det bliver første gang, at en besætning uden rumerfaring skal i kredsløb om Jorden.

Paven afviser ærkebiskops fratrædelse efter omfattende sag om seksuelt misbrug

Ærkebiskoppen af Hamborg Stefan Hesse har tilbudt at trække sig i kølvandet på en omfattende sag om seksuelt misbrug i den katolske kirke i Tyskland, hvor mere end 200 personer skulle have misbrugt over 300 ofre mellem 1975 og 2018, mens han var (med)ansvarlig for kirken. Men den fratrædelse har Pave Frans i Vatikanet valgt at afvise. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.