Coronavirus

Vaccineproducent søger om godkendelse til 5-11-årige

Blåstempler det europæiske lægemiddelagentur vaccinen til den yngre aldersgruppe, kan den blive taget i brug i løbet af oktober.

Det tyske selskab BioNTech søger snart om at få godkendt Pfizer-vaccinen til børn mellem fem og elleve år i Europa.

Det skriver det norske medie VG.

- I de kommende uger vil vi indsende resultater fra vores undersøgelse foretaget blandt børn fra fem til elleve år til sundhedsmyndighederne rundt om i verden og ansøge om godkendelse, også her i Europa, siger BioNTechs leder Özlem Türeci fredag til den tyske avis Der Spiegel.

Hun fortæller, at virksomheden allerede er begyndt at forberede produktionen af vaccinen til børn under 12 år.

Det er den samme vaccine, som er godkendt til voksne og børn over 12 år, men den indeholder mindre doser.

Kan være godkendt til oktober

Hvis det europæiske lægemiddelagentur, EMA, blåstempler vaccinen til den yngre aldersgruppe, kan den blive taget i brug i løbet af oktober, skriver Der Spiegel.

Det er dog op til de enkelte landes sundhedsmyndigheder at beslutte, om man vil rulle vaccinen ud.

Pfizer/BioNTech har testet vaccinen på børn helt ned til seks måneder, og ifølge Özlem Türeci er resultaterne gode, og "alt går efter planen".

Hun håber, at selskabet kan være i stand til at fremlægge data for vaccinens effekt på børn mellem to år seks år kort efter EMA-ansøgningen er indgivet for den ældre aldersgruppe.

Resultaterne for børn ned til seks måneder er planen skal være klar ved udgangen af 2021.

Konkurrent tester samme aldersgruppe

Moderna, som har udviklet en vaccine på baggrund af samme teknologi som Pfizer/BioNTech, er også i gang med kliniske test på børn i alderen seks til 11 år.

Pfizer/BioNTech har endnu ikke søgt om godkendelse hos det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, men planen er, at det skal ske i løbet af september.

Dog har både Pfizer og Moderna udvidet størrelsen på deres kliniske test for at imødekomme et ønske fra de amerikanske myndigheder.

De større test skal til for at sikre, at vaccinerne ikke kan være skyld i sjældne tilfælde af betændelse i hjertemusklen, som har vist sig blandt ganske få vaccinerede under 30 år.

Risikoen var meget lille - der var tale om færre end 13 tilfælde blandt en million stik nummer to. De fleste tilfælde var milde og forbigående.