Lippert

Kvinderne har smurt tykt på, siger Naser Khader i sit første store interview efter anklager

Naser Khader mener, at de kvinder, der har anklaget ham for seksuelle krænkelser, har smurt tykt på. Det afviser kvinderne.

Naser Khader har i den seneste tid været i vælten, efter at en række kvinder i sommer anklagede ham for at have krænket dem seksuelt.

Siden har han holdt sig fra at deltage i store interviews, men nu sætter den tidligere konservative politiker ord på sagen over for TV 2.

- Jeg er ikke en krænker i ordets bogstavelige forstand, siger Naser Khader nu i et interview i programmet 'Lippert' på TV 2 NEWS.

Jeg bliver beskrevet som en klam person. Det er jeg ikke

Naser Khader

Khader: - Sådan er jeg ikke

Anklagerne mod Naser Khader er blevet undersøgt i en ekstern advokatundersøgelse igangsat af Det Konservative Folkeparti.

På baggrund af undersøgelsen er Naser Khader blevet smidt ud af partiet. Men han genkender ikke kvindernes udlægning, lyder det.

Har du krænket nogle kvinder seksuelt?

- Den måde, de her ting er blevet beskrevet på, kan jeg simpelthen ikke genkende. Der er blevet smurt tykt på. Overdrevet. Man kommer her 19-20 år efter og hævder nogle ting, som jeg er overbevist om ikke er sket, siger Naser Khader og fortsætter:

- Der er kun to, der har været til stede, og når der er gået så mange år, så svigter hukommelsen. Man smører måske tykt på. Men den måde, jeg bliver beskrevet på, sådan er jeg ikke. Jeg bliver beskrevet som en klam person. Det er jeg ikke.

Kvinderne fastholder forklaringer

Over for DR beskriver en kvinde blandt andet, hvordan hun kom for at interviewe Naser Khader, som efterfølgende pressede hende til sex mod hendes vilje.

En anden kvinde beskriver, hvordan Naser Khader forsøgte at tvinge hende ned på en seng, inden hun løb sin vej.

TV 2 har været i kontakt med de tre kvinder, der i sommer stod frem med navn hos DR og anklagede Naser Khader for at have krænket dem seksuelt.

De fastholder alle tre deres beretninger.

- Jeg har intet at ændre der. Der er ikke smurt noget tykt på, siger Camilla Trustrup, som er en af kvinderne, til TV 2.

Jeg vil ikke sige undskyld for noget, jeg er overbevist om, at jeg ikke har gjort

Naser Khader

Koordinering af beretninger

Naser Khader mener, at kvinderne har ladet sig inspirere af hinanden i deres beretninger. Han nævner, at der blandt andet findes en facebookgruppe, hvor folk skriver om ham.

- Der er nogle i den her facebookgruppe, der har skrevet en masse løgne. Nogle af de beskrivelser, der har været hos Danmarks Radio og i advokatundersøgelsen, er stærkt inspireret af det, der står i den gruppe.

Så det, du siger, er, at det er blevet koordineret og er en konspiration mod dig?

- Ikke med alle syv kvinder, men nogle af dem. I advokatundersøgelsen bliver det også nævnt, at tre af kvinderne har mødtes med to journalister i 2018, siger Naser Khader.

Alle tre kvinder, som TV 2 har været i kontakt med, afviser dog at have koordineret deres udsagn med nogen.

En af dem er journalist Kristina Olsson.

- Jeg har fortalt om min oplevelse. Jeg er ikke blevet påvirket af nogen, og jeg kender ikke de andre kvinder, der har fortalt om deres oplevelser, siger hun til TV 2.

Det samme siger Camilla Trustrup, der arbejder som selvstændig konsulent:

- Jeg kender ikke de andre kvinder overhovedet eller har talt med dem. Der er intet, der er blevet koordineret.

- Det er simpelthen løgn

I interviewet med 'Lippert' lufter Naser Khader en undren over, at ingen af kvinderne er gået til ham, hvis de mener, at han har krænket dem seksuelt.

Hvis de havde gjort det, ville han have undskyldt.

- Jeg har mødt nogle af de her kvinder senere hen, og de har ikke nævnt det på noget tidspunkt, siger Naser Khader.

Hvad vil du så sige til kvinderne nu?

- Det er simpelthen løgn den måde, de beskriver det på. At vi har haft et forhold, benægter jeg ikke, men der er gået mange år, og der er smurt tykt på. Men skulle jeg have krænket nogen, så undskylder jeg. Men jeg vil ikke sige undskyld for noget, jeg er overbevist om, at jeg ikke har gjort, siger Naser Khader.

Han fortsætter talestrømmen nu direkte henvendt til TV 2-vært Søren Lippert:

- Altså du vælger at tro på kvinderne. Det må du selv om.

Han var meget væmmelig, da han forlod mig

Camilla Trustrup

Jeg tror ikke på noget. Jeg sidder her og interviewer dig, fordi vi er en offentlighed, der meget gerne vil forstå, hvordan du agerer som magthaver og politiker.

- I forhold til det at være politiker, så synes jeg, det er tankevækkende, at der ikke har været et eneste eksempel på Borgen, siger Naser Khader.

Hvorfor? Har du gjort ting på Borgen, som burde have givet anledning til det?

- Nej, nej. Det, jeg siger, er bare, at der så ville have været et mønster i forhold til at være magtmenneske og presse sig til sex. Der er ikke ét eksempel med en praktikant, en sekretær, en kollega – og derfor siger jeg, at det er tankevækkende, at eksemplerne er fundet i det, man ville kalde privatlivets fred, siger Naser Khader.

Konfronterede ikke Khader

Men tilbage for mig står, hvorfor de her kvinder skulle stå frem, hvis det bare var noget, de fandt på?

- Jamen flere af dem har valgt at være anonyme. Derudover er det tankevækkende, at flere kvinder kun vil lade sig interviewe af en DR-journalist.

Men til TV 2 vil både Camilla Trustrup, Karen Dirks og Kristina Olsson gerne fortælle, at Naser Khaders udmeldinger ikke rokker ved deres ord.

Førstnævnte forklarer også, hvorfor hun ikke har konfronteret Naser Khader direkte.

- Han var meget væmmelig, da han forlod mig, så jeg havde ikke lyst til at lægge mig ud med ham. Jeg ville ikke have noget med ham at gøre efterfølgende, og jeg ville aldrig nogensinde være alene med ham, siger Camilla Trustrup.

Ifølge hende fik hun sine grænser overtrådt af Naser Khader, da de havde et møde i hendes lejlighed på grund af netværket Demokratiske Muslimer.

- Jeg sagde fra flere gange undervejs og gjorde det klart for ham, at jeg ikke var interesseret i noget seksuelt, men kun ville tale fagligt. Desuden endte jeg med at smide ham ud. Det er i min verden et klart budskab, siger Camilla Trustrup.

Du kan se hele interviewet med Naser Khader på TV 2 PLAY.

Forløbet omkring Naser Khader

 1. 2021

  1. Trusler mod debattører

   I Berlingske står en række personer frem og fortæller om, hvordan de er blevet truet af Naser Khader, efter at de har udtalt sig kritisk om ham. Khader har blandt andet truet med at kontakte personernes arbejdsplads – og i nogle tilfælde har han også gjort det, bekræfter Søren Pape Poulsen senere. 

  2. Khader sygemeldes

   Som følge af stress sygemelder Naser Khader sig. Det sker kort tid efter trusselsberetningerne i Berlingske.

  3. Anklaget for seksuelle krænkelser

   DR bringer beretninger fra fem kvinder, der alle fortæller om episoder, hvor de er blevet seksuelt krænket af Naser Khader. En af kvinderne har siden trukket sin beretning tilbage.

   Senere samme dag fortæller endnu en kvinde om en seksuelt krænkende oplevelse i B.T. og Berlingske.

  4. Tilbage efter sygemelding

   I et opslag på Facebook meddeler Khader, at han vender tilbage efter sin sygemelding. Han skriver: "I am back - rask og i god form. Jeg er ikke perfekt, men jeg elsker Danmark og er klar til kamp!".

  5. Smidt ud af Det Konservative Folkeparti

   På baggrund af en ekstern advokatundersøgelse ekskluderer Det Konservative Folkeparti Khader fra partiet. Det er de konservatives forretningsudvalg, ledelse og folketingsgruppe, der tager beslutningen.

   I undersøgelsen indgår der anklager fra 7 kvinder og vidneudsagn fra 17 personer.