Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Danske pensionsselskaber investerer 72 milliarder kroner i grøn omstilling

Danske pensionsselskaber tager et stort skridt på vejen mod den grønne omstilling: På et år har selskaberne investeret 72 milliarder kroner i den retning. Det viser tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension, skriver Jyllands-Posten. De 72 milliarder kroner er blevet investeret i perioden fra sommeren 2020 til sommeren 2021.

Finland genåbner og vil have 80 procent vaccineret

Den finske regering har vedtaget en ny strategi for at bekæmpe coronavirus, skriver det finske medie Hufvudstatdsbladet. Den nye strategi har som mål at få 80 procent at den den af befolkningen, som er fyldt 12 år vaccineret. Det betyder samtidig at Finland indleder genåbning af samfundet. Det sker gradvist frem mod midten af oktober, hvor regeringen satser på målet er nået.

Seks palæstinensere flygter fra fængsel i Israel

Seks palæstinensiske mænd, der er dømt for terrorangreb og mord, er flygtet fra et fængsel i Gilboa i det nordlige Israel natten til mandag, skriver det israelske medie Hareetz. En af mændene er en tidligere leder af en organisation, der menes at stå bag et angreb på Likuds partikontor i 2002, der kostede seks mennesker livet.

Amerikansk tv-stjerne død

Den amerikanske skuespiller Michael K. Williams, mest kendt for sin rolle som Omar Little i tv-serien "The Wire", er død, 54 år gammel. Det bekræfter en talsmand for Michael K. Williams overfor Hollywood Reporter.

Mand anholdt for at "snige" sig over grænse mellem Sverige og Norge

En cirka 20-årig mand er blevet anholdt af norsk politi efter han ifølge poltitiet forsøgte at "snige" sig over grænsen mellem Sverige og Norge ved Meråker i Trøndelag Kommune. Det skriver  Trøndelag politidistrikt på Twitter mandag aften. Det vides ikke, hvorfor manden ville snige sig over grænsen.  

Dansk OL-deltager stopper karrieren

Brydekarrieren er forbi for Fredrik Bjerrehuus, der for blot en måned siden var en del af det danske hold ved OL i Tokyo. Den 31-årige midtjyde skriver på sociale medier, at han har besluttet sig for at stoppe.

To kvinder anholdt efter ankomst til Sverige fra Syrien

To af tre svenske kvinder, som mandag ankom til Sverige efter at være blevet udvist af Syrien, er nu anholdt, skriver Aftonbladet. Den tredje kvinde er hentet ind til afhøring hos politiet. De tre kvinder, som har opholdt sig i en flygtningelejr i Syrien, menes at have tilkytning til terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

WHO: 90 procent af hospitalerne i Afghanistan truet af lukning

Op til 90 procent af hospitalerne og lægeklinikkerne i Afghanistan trues af lukning efter Talibans magtovertagelse, hvis de økonomiske donationer til landets sundhedssytem stopper. Det advarer Verdenssundhedsorganisationen (WHO) om ifølge blandt andet svenske Aftonbladet.

Skolebørn mellem 9 og 11 kan nu blive testet for coronavirus

Nu bliver børn mellem 9 og 11 år også tilbudt en gang om at blive testet for coronavirus. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. Det sker ifølge Sundhedsministeriet for at dæmpe smitten med coronavirus i efteråret. Sundhedsmyndighederne forventer at mange ikke-vaccinerede børn vil blive smittet i efteråret.

Kendt Astrid Lindgren-roman bliver til tv-serie

Romanen "Ronja Røverdatter" af den svenske børnebogsforfatter Astrid Lindgren bliver nu til en tv-serie i 12 afsnit på Viaplay. Det skriver svenske Expressen. Tv-serien får premiere i 2023 og bliver sendt i 12 afsnit over to sæsoner.

Justitsminister lover at beskytte kvinder i Texas, der vil have abort

Justitsministeriet i USA lover nu at beskytte kvinder i den amerikanske delstat Texas, som ønsker abort. Det siger justitsminister Merrick Garland mandag i en pressemeddelelse. Det sker efter Texas har indført meget restriktiv abortlogivning. Garland lover også, at han vil udforske alle muligheder for at udfordre de nye abortlove i Texas.

Nato-generalsekretær bekymret over kinesiske atomraketter

På en Nato-konference om nedrustningskontrol mandag i København udtrykker Nato's generalsekretær Jens Stoltenberg bekymring over, Kinas byggeri af siloer til atomraketter. Stoltenberg siger, at Kina har som en verdensmagt har et ansvar for global nedrustning. Det skriver norske NRK. 

Blodprøve bag afbrydelse af rigsretssag mod Støjberg

Mandagens retsmøde i rigsretssagen mod Inger Støjberg blev afbrudt, fordi retsformand Thomas Rørdam blev kontaktet af sin læge på baggrund af en blodprøve, han havde fået taget. Det oplyser Rigsretten mandag aften. Det viste sig, at der ikke var tale om noget alvorligt.

Legendarisk fodboldstjerne får fjernet tumor ved operation

Fodboldlegenden Pele har fået fjernet en tumor i tarmen på et hospital i São Paulo, hvor han har været indlagt den seneste uge. Det oplyser den 80-årige brasilianer på Instagram. - I lørdags blev jeg opereret for at få fjernet en mistænkelig tumor i højre tyktarm. Tumoren blev opdaget ved de undersøgelser, jeg nævnte i sidste uge, skriver Pele.

Universiteter i Kabul genåbner med krav om kønsopdeling

Universiteterne i Kabul er mandag åbnet med strenge krav om opdeling af mænd og kvinder. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP. Taliban har lovet at styre Afghanistan på mindre restriktiv vis, end da bevægelsen seneste var ved magten i årene 1996 til 2001. Dengang havde kvinder ikke lov til at tage videregående uddannelser.

Boris Johnson lover at hjælpe 300 evakuerede afghanere

Storbritannien vil gøre så meget som muligt for at få over 300 afghanere, der har hjulpet briterne, ud af Afghanistan. Det siger Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, mandag eftermiddag. I Underhuset bliver han stillet spørgsmål om den britiske indsats i landet. Tusindvis af mennesker nåede ud af Kabul med hjælp fra britiske fly. Det skete under en række landes hektiske evakueringsindsats, som sluttede 31. august.

Mand mistænkt for voldtægt på færge mellem Finland og Sverige

En mand er mistænkt for at natten til søndag at have voldtaget en kvinde på en færge, der sejlede mellem Åbo i Finland og Stockholm i Sverige, skriver svenske Aftonbladet. En pressetalsmand for svensk politi oplyser, at manden blev anholdt sødang morgen, da færgen kom til Stockholm.

USA hjælper fire amerikanske statsborgere med at flygte fra Afghanistan

De amerikanske myndigheder har ifølge Bloomberg hjulpet fire amerikanske statsborgere med at flygte fra Afghanistan til et andet land. Det bekræfter en højstående embedsmand.

Regioner: Strejkende sygeplejersker kan få bøder

De sygeplejersker, der bliver ved med at nedlægge arbejdet, vil blive bragt for Arbejdsretten, hvor de kan få bøder. Sådan lyder det fra Danske Regioner i en udtalelse, skriver Ritzau. Mandag nedlagde flere hundrede sygeplejersker arbejdet. Det skete forskellige steder i landet.

Tre kvinder og seks børn fra fangelejr i Syrien landet i Sverige

Tre svenske kvinder og seks børn, der har siddet i en fangelejr i det nordlige Syrien, er landet i Sverige. Det oplyser Sveriges udenrigsminister, Ann Linde, til nyhedsbureauet TT mandag. Kvinderne har siddet i fangelejren al-Roj i det nordlige Syrien på grund af formodet tilknytning til Islamisk Stat.