Nyheder

Naser Khader smidt ud af Konservative

Det nu forhenværende medlem af Det Konservative Folkeparti erklærer sig "rystet" og "chokeret" over beslutningen.

Naser Khader er blevet ekskluderet af Det Konservative Folkeparti.

Det sker i kølvandet på en advokatundersøgelse, som partiet har foretaget efter flere kvinder i juli stod frem hos DR med anklager mod Naser Khader om seksuelle krænkelser.

Fra de konservatives sommergruppemøde onsdag middag oplyser partiformand Søren Pape Poulsen, at undersøgelsen inkluderer syv kvinder og 17 vidner. Han takker desuden de kvinder, der har bidraget til undersøgelsen.

Pape oplyser videre, at med undersøgelsens resultat mener han ikke længere, at Khader kan være medlem af partiet, og at dette bakkes op af en enig gruppe i Folketinget. Han siger, at der er kommet flere sager til end dem, der allerede har været fremme i medierne.

- Da vi indledte undersøgelsen, så anklagerne alvorlige ud. Med de nye anklager er alvoren mere end bekræftet, siger Søren Pape Poulsen på partiets sommergruppemøde.

Chokeret og rystet Khader

På Facebook skriver Naser Khader, at han stopper i Det Konservative Folkeparti med ”blødende hjerte”. Her giver han giver udtryk for, at han ikke forstår, hvorfor det skulle ende sådan og erklærer sig samtidig ”chokeret”.

Naser Khader lægger vægt på, at beskyldningerne mod ham går ”helt op til 21 år tilbage i tiden”, og at alle sagerne ifølge ham stammer fra før, MeToo-bevægelsen opstod.

Han skriver samtidig, at beskyldningerne ikke er arbejdsrelaterede til Christiansborg, og at der ifølge ham ikke er tale om praktikanter, sekretærer, kollegaer eller lignende.

Ifølge Naser Khader kommer advokatundersøgelsen ikke med nogen konklusioner i ”hverken den ene eller den anden retning”, og han er overbevist om, at sagerne ikke holder i retten.

- Jeg beder ikke om - og jeg har aldrig bedt om - at folk skal have ondt af mig. Jeg kæmper for det, som jeg har kært, og jeg kender - efter mange år i politik - alt til omkostningerne. Men jeg beder om ordentlighed og retfærdighed, og jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle dømmes på baggrund af påstande, rygter og sladder, skriver Naser Khader og fortsætter:

- Jeg er rystet over, at bevisbyrden er vendt på hovedet, så jeg skal dokumentere min uskyld omkring hændelser, der påstås at have fundet sted for op til 21 år siden. Jeg håber, at mine såkaldte MeToo-sager bliver de sidste, der føres i medierne og af folkedomstolen, og ikke i en retssal.

- Nu må jeg så tage min kamp alene.

Pape erkender: Skulle have taget hånd om rygter før

På pressemødet på Det Konservative Folkepartis sommergruppemøde kredser mange af spørgsmålene om, hvorfor Søren Pape Poulsen ikke fik etableret en undersøgelse før juli, hvor flere kvinder stod frem hos DR.

Direkte adspurgt svarer Søren Pape Poulsen, at han husker det, som om han hørte rygter om Naser Khader og krænkelser i forbindelse med første MeToo-bølge ”for et par år siden”.

Søren Pape Poulsen forklarer, at han dengang spurgte Naser Khader ind til rygterne, men at Khader klart afviste dem.

Flere journalister vil gerne vide, om Søren Pape Poulsen mener, at det var nok kun at gå til Naser Khader. Her erkender den konservative formand, at Det Konservative Folkeparti tidligere skulle have lavet en whistleblowerordning.

- Vi skulle have været hurtige, men det kan jeg ikke lave om på i dag.

Men faldt tanken dig ikke ind, at det kunne godt være, I skulle være grundigere end kun lige at høre Naser Khader?

- Jo, det gjorde det bestemt, men hvordan er det lige, vi skulle undersøge noget, hvor ingen stod frem, og hvor det hele var fra anden og tredje hånd?

Men når nu I hørte flere rygter mange gange, havde det så ikke været godt at lave et forum, hvor folk kunne henvende sig i stedet for kun at spørge Khader?

- Det havde været godt, hvis vi havde lavet whistleblowerordningen før, men vi har dog lavet den.

Det Konservative Folkeparti kommer ikke til at fremlægge advokatundersøgelsens resultater i detaljer på grund af beskyttelse af personfølsomme oplysninger, siger Søren Pape Poulsen.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra Naser Khader. Søren Pape Poulsen bekræftede på pressemødet, at han fortsætter i Folketinget som løsgænger.