Taliban i Afghanistan

15 evakuerede fra Afghanistan er landet i København

Der kunne ikke nå at komme flere med på flyet, fordi det var lejet og skulle bruges til noget andet, siger Udenrigsministeriet.

Et dansk fly, der forlod Islamabad tirsdag aften med evakuerede fra Afghanistan, er netop landet i Københavns Lufthavn.

Det bekræfter Udenrigsministeriet over for TV 2.

Ombord på flyet var 14 nordmænd og en person, der har lovligt ophold i Danmark.

Udenrigsministeriet oplyser til TV 2, at grunden til, at der ikke var flere ombord, var, at flyet var lejet og skulle bruges til noget andet.

Aftalen med udlejningsfirmaet udløb, så i stedet for at flyve hjem fra Pakistans hovedstad, Islamabad, med tomme sæder, var det bedre at fylde dem så meget som muligt, lyder det.

Islamabad fungerer som base for den danske evakuering fra Afghanistan, hvor Taliban har generobret magten. Når nogen skal hjem, flyves de til Islamabad og derefter til Danmark.

Flyet var et DAT-fly, der tidligere blandt andet har været brugt til at fragte det danske fodboldlandshold til kampe i forbindelse med EM.

Pakistan bistår

Pakistan bistår Danmark i evakueringen af danske statsborgere i Afghanistan og lokale, der har arbejdet for den danske regering.

Danmark skal foruden ansatte på den danske ambassade i landet og deres familier også evakuere omkring 45 lokalt ansatte og deres familier.

Ifølge Pakistans udenrigsminister, Shah Mahmood Quershi, "faciliterer" landet evakueringen af 431 afghanere for Danmark. Det er ikke bekræftet fra dansk side, hvor mange der skal evakueres i alt.