Dagens overblik: Danmark er i finalen

Håndboldherrerne klar til finalen, dansk glæde over bronze, og ny udviklingen i sagen om gældskaosset i Danske Bank.

Efter en længere periode med ustadigt vejr vendte solstrålerne torsdag tilbage over flere dele af landet.

Det kan dog blive en kort fornøjelse, for ifølge vores venner på TV 2 VEJRET vil de næste dage gradvist byde på mere og mere ustadigt vejr med mulighed for ganske store mængder regn.

Men så er det jo godt, at vi stadig kan følge alle de danske topatleter, der i disse dage dyster i forskellige sportsgrene ved OL i Tokyo.

Danmark er i OL-finalen efter drama

Og lige netop Danmarks herrelandshold er i hvert fald værd at følge, da de nu er klar til selveste OL-finalen.

Resultatet kom i hus efter en tæt start på kampen, men henimod pausetid var det danskerne, der trak fra. Spanierne kom bedre med i starten af anden halvleg, og med seks minutter tilbage var føringen kun på ét mål.

Danmark holdt dog hovedet koldt til slut - og nu er det stensikkert, at hĂĄndboldherrerne fĂĄr en medalje med hjem fra Tokyo.

Dansk glæde efter bronze i kajakroning

Der var også dansk glæde hos den 25-årige kajakroer Emma Aastrand Jørgensen, der sikrede endnu en OL-bronzemedalje i 500 meter enerkajak.

Hun havde stadig våde øjne, da hun mødte pressen, og hun havde også en telefon i hånden, som gav lyd fra sig. Det var hendes mor:

Jamen, jeg er lige i gang med at snakke med journalister, mor, lød det fra Emma Aastrand Jørgensen

”Mor er vigtigst” kunne man høre i den anden ende af røret.

Og ja, det er der jo nok egentlig ikke tvivl om. Læs hele historien her.

Kofod fremrykker møde om lokalansatte i Afghanistan

USA og de allieredes tilbagetrækning fra Afghanistan har i den grad fået Taliban til at vejre morgenluft, og i løbet af ganske få uger har bevægelsen overtaget flere områder fra den afghanske regerings styrker. Her kan du se, hvor hurtigt det er gået.

Situationen er så alvorlig, at Danmark nu sender ekstra personale til ambassaden i Kabul for at interviewe de lokalt ansatte, der har søgt om hjælp til at slippe ud af Talibans klør via den såkaldte tolkeaftale.

Samtidig har udenrigsminister Jeppe Kofod (S) også fremrykket det møde, han skulle have haft med partierne bag tolkeaftalen onsdag, til mandag. På mødet er det aftalt, at man skal drøfte, om der kan gøres mere for de lokalt ansatte afghanere. Det sker efter flere dages kritik af den danske regerings tilbud til de tidligere ansatte, som ifølge kritikere ikke er tilstrækkeligt.

16.000 retssager risikerer at gĂĄ om

Problemerne fortsætter i Danske Bank, der i årtier ulovligt har opkrævet gæld fra de mest sårbare kunder.

Derudover har banken nemlig også sendt forkerte gældsoplysninger til de danske domstole i forbindelse med sager om dødsboer, konkurser og gældssaneringer. Indtil nu har Danske Bank dog ikke kunnet svare på, hvor mange fejlbehæftede sager, banken har sendt til de danske domstole.

Men nu viser en helt ny stikprøve, som banken selv har foretaget, at op mod 16.000 retssager kan være fejlbehæftede og risikerer at skulle genoptages. Det fremgår af et hemmeligstemplet dokument, som TV 2 har fået aktindsigt i ved Domstolsstyrelsen.

Agent afviser: Har ikke hørt Eriksen-citat om comeback

Der blev helt stille i Danmark, da fodboldspilleren Christian Eriksen faldt om og fik hjertestop i Parken i København 12. juni under EM-kampen mod Finland.

Det lykkedes heldigvis at genoplive danskeren, og onsdag vendte han tilbage til klubanlægget i Milan, hvor han indtil ulykken spillede for Inter Milan.

Meldingerne lyder, at det var en glad og positiv Christian Eriksen, der dukkede op på anlægget. Og ifølge italienske medier skulle Christian Eriksen have sagt, at han regner med og håber på at kunne vende tilbage til fodbolden. Det afviser Christian Eriksens agent dog, at han skulle have sagt.

***

Det var alt for i dag, men hvis du lige har tid, så læs denne historie om en vaskeægte havfruestrid. Vi er tilbage med ugens sidste udgave af Dagens overblik fredag.