Nyheder

Dusør for tips om stenkast stiger til 30.000 svenske kroner

Den danske investor og rigmand Magnus Kjøller er blandt de private donorer, der har bidraget til dusøren.

30.000 svenske kroner - eller omkring 21.000 danske kroner.

Det er beløbet, der nu udloves til den person, som hjælper det svenske politi med at finde frem til gerningspersonen - eller gerningspersonerne - bag de mange stenkast mod især danske bilister de seneste måneder på motorvejen E65 i Skåne.

Det skriver svenske P4 Malmöhus.

Dusører er dog langtfra hverdagskost for det svenske politi.

- Det er usædvanligt for os, men det her er også et meget usædvanligt hændelsesforløb, siger Ewa-Gun Westford, der er talsperson for svensk politi i Region Syd, til P4 Malmöhus.

Til TV 2 siger Ewa-Gun Westford, at dusøren endnu ikke har ledt til flere henvendelser eller spor, der kan pege politiet i den rigtige retning.

- Ikke endnu. Men vi har vi har et nyt møde om sagen i morgen, og der samler vi al information sammen og ser, om der er noget nyt, siger hun.

Hun understreger, at pengene til dusøren kommer fra privatpersoner og altså ingen tilknytning har til politiets efterforskning.

Dansker del af dusør

Én af de privatpersoner, der har bidraget til dusøren, er den danske investor og rigmand Magnus Kjøller.

Han har spyttet 10.000 svenske kroner - eller cirka 7300 danske kroner - i kassen for at motivere folk til at byde ind med oplysninger om stenkastene.

- Flere er blevet skadet, og det er kun et spørgsmål om tid, før dette får livsfarlige konsekvenser, skrev Magnus Kjøller i slutningen af juni i et Facebook-opslag.

Og nu har endnu flere privatpersoner altså spyttet i dusør-kassen, hvorfor dusøren for et afgørende tip er endt på 30.000 svenske kroner.

117 anmeldelser

I de seneste måneder har svensk politi modtaget 117 anmeldelser om stenkast på E65.

Heraf er flere end 90 procent sket mod danskregistrerede biler - mange af dem på vej til eller fra Bornholmslinjen.

Sådan lød det tirsdag fra Ewa-Gun Westford, der yderligere udtrykte, at hun på nuværende tidspunkt er "forholdsvis tryg" ved situationen på E65.

- Der har ikke været stenkast mod biler på E65, siden svensk politi startede en særlig indsats for ni dage siden, sagde hun mandag.

Den værste ramte er en mand, der mistede synet på det ene øje, efter at en sten blev kastet gennem forruden.