Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden.

Du kan se de seneste coronatal her

KInesisk vaccine gav 58,5 procents beskyttelse i Chile

Den kinesiske Sinovac-vaccine gav 58,5 procents beskyttelse mod coronavirus, da millioner af chilenere mellem februar og juli i år fik vaccinen, oplyser de chilenske sundhedsmyndigheder i en rapport, der er blevet offentliggjort tirsdag.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Vaccinen var 86 procent efffektiv i at forhindre hospitalsindlæggelser med covid-19, 89,7 procent effektiv mod indlæggelse på intensiv-afdeling, og 86 procent effektiv mod dødsfald med covid-19 i den chilenske befolkning.

Skagen tæt på nedlukning efter smittestigning

Smitten har været kraftigt stigende i Skagen i slutningen af juli og starten af august, og hvis udviklingen fortsætter, kan byen blive ramt af en lokal nedlukning.

Et sogn bliver nedlukket, hvis det i løbet af en uge overskrider tre nøgletal.

Det er flere end 20 smittetilfælde, en positivprocent på over tre, og at antallet af smittede per 100.000 indbyggere - kendt som incidens - er over 1000.

I Skagen Sogn er status tirsdag, at der har været 64 smittetilfælde den seneste uge, en positivprocent på 4,8 og en incidens på 835,8. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Politiet i Berlin forbereder sig på demonstrationer onsdag

Politiet i Berlin forbereder sig på flere demonstrationer mod corona-restriktioner onsdag, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Cirka 10.000 ventes til demonstrationer i det centrale Berlin onsdag, og politiet har øget tilstedeværelsen i området. 

Myndighederne nedlagde mandag forbud mod tre planlagte demonstrationer i byen samme dag efter en 48-årig mand døde af hjertestop under en demonstration i weekenden.

Borgmester i amerikansk by trodser guvernør og indfører krav om mundbind

De offentligt ansatte i byen Houston i Texas bliver nu mødt med et krav om mundbind, når de går på arbejde, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Ifølge AP kan kravet være i modstrid med den seneste ordre fra staten Texas' guvernør, Gregg Abott. Han har netop beordret et stop for den slags krav. 

Sylvester Turner, borgmester i Houston, har indført kravet om mundbind på grund af en "stigning i positive coronaprøver med forbindelse til delta-varianten i vores samfund og på vores arbejdspladser".                
 

Medie: Storbritannien vil tilbyde 16-17 årige vaccine før skolestart

16-17 årige i Storbritannien vil i løbet af få dage blive tilbudt vaccination mod coronavirus i et forsøg på at stoppe smittespredningen i landet før det nye skoleår begynder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer The Sun.

Emirater giver tredje stik til alle vaccinerede i landet

De Forenede Arabiske Emirater vil nu tilbyde alle fuldt vaccinerede borgere i landet et tredje vaccinestik, oplyser krise- og katastrofemyndighederne (NCEMA) i landet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

New York indfører vaccinekrav for flere indendørs aktiviteter

Fra midten af september skal man være vaccineret for at gå på restaurant, i fitnesscenter og i teater i New York. Det meddelte borgmesteren Bill de Blasio under en pressekonference tirsdag, skriver The New York Times. 

Formålet er at presse flere i New York til at blive vaccineret. På nuværende tidspunkt er cirka 66 procent af byens indbyggere færdigvaccineret. 

Utilfredshed med tysk regerings håndtering stiger

Utilfredsheden med den tyske regerings håndtering af coronaepidemien er steget klart i de forløbne måneder.

Det viser en repræsentativ rundspørge fra tænketanken Hans-Böckler-Stiftung, der har nære bånd til den tyske fagbevægelse, skriver Flensborg Avis.

60 procent af de adspurgte erhvervsaktive oplyser, at de enten er mindre eller slet ikke tilfredse med forbundsregeringens aktuelle præstationer.

Til sammenligning var kun 44 procent utilfredse i november 2020. Sidste sommer var det endog blot hver tredje

Organiserede ansatte i bilbranchen i USA tager mundbind på igen

Medarbejdere i den amerikanske bilindustri, som er medlemmer af en fagforening, går fra onsdag tilbage til at være iført mundbind på arbejde for at modvirke den stigende smitte fra deltavarianten, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Det har en arbejdsgruppe med repræsentanter fra General Motors, Ford, Stellantis og United Auto Workers (fagforeningen for de ansatte i branchen, red.) besluttet.

Beslutningen omfatter alle ansatte uanset om de er vaccinerede.

21.691 nye smittede i Storbritannien

Storbritannien melder tirsdag om 21.691 nye smittede med coronavirus, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er et lille fald i forhold til mandag, hvor tallet var 21.952.

138 personer er døde med covid-19 i Storbritannien i løbet af det seneste døgn. Mandag var det tal 24.

Flere kommuner forsøger vaccination uden tidsbestilling

Flere vaccinationscentre melder om mange ledige vaccinationstider, og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har tirsdag forsøgt at sprede budskabet om, at man skal huske at blive vaccineret.

Og de ledige tider er netop grunden til, at Holstebro 4. august og Herning 6. august tilbyder vaccination mod covid-19, uden at man som borger behøver at bestille tid.

Region Midtjylland oplyser, at man 4. august kan komme forbi vaccinationscentret i Holstebro mellem klokken 10-13 og i samme tidsrum 6. august i vaccinationscentret i Herning.

Antallet af indlagte i Florida sætter rekord

Antallet af personer, der er indlagt på hospitalet med covid-19 i den amerikanske delstat Florida, sætter rekord med 11.515 indlagte på en dag, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

AP citerer tal fra de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Længere ventetid på køreprøver

Lige nu er ventetiden på køreprøver efter coronanedlukningen lidt længere over hele landet.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi skemasætter hele tiden det maksimale antal prøver i forhold til de køreprøvesagkyndige, vi har til rådighed, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi, der understreger at området ikke er nedprioriteret frem mod, at Færdselsstyrelsen 1. oktober overtager køreprøverne. 

Over 22 procent af danske smittede formodes smittet i udlandet

22,6 procent af de personer, der er smittet med coronavirus i Danmark, formodes at være smittet i udlandet.

Det viser data fra smitteopsporingen indsamlet de seneste syv dage ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed.

Skotland ophæver restriktioner på mandag

Skotland ophæver de fleste af de nuværende restriktioner mod coronavirus på mandag. Det siger Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, ifølge Sky News.

Kravet om mundbind i offentlig transport og forretninger opretholdes dog.

4 ud af 10 12-15 årige har fået første stik

4 ud af 10 unge i alderen 12-15 år i Danmark har fået første stik, viser en opgørelse fra Statens Serum Institut.

113.648 personer i aldersgruppen har således fået første stik. Det svarer til 41,1 procent.

Ser man på antallet af færdigvaccinerede, mangler der fortsat mange. 3827 har fået det sidste og afsluttende stik, hvilket svarer til 1,38 procent i aldersgruppen.

Emirater tillader transitpassagerer fra en række lande fra torsdag

De Forenede Arabiske Emirater hæver med virkning fra torsdag et forbud mod at passagerer i transit fra en række lande, blandt andet Indien, Pakistan og Nigeria, kan rejse ind i landet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kontakttallet beregnes til 1 – epidemien er stabil

Kontakttallet er i dag beregnet til 1, hvilket betyder, at coronasmitten er stabil. Det skriver sundhedsministeriet på Twitter.

Dermed har kontakttallet ikke ændret sig den seneste uge.

Heunicke vil "sætte slutspurten ind" i vaccineprogrammet

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil have flere til at tilslutte sig det danske vaccineprogram. Det skriver han på Facebook.

Opslaget er henvendt til de borgere, som godt vil vaccineres, men som ikke har fået gjort det endnu.

- Nu hvor mange er på vej tilbage fra ferie, er det tid til, at vi får det klaret, skriver Heunicke.

- Og hvis der er ting i vores setup, vores praktik, gode idéer eller andet, vi kan forbedre, vil vi meget gerne høre om det.