Samfund

LIGE NU

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her

Tidligere forsvarschefer: Danmark har pligt til at skabe sikkerhed for lokalt ansatte i Afghanistan

Danmark har en moralsk forpligtelse til at skabe sikkerhed for de tolke og civilt ansatte, som har hjulpet danske soldater i Afghanistan. Det siger fire generaler og tidligere forsvarschefer til Politiken. Meldingen kommer på et tidspunkt, hvor tolkeaftalen fra 2013 diskuteres.

Biden opfordrer guvernør til at gå efter anklager om krænkelser

USA's præsident, Joe Biden, siger, at New Yorks guvernør bør træde af i lyset af resultaterne af en undersøgelse om seksuelle krænkelser. - Jeg synes, at han bør træde af, siger præsidenten på et pressemøde i Det Hvide Hus tirsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

FBI brugte billeder af kvindelige ansatte for at fange sexforbrydere

Det amerikanske forbundspoliti FBI har brugt billeder af kvindelige ansatte for at fange sexforbydere. Det har det amerikanske justitsministerium ifølge BBC afsløret.

Fire dræbt og 20 såret ved angreb i Kabul

Fire personer er blevet dræbt og 20 såret ved et angreb i ambassadekvarteret i Afghanistans hovedstad Kabul, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Pelosi opfordrer partifælle til at gå efter anklager om krænkelser

Formanden for Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, opfordrer sin partifælle og guvernøren i New York, Andrew Cuomo, til at gå af i lyset af en rapport, der viser, at han har seksuelt krænket 11 kvinder.

Egypten vil indføre et-barns politik

Familierne i Egypten bør nøjes med at få ét barn, sagde landets præsident Abd al-Fattah al-Sisi tirsdag i en tale, skriver nyhedsbureauet EFE. Det skal ske for at forebygge overbefolkning, sagde han.

Peter Sagan skifter til fransk hold

Cykelrytteren Peter Sagan har fundet sit kommende cykelhold fra næste år. Den 31-årige slovak skal de kommende to år køre for det franske hold Team Total Energies, meddeler holdet tirsdag på sin hjemmeside. Peter Sagan meddelte i slutningen af juli, at han ikke forlængede kontrakten med det tyske Bora-hold, hvor han har været siden 2017.

Ministerium: Gerningsmænd til angreb i Kabul dræbt

Et angreb med bomber og skydevåben i Afghanistans hovedstad Kabul er endt med at alle gerningsmænd er blevet dræbt, siger et afghansk ministerium ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Twitter får hjælp fra nyhedsbureauer i kampen mod falske oplysninger

Det sociale medie Twitter tager nu et nyt skridt i kampen mod falske oplysninger og konspirationsteorier, skriver nyhedsbureauet Reuters. Twitter vil fremover samarbejde med nyhedsburauerne Associated Press (AP) og Reuters for at modvirke, at fejlagtig eller vildlende informationer spredes på Twitter.

NGO: Ti såret af bilbombe i Kabul

10 personer er blevet såret efter en bilbombe eksploderede i ambassade-kvarteret i Afghanistans hovedstad Kabul. Det oplyser nødhjælpsorganisationen Emergency ifølge norske NRK.

Norge sætter behandling af afghanske asylansøgninger på pause

Norge sætter behandlingen af afghanske asylansøgninger på pause på grund af den usikre situation i landet, skriver norsk TV 2. I juli satte Norge tvangshjemsendelsen af afviste asylansøgere til Afghanistan på pause til 15. september på grund af situationen i landet.

Tre anholdt efter skyderi i svensk by - tre kvæstede

Tre mennesker er alvorligt såret efter et skyderi i byen Kristianstad i det sydlige Sverige. Det er to yngre mænd og en kvinde i 60'erne. Det oplyser politiet i region Skåne. Tre mænd er anholdt på mistanke om drabsforsøg. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Politimand knivdræbt under skudepisode ved Pentagon

En politimand er død, efter at han blev stukket ned udenfor det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, tirsdag. Det siger kilder til nyhedsbureauet Associated Press (AP) og Fox News. Pentagon blev lukket ned i en periode tirsdag morgen lokal tid, efter der var affyret skud tæt ved bygningens indgang. Flere er kvæstet, politiet kan ikke oplyse hvor mange. Politiet siger på et pressemøde om sagen, at der ikke længere er nogen trussel i området.

Melder sig selv i sag om røveriforsøg i Give

En mand, som politiet tidligere tirsdag efterlyste i forbindelse med et røveriforsøg mod en 53-årig kvinde i Uhe, Give, i juni i år har meldt sig selv til politiet, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Mulig kapring af britisk skib ved De Forenede Arabiske Emirater

Ifølge Sky News er der muligvis sket en kaprlng af det britiske skib "Asphalt Princess" ud for kysten ved delstaten Fujairah i De Forenede Arabiske Emirater. Bevæbnede personer er ifølge mediet gået ombord på skibet. Det franske nyhedsbureau AFP, som citerer Storbritanniens maritime sikkerhedskontor, omtaler også hændelsen. Ifølge Vesselfinder sejler skibet under Panama-flag.

32-årig druknet syd for Sisimiut

En 32-årig mand mistede mandag livet i en drukneulykke, da han på en sejltur syd for Sisimiut faldt over bord fra båden. Det oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Flere kvæstet efter skyderi ved Pentagon

Flere personer får behandling efter en skudepisode ved en togstation, der er knyttet til det amerikanske forsvarsministerium Pentagon i Arlington, Viriginia, skriver NBC News. Ifølge Politico blev en gerningsmand skudt af en politimand, da vedkommende forsøgte at trænge ind i bygningen. En anden politibetjent er kvæstet. Pentagon var i lockdown efter episoden, men det er slut nu.

Biskop: Usandsynligt drabsdømt kan vende tilbage til et job som præst

Biskoppen i Helsingør Stift Peter Birch, der omfatter Region Hovedstaden, hvor den drabsdømte sognepræst Thomas Gotthard var ansat i Asgarkirken, siger, at det er usandsynligt, at sognepræsten nogensinde kan vende tilbage til et job som præst. Ved retten i Hillerød blev Gotthard idømt 15 års fængsel for drabet på sin hustru. Han kan søge om prøveløsladelse når han har afsonet 10 år af straffen.

Guvernør afviser anklager om seksuelle krænkelser

New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, afviser, at han skulle have rørt nogen på upassende vis eller have gjort uønskede seksuelle tilnærmelser. Det siger han tirsdag i en udtalelse, efter at en undersøgelse har fastslået, at han har udsat flere kvinder for sexchikane, skriver The New York Times. 

Sognepræst idømmes 15 års fængsel

Retten i Hillerød idømmer sognepræst Thomas Gotthard 15 års fængsel for drabet på sin hustru Maria From Jokobsen i oktober 2020. Det sker, efter at den 45-årige sognepræst tirsdag tilstod drabet ved et såkaldt indenretligt forhør bag lukkede døre.