Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden.

Du kan se de seneste coronatal her

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Fauci forventer ikke ny nedlukning i USA

USA vil formentlig ikke blive kastet ud i en ny nedlukning, selvom landet oplever en genopblussen af nye coronatilfælde på grund af Delta-varianten.

Det siger præsident Joe Bidens førende rådgiver på området, smitteekspert Anthony Fauci, skriver Ritzau.

Knap seks ud af ti amerikanere over 12 år er fuldt vaccinerede nu.

- Ikke nok til at knuse udbruddet. Men jeg vil tro, at det er nok, til at vi ikke kommer i den situation, vi befandt os i sidste vinter, siger Anthony Fauci til tv-stationen ABC News.

Coronaskeptikere demonstrerer i Berlin

Søndag har flere hundrede tyskere været på gaden i hovedstaden Berlin for at demonstrere mod coronarestriktioner, til trods for at en domstol har forbudt weekendens planlagte demonstrationer. Det skriver nyhedsbureauet dpa. 

Det kom til sammenstød med politiet, da en gruppe demonstranter chikanerede redningspersonale og forsøgte at bryde politiets kæder. Det fik politiet til at tage stave og tåregas i brug, skriver politiet i Berlin på Twitter.

Demonstrationen var arrangeret af bevægelsen Querdenker, der blandt andet består af coronaskeptikere, vaccinemodstandere og modstandere af coronarestriktioner.

893 nye smittetilfælde

Der er det seneste døgn konstateret 893 nye smittetilfælde med coronavirus, viser tal fra Statens Serum Institut. De smittede er fundet blandt 68.858 pcr-prøver.

Der er ingen nye dødsfald.

Der er 12 nye indlæggelser, og det samlede antal indlæggelser stiger med tre til i alt 57.

Cambodja vil tilbyde booster-vacciner

I Cambodja vil befolkningen nu blive tilbudt en ekstra såkaldt booster-dosis i et forsøg på at bremse coronasmitten i landet.

Den tredje dose vil blive en mulighed for mellem 500.000 og en million mennesker, der arbejder som frontpersonale, skriver Reuters. Nogle vil blive tilbudt AstraZeneca, mens andre det for andre bliver en kinesisk vaccine. 

Hackere angriber og lukker vaccinationssystem i Italien

I Italien har hackere angrebet og lukket IT-systemerne i den virksomhed, der administrerer corona-vaccinationsaftaler i Lazio-regionen, hvor hovedstaden Rom ligger. Det oplyser myndighederne på Facebook, hvor de også advarer om mulige forsinkelser i vaccinationsprogrammet.

Italien fulgte for nylig i hælene på Frankrig ved at meddele, at vaccination eller immunitet mod corona bliver obligatorisk for at deltage i en række aktiviteter. Det medførte protester rundt omkring i Italien. 

Coronapas er væk, men biografer er utilfredse med afstandskrav

Fra søndag er der ikke længere krav om at vise coronapas i de danske biografer. Men brancheforeningen Danske Biografer forventer ikke de store positive effekter.

Den helt store udfordring er nemlig, at der stadig er afstands- og arealkrav, som først står til udfasning om en måned, lyder det. Det betyder, at der fortsat skal være to kvadratmeter per biografgæst og mindst et sædes afstand i salene. 

Britisk regering lokker unge med takeaway og taxature

Unge briter vil blive tilbudt rabat på takeaway og taxature, hvis de siger ja til at få en vaccine mod corona. Det oplyser den britiske regering ifølge mediet BBC.

Regeringen har indgået flere partnerskaber med private selskaber, som skal få ordningen med rabat op at køre. Det gælder selskaber for levering af takeaway og køretjenester såsom Uber, Bolt, Deliveroo og Pizza Pilgrims.

Engelske børnehaver i knæ under "pingdemien"

Flere end halvdelen af børnehaverne i det nordvestlige England har været tvunget til delvis eller fuldstændig nedlukning som konsekvens af den såkaldte pingdemi i England, hvor talrige englændere bliver "pinget" af myndighedernes smitteopsporingsapp og derfor skal gå i isolation. Det skriver The Guadian.

Sektoren vil derfor gerne på listen over de sektorer, hvor medarbejderne kan undgå at gå i isolation, hvis de er færdigvaccinerede. Fra regeringen lyder det dog, at en sådan undtagelse ikke er på tegnebrættet.

Tv-station får Youtube-karantæne efter misinformation om corona

Tv-stationen Sky News Australia har fået forbud mod at uploade indhold til YouTube i syv dage efter at have spredt misinformation om corona - heriblandt videoer, der benægter virussens eksistens, skriver The Guardian. Tv-stationen afviser selv at skulle have offentliggjort den slags videoer. 

Under en procent i Sydney-smitteudbrud var færdigvaccinerede

Den seneste tid har voldsomme smittetal plaget den australske delstat New South Wales, hvor storbyen Sydney ligger. Omkring 2700 personer har været konstateret smittet med corona i perioden 16. juni til 28. juli.

Nu lyder det fra de australske myndigheder, at 0,55 procent af de smittede har været færdigvaccinerede, skriver The Guardian. 

To tigre i indonesisk zoo raske efter corona

To sumatriske tigre i Ragunan Zoo i Indonesien er nu erklæret raske efter at have været smittet med coronavirus, skriver Reuters.

Tigrene har været igennem 10 til 12 dages behandlingsforløb, efter de både har haft influenza-lignende symptomer, problemer med at trække vejret og manglende appetit.

En talsperson fortæller, at myndighederne arbejder hårdt på at finde ud af, hvordan tigerne blev syge. Den zoologiske have var nelig lukket, da de begyndte at vise symptomer, mens heller ingen ansatte var testet positive omkring smittetidspunktet. 

Indonesien har været hårdt ramt af corona og er i juli blevet betegnet som verdens nye coronahotspot.

Coronapas ved landets attraktioner er nu fortid

Fra i dag søndag er det ikke længere et krav, at besøgende skal være vaccineret mod corona, være tidligere smittet eller have en negativ test, når de besøger landets attraktioner.

Her fjernes nemlig kravet om coronapas. Således vil blandt andet museer, mindre spillesteder, forlystelsesparker samt zoologiske haver slippe for at spørge om passet ved indgangen.

Sølvvindere sendes hjem fra OL efter brud på coronaregler

To sølvmedaljevindere i judo fra Georgien er blevet frataget deres akkrediteringer til OL. Det sker, efter de har brudt legenes coronaregler ved at forlade OL-byen, oplyser et medlem af Georgiens Olympiske Komité lørdag.

Det er Vazha Margvelashvili og Lasha Shavdatuashvili på henholdsvis 27 og 29 år, og de tog på sightseeing i Tokyos gader for at fejre deres sølvmedaljer, selv om alle atleter ved OL har fået forbud mod at forlade OL-byen, medmindre det er for at træne eller deltage i konkurrencer.

De to atleter blev ifølge netmediet Inside the Games også bedt om at forlade den japanske hovedstad. Georgiens Olympiske Komité har siden bekræftet, at Margvelashvili og Shavdatuashvili begge er rejst hjem.

Det er første gang siden legenes begyndelse, at atleter bliver straffet for at have brudt de strikse coronarestriktioner.

I dag strammer Tyskland regler for indrejsende

Danskere med Tyskland som destination skal fra i dag være opmærksomme på, at indrejsereglerne er skærpet.

Alle indrejsende skal frem over kunne fremvise enten dokumentation for at være fuldt vaccineret mod corona, være tidligere smittet eller kunne præsentere en negativ coronatest.

Reglerne gælder for alle personer over 12 år. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa. De nye regler blev i al hast vedtaget fredag af den tyske regering for at undgå smitteudbrud.