Nyheder

Dagens nyheder 1. august

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Brand i møbelfabrik

Søndag aften er der udbrudt brand i en møbelfabrik i Østergårde ved Hadsund. Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter og opfordrer beboere til at holde sig indenfor og lukke døre og vinduer.

Flere kontanter i omløb i Danmark

Mængden af kontanter, der er i omløb i Danmark, er siden begyndelsen af 2019 steget med 9,2 milliarder kroner til 78 milliarder kroner, skriver Finans. Det er, selvom borgerne har hævet fem milliarder færre kroner i bankerne. Til gengæld er forbruget også faldet.

Brand er slukket

Branden i en elbil i Sorø er slukket og udvikler ikke længere sundhedsskadelige røg. Alle i området kan gå uden for igen. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en beredskabsmeddelelse

Festival dropper rapstjerne

Den amerikanske musikfestival Lollapalooza har droppet et af sine hovednavne, rapstjernen DaBaby, efter at han på en anden festival kom med nedsættende udsagn om homoseksuelle og HIV-smittede. Han erstattes af en anden rapper, Young Thug.

Brand udvikler sundhedsskadelig røg

Der er udbrudt brand i en elbil på Søbakken 14 i Sorø, og det udvikler røg, der er sundhedsskadelig ved indåning. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en beredskabsmeddelelse.

USA anklager Iran for angreb på tankskib

USA er overbevist om, at Iran stod bag et angreb på et israelsk tankskib ud for Oman forrige torsdag. Det siger udenrigsminister Antony Blinken ifølge Reuters. Også Storbritannien anklager Iran for at stå bag angrebet, som kostede et rumænsk og et britisk besætningsmedlem livet.

Dreng i alvorlig ulykke på Sjælland

En ung dreng har pådraget sig alvorlige hovedskader, efter at han på en ATV påkørte et træ på Ellingevej i Højby. En ambulancehelikopter er indsat. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter

50-årig sigtet for at bide tungen af bofælle

En 50-årig mand fra Rumænien, der bor i Gistrup ved Aalborg, er blevet varetægtsfængslet frem til 27. august, skriver Ritzau. Han er sigtet for i forbindelse med håndgemæng at have bidt noget af tungen af en bofælle, der også er 50 år og fra Rumænien.

Efterlyst dreng fundet i god behold

En 15-årig autistisk dreng, der var blevet væk fra sin familie i omårdet omkring Tversted, er nu fundet i god behold. Det skriver Nortdjyllands Politi, der havde efterlyst drengen, på Twitter.

Politi efterlyser 15-årig dreng

Politiet efterlyser en 15-årig autistisk dreng, der er blevet væk fra sin familie i området omkring Tversted. Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

Norsk meteoritjagt kritiseres af naturvenner

Fredag iværksatte en lokal afdeling af Røde Kors i Norge en stor eftersøgning efter en meteor, der faldt ned i Finnemarka for en uge siden. Men eftersøgningen belaster dyre- og fuglelivet og er desuden ulovlig, lyder kritikken nu fra Naturforbundet i Lier kommune. Det skriver Drammens Tidende ifølge NTB.

Skibe redder over 400 migranter i træbåd på Middelhavet

Tre NGO'er har natten til søndag reddet flere end 400 migranter, som forsøgte at krydse Middelhavet. Det oplyser NGO'erne - SOS Méditerranée, Sea-Watch og ResQship - søndag. NGO'ernes redningsskibe samlede migranterne op, efter at deres store træbåd var begyndt at tage vand ind.

Medstifter vender tilbage til Veganerpartiet som frontfigur

Michael Monberg er blevet valgt som politisk ordfører i Veganerpartiet. Det står klart efter en afstemning ved et digitalt ekstraordinært landsmøde søndag. 43-årige Monberg var oprindeligt partiets forperson, men trak sig, efter at partiet blev opstillingsberettiget i september sidste år.

Hver tredje af julis nye personbiler kører på strøm

I juli måned udgjorde elbiler og plug-in-hybridbiler 32 procent af salget med personbiler. Det oplyser De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse. Der blev i juli indregistreret 13.402 personbiler i alt. Af dem var 1065 elbiler, hvilket svarer til 10 procent, mens 22 procent af bilerne var plug-in-hybrid. 

To personer anholdt efter politijagt på E20 Motorvejen

Der har været en politijagt på E20 Motorvejen, hvor to personer er blevet anholdt, fortæller Midt- og Vestsjælland Politi til TV 2. Ingen er tilskadekomne, og mere kan politiet ikke oplyse. Vejen har i den forbindelse været spærret, men alle spor er nu genåbnede.

100-årig skal i retten og er tiltalt for medvirken til tusinder af drab

En nu 100 år gammel mand skal i oktober for retten, skriver den tyske avis Welt am Sonntag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Han er tiltalt for at have medvirket til 3500 drab, da han i tre år under Anden Verdenskrig var vagt ved koncentrationslejren Sachsenhausen nær Berlin.

Anne-Marie Rindom vinder første guldmedalje til Danmark

Sejleren Anne-Marie Rindom kan kalde sig olympisk guldvinder i Laser Radial-klassen. Det er fjerde gang, at Danmark vinder en medalje ved De Olympiske Lege i den japanske hovedstad.

Stor forskel på vejret henover Danmark

Kigger man på både temperaturer og nedbør, vil der i løbet af dagen være relativt store regionale forskelle. Varmest og tørrest bliver det i det store hele over de østlige og sydøstlige egne, og det vil sige på Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm. Læs mere her.

Vanvidskørsel i Odense fik folk til at springe til side

Lørdag aften var der vanvidskørsel i Odense, og politiet vil gerne i kontakt med personer, der oplevede farlige situationer og måtte springe til side for en rød Citroën C1 i området Ørbækvej, Nyborgvej, Niels Bohrs Allé, Blangstedgård, Tornbjerg og på flere stisystemer i området.

Viktor Axelsen spiller sig i OL-finalen

Badmintonspilleren Viktor Axelsen er klar til OL-finalen i herresingle. I semifinalen har han besejret undertippede Kevin Cordon fra Guatemala med 21-18 og 21-11.