Nyheder

Seneste nyt om coronavirus

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden.

Du kan se de seneste coronatal her

Denne liveblog opdateres ikke længere.

USA's nye epicenter sætter smitterekord

Coronavirussen blusser atter op i den amerikanske delstat Florida, der lørdag registrerede 21.683 nye tilfælde på et døgn. Det er det højeste daglige antal overhovedet i delstaten, skriver AP.

Florida har nu opnået status af USA's nye epicenter og står for omkring en femtedel af alle landets nye tilfælde.

Det er sket, imens statens republikanske guvernør, Ron DeSantis, har modsat sig krav om obligatorisk brug af mundbind og vaccination.

Sidst smitten toppede i Florida, blev der registreret 17.093 tilfælde på et døgn. Det var 7. januar.
 

Titusindvis af franskmænd demonstrerer mod coronapas

Titusindvis af franskmænd gik lørdag på gaderne i protest mod regeringens coronapas, skriver France24. Det var tredje weekend i træk med demonstrationer, og flere steder kom det til sammenstød.

Tre betjente er kommet til skade, og foreløbig er 19 personer blevet anholdt, heraf 10 i Paris, skriver den franske indenrigsminister, Gérald Darmanin, på Twitter.

Demonstranterne er utilfredse med, at regeringen har indført et sundhedspas, som franskmændene skal vise blandt andet på restauranter og i offentlig transport som dokumentation for, at de er vaccineret, testet negative eller har haft covid-19.

Nedlukning har skabt en pukkel af bryllupper og barnedåb

Mange danskere har udskudt et bryllup, en barnedåb eller en anden større begivenhed under coronanedlukningen.

Det viser en undersøgelse, som Voxmeter har lavet for Arbejdernes Landsbank, skriver Ritzau.

Af de adspurgte danskere, som har planlagt en større begivenhed, svarer 40 procent, at de måtte udskyde begivenheden og endnu ikke har afholdt den.

Cheføkonom ved Arbejdernes Landsbank Jeppe Juul Borre mener, at det kan betyde, at det har skabt en pukkel af begivenheder, som venter på at blive afholdt.

739 nye smittetilfælde det seneste døgn

Der er det seneste døgn konstateret 739 nye smittetilfælde, fremgår det af tal fra Statens Serum Institut (SSI). De positive prøver er fundet blandt 69.397 PCR-tests.

Der er registeret ét nyt dødsfald, og det samlede antal indlæggelser er faldet med 2 til 54 i alt. 

Incidenstallet mangedoblet på en uge i Skagen

I den seneste uge er smitten med coronavirus steget stødt i Skagen.

Byen har i den seneste uge oplevet, at incidenstallet er mangedoblet, mens positivprocenten i byens PCR-testcenter bliver ved med at være højt. Det skriver TV 2 Nord.

For en uge siden var incidenstallet i Skagen Sogn ikke højt. Her var der kun tre smittede og et incidenstal på 39,18.

Men fredag var incidenstallet i Skagen Sogn helt oppe på 483,22 og sognet havde 37 smittede. Især i de seneste fire dage er smitten steget. Her er incidenstallet hver dag steget med omkring 100.

Disney indfører vaccinekrav for medarbejdere

Tidligere på ugen har techgiganterne Google og Facebook meddelt, at de indfører vaccinekrav for deres ansatte i USA, hvis de skal møde op på arbejde.

Og nu skriver The Walt Disney Company sig ind i rækken af arbejdsgivere, som vil kræve, at deres medarbejdere lægger overarm til en coronavaccine. Det skriver The Guardian.

- Vi kræver af alle fastansatte og timelønnede ansatte uden for fagforening på alle vores lokaliteter i USA, at de er fuldt vaccinerede, lyder det fra firmaet i en pressemeddelse.

Medarbejdere, der ikke allerede er vaccineret og arbejder på nogle af firmaets områder, har 60 dage til at fuldføre deres vacciner. 

Smittetal slår igen rekord i Tokyo

Lørdag melder Tokyo om 4058 nye smittetilfælde i den japanske hovedstad. Det skriver Reuters. 

Det betyder, at byen, hvor der lige nu afholdes OL, endnu en gang har slået smitterekord. 

Byerne Tokyo og Okinawa er allerede i covid-19-undtagelsestilstand, og nu overvejer regeringen det samme for Osaka

Flere skeptikere lokkes til amerikanske vaccinesteder

Flere og flere amerikanere fra vaccineskeptiske områder vender nu alligevel næserne og overarmene mod vaccinecentrene i USA.

Det viser udviklingen i coronahotspots som Arkansas, Kansas og Missouri, hvor indbyggerne i stigende grad ruller ærmerne op og får vaccinestik, skriver avisen Washington Post.

Flere end 4,7 millioner nyvaccinerede amerikanere har taget samme beslutning over de seneste to uger. Og fredag blev der i USA givet 856.000 vaccinedoser. Det er det højeste daglige antal siden 3. juli ifølge Washington Post.

Fra søndag er det slut med pladskrav i regionaltog

Søndag frafalder kravet om, at rejsende skal have pladsbillet, når de kører med regionaltog.

Det har ellers været en restriktion under store dele af coronaepidemien, hvor kravet om pladsbillet har sigtet mod at undgå for tætpakkede tog med større risiko for at sprede coronavirus.

Og det, at kravet bliver ophævet, gør rejsen nemmere for passagererne, mener Tony Bispeskov, som er informationschef hos DSB.

Han påpeger dog, at der stadig er krav om pladsbillet, hvis man rejser med intercity- eller intercitylyntog.

Smittede gæster var ombord på krydstogtskib

Seks gæster ombord på et krydstogtskib fra norsk-amerikanske Royal Caribbean er blevet testet positive for coronavirus fredag. Det skriver CNN.

Fire af de smittede var vaccineret, mens de to sidste ikke havde fået deres stik med en coronavaccine.

- Gæsterne blev straks sat i karatæne, og de nære konatkter blev alle sporet. De testede alle negativ, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

Krydstogtet startede på Bahamas 25. juli, og fredag vendte det hjem til samme havn.

34.000 vaccinedoser i Oslo nærmer sig udløbsdato

Presset for at få vaccineret hurtigt og effektivt vokser lige nu i Oslo i Norge. I køleskabe rundt om på byens vaccinationscentre står der nemlig 34.000 doser af coronavaccine, der udløber i uge 32, som starter 9. august. 

Det skriver Aftenposten

Derfor har sundhedsvæsnet i hovedstaden lagt en plan om at fordele en del af doserne til omkringliggende bydele, så de kan blive brugt, før de udløber.

Overskudsbeholdningen er dog også gode nyheder for Oslo-borgerene. Flere aldersgrupper får nemlig besked om, at de kan få deres stik før end forventet. 

Rusland kaster handsken

Siden maj sidste år har det været påkrævet at bære handsker i busser, tog og butikker i Moskva i Rusland. Men det krav er nu blevet fjernet i den russiske hovedstad, skriver Reuters.

Moskva meldte om 3481 nye smittetilfælde med virussen fredag og 76 dødsfald. Antallet af dagligt smittede på landsplan i Rusland lå på 23.564.

Delta-variant risikerer at ødelægge fremskridt mod corona, siger WHO

Verden risikerer at miste hårdt vundet terræn i kampen mod coronavirus, hvis ikke der kommer bedre styr på spredningen af den mere smitsomme Delta-variant.

Sådan lyder advarslen fredag fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Udmeldingen kommer, efter at antallet af nye smittetilfælde med coronavirus de seneste fire uger er steget med 80 procent i de fleste dele af verden, oplyser WHO's generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, fredag.

I samme periode er antallet af døde med covid-19 i Afrika, hvor kun 1,5 procent af befolkningen er vaccineret, også steget med 80 procent.

Ifølge WHO er Delta-varianten, der første gang blev opdaget i Indien, registreret i 132 lande. Det gør den til den mest dominerende variant af coronavirus.

Yderligere to områder i Kina melder om smitteudbrud

Kinas mest alvorlige udbrud af coronasmitte i flere måneder har spredt sig til yderligere to regioner i landet. Blandt andet til Chongqing-området med 31 millioner indbyggere.

Det oplyser Kinas Nationale Sundhedskommission lørdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

I alt er der registreret 55 nye smittetilfælde i Chongqing og i provinsen Fujian.

I forvejen er der meldt om udbrud af den ekstra smitsomme Delta-variant i fire andre provinser samt i hovedstaden, Beijing.

Udbruddet har tilsyneladende spredt sig fra byen Nanjing. Her blev der 20. juli opdaget et nyt smittetilfælde i byens lufthavn. Siden er næsten 200 personer blevet smittet i Nanjing.