Nyheder

Dagens nyheder 31. juli

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Sicilien kæmper med skovbrande

Italienske brandfolk kæmper på anden dag for at få kontrol med skovbrande på Sicilien. Flammerne har bredt sig til Catania, der er den næststørste by på øen. Flere indbyggere er tvunget på flugt fra deres hjem, og den lokale lufthavn måtte lukke midlertidigt lørdag. Det skriver Reuters.

Fik bidt tungen af i slagsmål

Lørdag aften udviklede et drikkeri sig til slagsmål i området omkring Aalborg-forstaden Gistrup. Her fik en 50-årig mand ifølge vidner bidt halvdelen af tungen af af en anden 50-årig mand. Det oplyser Nordjyllands Politi til Nordjyske. Den ene mand bliver umiddelbart sigtet for kvalificeret vold, lyder det.

Fald fra fjerde sal kostede et brækket ben

En fireårig dreng, der lørdag faldt ud af vinduet i sin fars lejlighed på fjerde sal, slap med et brækket ben. Det oplyser Københavns Politi til Ritzau.

Kommuner hyrer sikkerhedsvagter til plejehjem

Et stigende antal kommuner har hyret sikkerhedsvagter til plejehjem for at beskytte ansatte mod vold fra udadreagerende ældre, der for eksempel lider af demens. Det skriver Jyllands-Posten. I 2020 havde 13 kommuner udgifter til sikkerhedsvagter mod tre kommuner i 2015.

Person fløjet til hospitalet efter Puch-træf

En knallertfører kørte lørdag galt i forbindelse med et Puch-træf på Mors arrangeret af Puch Klub Mors. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til TV Midtvest. Personen blev slået bevidstløs i et solouheld, og blev fløjet til hospitalet i Aalborg. Politiet kender ikke personens tilstand.

Ni tilskadekomne efter ulykke

Ni personer er bragt til forskellige sygehuse på Sjælland efter en alvorlig trafikulykke på Kalundborgvej ved Svebølle sidst på eftermiddagen. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2. Tidligere oplyste politiet, at fem var i kritisk tilstand. Det er nu nedvurderet til to. 

Dreng faldt ned fra fjerde sal

En fireårig dreng er kørt til Rigshospitalet, efter at han faldt ned fra fjerde sal i Burmeistergade i København. Det oplyser Københavns Politi til Ritzau. Drengen var ved bevidsthed, da ambulancen ankom.

Fem i kritisk tilstand efter ulykke

Fem personer er i kritisk tilstand efter en ulykke på Kalundborgvej ved Svebølle. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter. Seks ambulancer er fremme på stedet ligesom en akutbil og en ambulancehelikopter. Vejen vil være lukket i flere timer.

Større færdselsuheld på Sjælland

Der er meldinger om et større færdselsuheld med tre-fire biler og flere tilskadekomne på Kalundborgvej ved Svebølle. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

Boris Johnson og hustru venter barn

Storbritanniens 57-årige premierminster, Boris Johnson, og hans 33-årige hustru, Carrie Johnson, venter sig deres fælles barn nummer to, efter at hun fik en spontan abort i begyndelsen af året. Det skriver Carrie Johnson ifølge Sky News på Instagram.

HRW anklager Myanmar for forbrydelser mod menneskeheden

Militæret i Myanmar har begået forbrydelser mod menneskeheden i form af drab på og anholdelser af modstandere af militærkuppet. Det siger menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch (HRW).

Lang kø ved grænsen

Ved den dansk-tyske grænse er der i øjeblikket omkring 40 minutters kø ved Frøslev og 20-30 minutters kø ved Kruså, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Årsagen er ifølge politiet skiftedag i sommerhusene. Der er til gengæld ikke kø ved Padborg.

Defekt sprinkler skaber kø i IKEA

Lørdagen har budt på lang kø i IKEA Taastrup, efter at et defekt sprinkleranlæg gjorde, at butikken af sikkerhedsmæssige årsager ikke kunne lukke kunder ind på tag selv-lageret. Det fortæller Tania Christensen, som er PR-chef i IKEA. Lørdag eftermiddag er der dog igen adgang, og køen er tæt på udtømt.

230 millioner år gammel underkæbe opdaget i Tyskland

I Unterfranken i den tyske delstat Bayern har arbejdere gjort et opsigtsvækkende og historisk fund. I et stenbrud har de nemlig fundet en underkæbe fra en cyclotosaurus, skriver archyde.com. Underkæben er er over en halv meter lang og stammer fra en cyclotosaurus, der er 230 millioner år gammel.

Uheld på Fynske Motorvej giver kø

Et uheld mellem Ejby og Aarup på Fynske Motorvej betyder, at trafikanter kan forvente forlænget rejsetid. Uheldet er sket i retning mod Odense, skriver TV 2 Fyn. Det kan ifølge Vejdirektoratet give forlænget rejsetid på omkring 10 minutter.

58-årig overfaldet med knivstik og spark i København

En 58-årig mand blev natten til lørdag overfaldet med knivstik og spark på Blågårds Plads i København. En 24-årig mand, der er sigtet for at have sparket offeret, er varetægtsfængslet i fire uger. Det oplyser Københavns Politi, der gerne vil høre fra vidner til episoden.

Kontroversiel tunnel droppes i Storbritannien

En britisk domstol har omstødt regeringens godkendelse af en kontroversiel tunnel nær Stonehenge. Det sker efter kritik fra historikere og arkæologer, skriver nyhedsbureauet AFP. 

Kø på E45 efter uheld

Der er lige nu kø på E45 Nordjyske Motorvej i sydgående retning efter et uheld i Limfjordstunnelen. Det oplyser Vejdirektoratet. Der kan forventes op mod 25 minutters kø på strækningen.

Ekstrem varme fortsætter i Sydøsteuropa

Fredag nåede temperaturen over 40 grader flere steder i Sydøsteuropa. Varmest var det i Grækenland, hvor der blev målt 43,7 grader. I Athen nåede temperaturen 41,5 grader. Varmen ventes først at kulminere i løbet af næste uge, og kan nå over 45 grader flere dage. Det oplyser TV 2 VEJRET.

Nye ulveunger født i Danmark

For tredje gang i nyere tid har ulve fået hvalpe i Danmark. Det oplyser Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse. Optagelser fra et vildtkamera viser, at der er kommet et kuld på mindst tre hvalpe i Klelund Plantage i Sydylland.