Nyheder

Venner og kollegaer i chok over nyheden om Albert Dyrlund

Youtuberen Albert Dyrlund blev 22 år gammel.

Mindeord, knuste hjerte-emojis og kondolencer breder sig lige nu på nettet.

Det sker ovenpå nyheden om, at den populære Youtuber Albert Dyrlund er død i en alder af blot 22 år. Dyrlund mistede livet onsdag, da han under en ferie i Italien faldt ud over en skrænt.

En anden af Danmarks store YouTube-stjerner, Julia Sofia Aastrup, har kendt Albert Dyrlund siden de var 14-15 år gamle. Hun forklarer til TV 2, hvorfor hun tror så mange mennesker deler deres sorg lige nu over tabet af den unge stjerne.

- Albert var sådan en ener, og et menneske jeg aldrig vil glemme. Jeg er heldig at have været hans ven og kollega i så mange år. Jeg kan ikke forstå, at han ikke er her længere.

- Det er surrealistisk, at et så ungt menneske, som vi kender som livlig og energisk, han ikke er her. Og så tror jeg, det er fordi, man har haft så meget kærlighed til ham, for det var også den måde, han var overfor verden på. En virkelig omfavnende type, og det har folk kunnet mærke, fortæller hun.

- Vi kommer til at mangle ham

Når Julia Sofia var til større arrangementer sammen med Albert Dyrlund, og det hele blev for overvældende, følte hun sig tryg, når hun var tæt på ham.

Et af hans mange talenter var nemlig, forklarer hun, at han var en rigtig menneskekender.

- Albert er kærlighed og varme. Jeg tror, mange mennesker kunne se sig selv i Albert. Albert var sådan en lille smule weirdo, der taler rigtig meget til alle os andre weirdos. Han var god til at se folk, for hvem de er.

- Albert var kreativ og spændende, vi kommer til at mangle ham så meget. Han bragte bare så meget liv og sjæl ind i den her branche. Udover at være en fantastisk influent til alle de her unge mennesker, så var han jo også en, som gjorde livet dejligt for os andre, siger Julia Sofia, der kalder Albert Dyrlund for et multitalent, der kunne alt, hvad han ville.

- Det er sindssygt, at han ikke skal udleve mere af sit potentiale.

- Grædefærdig og tom for ord

Igennem årene har Albert Dyrlund samarbejdet med rigtig mange mennesker igennem sit arbejde med især YouTube. Mennesker han har betydet noget for, og som nu deler deres sorg med deres følgere.

På Instagram skriver YouTube-stjernen Rasmus Brohave, hvordan han har svært ved at forstå, det der er sket.

- Jeg er helt ude af den. Jeg er grædefærdig og tom for ord. Jeg kan ikke forstå det. Jeg vil for evigt huske tilbage på alle vores minder. Du var en éner. Tak for denne gang, min ven. Hvil i fred.

Trods sin unge alder nåede Albert Dyrlund at opnå rigtig meget succes, med de ting han lavede.

Hans musik har millioner af afspilninger på Spotify, hans YouTube-kanal har 170.000 abonnenter, og han var hovedpersonen i spillefilmen ’Team Albert’.

Han var enestående

YouTuberen Phillip Madsen, der er bedre kendt under sit alias Gex, er blandt dem, der kondolerer i kommentarsporet på Albert Dyrlunds YouTube-kanal.

Han fortæller, hvordan han tidligere både har lavet videoer og festet sammen med Albert Dyrlund, og hvordan han kommer til at savne ham rigtig meget.

I en skriftlig kommentar til TV 2 fortæller han blandt andet, hvordan man aldrig kedede sig i Albert Dyrlunds selskab.

- Han havde evnen til at få allermest ud af selv den kedeligste bytur. Han var impulsiv, udadvendt og godtroende. På dansk YouTube var han enestående, og han overraskede altid med sine påfund.

- Jeg stod ham ikke så nær, som andre uden tvivl har gjort, men jeg blev rørt til tårer over nyheden. Man ved ikke, hvad man har, før man mister det. Et sandt tab og han vil blive savnet.

Mit hjerte er knust

Fie Laursen er også blandt de mange, der har udtrykt sin sorg over nyheden om YouTuberens bortgang. Hun har ligesom flere andre også meget svært ved at tro på, at det hele er virkeligt.

- Albert. Min skøreste, mest grænsesøgende og rå ven. Jeg venter hvert sekund med tårer i øjnene på, at der er en, der ringer og siger, at det her er et mediestunt, du bare glemte at involvere mig i.

- Mit hjerte er knust i tusind stykker. Jeg vil altid huske, forstå og respektere dig for det menneske, du viste mig igennem alle disse år. Nemlig en mand med alt for store drømme til et lille land, skriver hun.

Vennen og musikeren Mads Christian Lyhne hylder Albert Dyrlund på sin Instagram med et billede af de to sammen.

- Sygeste nyhed jeg længe har hørt, hvil i fred Albert, du ændrede så meget i dk med dine sindssyge ideer og kæmpe personlighed - ikon.