Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Tidligere overborgmestre anbefaler ny styreform i København

Der er behov for en helt ny styreform i Københavns Kommune, så det bliver klarere, hvem der har ansvaret for den førte politik og kommunale forvaltning. Det mener Frank Jensen og Ritt Bjerregaard, der begge tidligere har været socialdemokratiske overborgmestre i hovedstaden. Det skriver Berlingske.

Forskere skaber fostre af truet næsehorn med døde hanners sæd

Der er kun to nordlige hvide næsehorn tilbage i verden. Men det arbejder forskere på at lave om på. Fredag oplyser forskere, at de har haft held med at skabe tre nye fostre af næsehornet, ved at befrugte levende hunner med sæd fra døde hanner, der har været frosset ned. Det skriver Ritzau.

21-årig anholdt med økse i bilen

Nordjyllands Politi rykkede fredag aften ud for at undersøge en gruppe mennesker i Gug - bekymrede borgere havde nemlig set, at en af personerne havde en kniv. Da politiet kom frem, viste det sig imidlertid, at der var tale om en økse, som politiet fandt i en bil. Øksens og bilens ejermand på 21 år blev derfor anholdt, skriver TV 2 Nord.

Donald Trumps skattepapirer bliver nu udleveret

USA's justitsministerium har fredag givet skattevæsnet ordre til at udlevere tidligere præsident Donald Trumps skattepapirer. Det skriver Ritzau. Det er dokumenter, som et udvalg i Repræsentanters Hus har forsøgt at få udleveret siden 2019.

Skuddrama i Berlin

En stor politiindsats er i øjeblikket i gang i udkanten af Berlin, hvor tre mænd og en kvinde er blevet skudt. Det skriver den tyske avis Berliner Zeitung. Aktionen er ifølge avisen stadig i gang.

Søn fængslet for drab på sin mor i Brønderslev

En 54-årig mand, der er sigtet for at have dræbt sin 75-årige mor i Brønderslev fredag, er blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser Nordjyllands Politi.

Massiv afsmeltning i Grønland

Den seneste uges tid har Grønlands gletschere været plaget af varmt vejr med massiv afsmeltning til følger, skriver Reuters. Ifølge nyhedsbureauet er der i løbet af én uge smeltet så meget vand, at det ville være nok til at dække hele Danmark i omtrent 20 centimeters vand.

Danske banker klarer sig fornuftigt i fælleseuropæisk stresstest

En række danske banker har deltaget i en fælleseuropæisk stresstest. Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank har alle deltaget i testen. Og det står klart, at alle bankerne lever op til solvensbehovet med en komfortabel margin. Det oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse.

Det er både farligt og potentielt dyrt at køre fuld på cykel, siger politiet

Det er ikke kun bilen, man skal lade stå, når man har drukket. Københavns Politi ser fortsat alt for mange cyklister, der cykler berusede hjem fra festen. Og det skal man lade være med, fordi det både kan være farligt for sig selv og andre samt koste en bøde, skriver politiet på Twitter.

Donald Trump forsøgte at presse topfolk til at diskvalificere valget

Ekspræsident Donald Trump forsøgte at presse topfolk i justitsministeriet til at erklære præsidentvalget korrupt. Trump og hans allieredes håb var, at sådanne udtalelser kunne bruges til at omgøre valgresultatet. Det viser nye dokumenter ifølge avisen New York Times.

Nordjysk mand sigtet for drab på sin mor

Efter et mistænkeligt dødsfald i Brønderslev fredag fremstilles en 54-årig mand i grundlovsforhør klokken 18 i Retten i Hjørring. Manden, der er søn til den afdøde - en 75-årig kvinde - er sigtet for drab. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse, skriver Ritzau.

Laveste ledighed siden før coronakrisen

Ledigheden fortsætter med at falde herhjemme, viser nye og sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.
Fra maj til juni er ledigheden faldet med 5300 til samlet 108.600 personer. Det svarer til en ledighed på 3,8 procent. Dermed er ledigheden på det laveste niveau siden coronakrisens start i marts sidste år. 

16-årig pige efterlyses i Sønderjylland

Opdateret klokken 17.03

En 16-årig pige var efterlyst ved Aabenraa af Sydjyllands Politi, men hun er nu vendt hjem igen i god behold. Derfor har TV 2 slettet det billede, der tidligere var af hende i dette opslag.

SSI advarer om bakterier i badevandet i store dele af landet

Den seneste tids høje temperaturer har medført en forhøjet risiko for havbakterier i badevandet ved de indre kyster i Danmark, dog særligt i østersøområdet. Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse. Den øgede forekomst af havbakterier betyder, at mennesker med svækket immunsystem eller sår på huden, skal være varsomme med badning.

Amazon får bøde på mere end 5,5 milliarder kroner

Onlinegiganten Amazon er idømt en bøde på 746 millioner euro - svarende til omtrent 5,55 milliarder kroner - for at bryde EU's databeskyttelsesregler (GDPR). Det oplyser det amerikanske selskab fredag. Det er Luxembourgs myndighed for databeskyttelse, som 16. juli har udstedt bøden.

To besætningsmedlemmer døde efter angreb på tankskib

Et angreb på et tankskib i Det Arabiske Hav ved Oman har kostet to besætningsmedlemmer livet. Det oplyser det israelske selskab Zodiac Maritime, der står bag driften af tankskibet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kvinde kørt til behandling, efter hun faldt ud fra anden sal

En kvinde er fredag kørt til behandling i stabil tilstand, efter hun faldt ud fra anden sal i Valby. Det oplyser Københavns Politi til BT. Det er endnu for tidligt at sige, hvad der har ført til faldet. 

Fire mennesker døde under skovbrande i Tyrkiet

Brandfolk kæmper for tredje dag mod alvorlige skovbrande på Tyrkiets sydlige kyst. Fire mennesker er bekræftet døde under skovbrandene, skriver Reuters.

Bilist er død efter frontalt sammenstød med lastbil

En bilist er afgået ved døden efter et frontalt sammenstød med en lastbil på Bredsten Landevej i nærheden af Vejle. Det oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Lars Grønlund til Ritzau. De pårørende er endnu ikke underrettet.

Ledigheden falder til laveste niveau siden coronakrisens start

Flere og flere kommer i arbejde, og ledigheden er nu faldet til det laveste siden coronakrisens start. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det samlede ledighedstal ligger nu på 108.600.