Nyheder

Dagens nyheder 29. juli

Livebloggen opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her

Tunesisk præsident udnævner ny indenrigsminister

Den tunesiske præsident, Kais Saied, har torsdag udnævnt en ny indenrigsminister i hans nye regering. Det sker, få dage efter at han tog kontrol over regeringen. Valget er faldet på Ridha Gharsallaoui, der er tidligere national sikkerhedsrådgiver.

Disney afviser anklage fra Scarlett Johansson

Ifølge Walt Disney Co er der intet hold i skuespilleren Scarlett Johanssons anklage om, at det var i strid med hendes kontrakt, da filmen 'Black Widow' blev udgivet i biografer og på streamingtjenesten Disney+ samtidig. Det siger en talsperson for selskabet torsdag ifølge Reuters. 

Amazon sælger for 707 milliarder i sidste kvartal

Onlineretailvirksomheden Amazon øgede sit salg markant i andet kvartal til 113,1 milliarder dollar - svarende til cirka 707 milliarder kroner. Det var dog mindre end ventet hos analytikerne og aktierne falder i eftermarkedet. Det skriver Reuters.

60.000 biler kan ikke bygges færdige af Ford

På en parkeringsplads i Kentucky samler flere end 60.000 nye biler fra producenten Ford støv, skriver The Washington Post. Bilerne er stort set klar til salg, men på grund af den verdensomspændende mangel på mikrochips kan de endnu ikke bygges helt færdige. 

Scarlett Johansson sagsøger Disney

Skuespilleren Scarlett Johansson, der spiller hovedrollen i den seneste Marvel-film 'Black Widow' sagsøger nu Walt Disney Co. Det skriver The Wall Street Journal. Skuespilleren mener, at det var et brud på hendes kontrakt, da filmen blev udgivet i biografer og på streamingtjenesten Disney+ samtidig.

Brændende traktor spærrer landevej

I krydset ved Allindemaglevej og Holbækvej i Ringsted brød en traktor i brand sidst på eftermiddagen, skriver TV 2 Øst. Begge spor er fortsat spærret. Indsatslederen på stedet formoder, at branden er startet i traktoren, hvorefter den har spredt sig til vognen, som var læsset med flere tons halmballer. 

Øresundsbroen er igen åben for trafik

Øresundsbroen er igen åben for trafik. Det oplyser Vejdirektoratet på Twitter. Broen blev torsdag eftermiddag lukket i begge retninger på grund af et uheld.

Undersøgelse fastslår, at Malta undlod at beskytte myrdet journalist

En uafhængig undersøgelse fastslår torsdag, at staten Malta undlod at beskytte den senere myrdede journalist Daphne Caruana Galizia, og at der herskede et usundt forhold mellem regeringen og rige virksomhedsejere. Der var i regeringen skabt en "kultur af straffrihed", hedder det ifølge dpa.

Øresundsbroen spærret i begge retninger

Øresundsbroen er spærret i begge retninger på grund af et uheld. Det skriver Vejdirektoratet på Twitter. Broen forventes genåbnet klokken 18.00.

17-årig varetægtsfængslet for voldtægt af 5-årig

En 17-årig dreng skal foreløbigt varetægtsfængsles i fire uger i en sag, hvor han sigtes for fuldbyrdet voldtægt af en 5-årig pige i et kolonihavehus i Slagelse fredag 16. juli. Det skriver TV 2 ØST.

Tysk økonomi ramt af højeste inflation i knap 30 år

Høj inflation målt i tysk økonomi i juli. De tyske forbrugerpriser er i juli måned steget med 3,8 procent, viser foreløbige tal fra det føderale statistiske organ Destatis. Sidste gang inflationen lå højere i Europas største økonomi var i december 1993, hvor den ramte 4,3 procent ifølge AFP.

Ost tilbagekaldes efter fund af listeria

Den danske afdeling af verdens største mejeriselskab og osteproducent, Lactalis, har tilbagekaldt et parti Cahill’s Porter Cheddar ost, da der er risiko for bakterien listeria i produktet. Det oplyser Fødevarestyrelsen

Den amerikanske økonomi vokser med 6,5 procent

USA's bruttonationalprodukt (BNP) voksede med 6,5 procent i sidste kvartal, skriver Reuters. Antallet af amerikanere, der søgte arbejdsløshedsydelser faldt med 24.000 til 400.000.

Anmeldelse om stenkast i Skåne var stenslag

Der var tale om et stenslag og ikke et stenkast, da en bils forrude blev ramt i dag torsdag på motortrafikvejen mod Ystad i Skåne. Det oplyser pressetalsperson for svensk politis Polisregion Syd, Ewa-Gun Westford, til TV 2.

Anmeldelse om stenkast på motorvejen mod Ystad

Politiet i Skåne har torsdag fået en anmeldelse om stenkast på motortrafikvejen E65 i retningen mod Ystad. Det oplyser politiet på Twitter. Ingen personer er kommet til skade, men der er sket skader på den ramte bils forrude. Politiet i Skåne har ikke oplyst, hvorvidt anmelderen er fra Danmark.

Op mod hver anden dansker takker ja til grimme grøntsager

Knap halvdelen af danskerne er indstillede på at købe frasorterede produkter i supermarkedet. Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for bevægelsen Stop Spild af Mad.

FLSmidth køber tysk mineforretning for 2,4 milliarder

Den danske ingeniørkoncern FLSmidth har indgået en aftale om at overtage de mineaktiviteter, der ligger i den tyske virksomhed Thyssenkrupp. Købet kommer til at koste FLSmidth godt 2,4 milliarder kroner. Det oplyser det danske selskab i en meddelelse til fondsbørsen torsdag.

Femern-bygggeri plages af vildfarne sejlere

I løbet af de tre første uger af juli har Søværnets Overvågningsenhed rykket ud 10-15 gange til lystsejlere, der kommer for tæt på byggeriet af Femern Forbindelsen syd for Rødby. Det skriver Ingeniøren. Der er kabler og andet udstyr, som ikke kan ses fra overfladen, og sejlerne risikerer at skade sig selv og udstyret.

Hummus og aioli tilbagekaldt fra Rema 1000

Sunsalat AB tilbagekalder Rema 1000 hummus og aioli, da produkterne er påsat en forkert varedeklaration. Det skriver Rema 1000 i en pressemeddelelse. Ifølge meddelelsen er varerne solgt i hele landet i discountkæden.