Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus 28. juli

Livebloggen opdateres ikke længere.

Her får du de seneste nyheder om coronavirus fra ind- og udland.

Google kræver alle medarbejdere på sine kontorer vaccineret

Google vil kræve, at alle medarbejdere, der vender tilbage til kontoret efter at have arbejdet hjemme under pandemien, skal vaccineres. Det rapporterer NBC News. Google er den første store techvirksomhed, der kommer med sådan en udmelding.

Amerikansk myndighed opfordrer til at genindføre krav om mundbind

I USA er smitten i to ud af tre counties så høj, at der er behov for at genindføre et krav om at bære mundbind indendørs.

Det oplyser USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) onsdag.

Centeret opfordrer derfor til, at kraves genindføres omgående. 

Region gør det lettere at bestille tid til vaccination

Mens Danmark har været ramt af godt vejr og sommerferie, har Region Sjælland kæmpet med at få folk til at booke tid til en corona-vaccination. 

Midt i juli betød det, at der var intet mindre end 95.000 ledige tider til at blive vaccineret i regionen, og nu forsøger man derfor at gøre det endnu nemmere, at meldte sig til både første og andet stik. 

Det vil nu være muligt at booke tiderne hos en lægesekretær på teststedet, når man kommer ind og skal scanne sit sundhedskort i forbindelse med testen. 

Det er som udgangspunkt op til borgerne selv at henvende sig til personalet, hvis de ønsker at booke tider til vaccine i forbindelse med testen.

Amerikansk sundhedsstyrelse: Delta spreder sig blandt vaccinerede

Ny forskning viser, at Delta-varianten kan sprede sig blandt folk, der ellers er færdigvaccinerede mod coronavirus.

Sådan lyder det onsdag fra Rochelle Walensky, der er direktør for det amerikanske center for forebyggelse og kontrol med sygdomme ( Centers for Disease Control and Protection). Det skriver The Guardian

Tirsdag opdaterede CDC anbefalingerne for brug af mundbind i USA på grund af truslen fra den særligt smitsomme Delta-variant. Det betyder, at selv færdigvaccinerede personer nu anbefales at bære mundbind på visse indendørs steder i områder med "høj" eller "betydelig" smittespredning.

Smitten raser i Amerika - Cuba oplever hidtil højeste smittetal

Coronavirus hærger fortsat i Amerika, hvor Argentina, Colombia, Cuba, Ecuador and Paraguay er blandt de lande i verden med højest smittetal.

Det oplyser den panamerikanske sundhedsorganisation PAHO onsdag ifølge Reuters.

I USA er smittetallet mere end fordoblet i den seneste uge - særligt blandt de, der ikke er vaccineret, oplyser organisationen. Og på Cuba er både smitte- og dødstallet højere end nogensinde før under pandemien.

I alt er 16,6 procent af befolkningen i Latinamerika og Caribien blevet færidvaccineret.

Skagen-restauranter åbner igen efter coronasmitte

Jacobs Bar & Café åbnede tirsdag som den første af fire restauranter i Skagen, der havde lukket som følge af smitteudbrud.

Og når Cafe & Restaurant Kokkenes åbner i morgen torsdag, er alle fire åbnet igen, skriver TV 2 NORD.

Skagen ligger dog fortsat i top i forhold til positive PCR-tests.

Færdigvaccinerede kan snart rejse frit ind i England

Fuldt vaccinerede mod covid-19 fra EU og USA vil fra 2. august kunne rejse ind i England, uden at de behøver at gå i karantæne. Det oplyser transportminister Grant Shapps ifølge Reuters.

30-årig sigtet for corona-svindel

Københavns Politi har onsdag anholdt en 30-årig mand og sigtet ham for svindel med covid-19-lønkompensation og omsætningstab for over 158.000 kroner.

Det skriver de på Twitter. 

Den formodede svindel er sket ved to ansøgninger til Erhvervsstyrelsen.

Covax sender 250 millioner vaccinedoser til udsatte lande

Vaccineprogrammet Covax forventer at levere 250 millioner vaccinedoser til udsatte lande de næste seks til otte uger.

Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen (WHO) i en opdatering onsdag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

1284 personer testet positive seneste døgn

Det seneste døgn er 1284 personer testet positive i 80.295 PCR-prøver, oplyser Statens Serum Institut.

Antallet af indlagte stiger med 3 til 64. Heraf ligger ti på intensiv, mens fem får hjælp til at trække vejret af en respirator.

Der er ét nyt dødsfald.

Pfizer forventer at sælge coronavacciner for 211 milliarder

Den amerikanske medicinalgigant Pfizer er blevet mere optimistisk med hensyn til sit salg i det igangværende år.

Det skyldes blandt andet forventningerne til salget af den coronavaccine, som selskabet har udviklet sammen med tyske BioNTech.

Det oplyser Pfizer onsdag i sit regnskab for andet kvartal.

Nu regner selskabet med at nå en omsætning for året på mellem 491 og 504 milliarder kroner. Det er en opjustering på op mod 60 milliarder kroner.

En af bevæggrundene for opjusteringen er, at Pfizer regner med et større salg af coronavaccinen end hidtil.

Vaccinen ventes nu at sælge for 211 milliarder kroner i år, hvilket er en stigning på 29 procent i forhold til tidligere.

Coronasmittet var ombord på Læsøfærgen

En coronasmittet passager var ombord på Læsøfærgen på afgangen fra Frederikshavn mandag 26. juli klokken 16.50. 

Det skriver selskabet på Facebook. 

- Vi anbefaler, at man lader sig teste, hvis man var med på denne afgang, skriver de.

Norge slår bak: Genåbning udsættes

Norge har udskudt næste del af genåbningen af landet med to uger. Det oplyser regeringen på et pressemøde onsdag. Årsagen er den smitsomme Delta-variant, lyder det.

Lige over 30 procent af de 12-15 årige er blevet vaccineret

Næsten hver tredje i aldersgruppen 12-15 år har fået mindst et stik med en coronavaccine, oplyser Statens Serum Institut. Siden midten af juli har der kunnet bestilles tid til gruppen. 

Tysker anholdt ved dansk grænse for fusk med coronatest

Sydjyllands Politi har sigtet en tysk statsborger for forfalskning af datoen på en tysk covid-test. Manden forsøgte at rejse ind i landet via grænsen i Frøslev klokken 07.20 i morges, skriver politiet.

Hedensted-borgere skal testes i lukket minkvirksomhed

I Hedensted skal borgerne nu indfinde sig i nye omgivelser, når de skal testes. Fra lørdag flytter testcentrene for både PCR og kviktests fra Hedensted Centeret til Hedensted Gruppens lokaler på Vejlevej 15

Det skriver Horsens Folkeblad.

Hedensted Gruppen har i næsten 50 år været underleverandør til mink-branchen. Firnaet måtte dog reducere antallet af medarbejdere, da Danmarks mink i november blev slået ned. De er nu tre, og derfor rummer lokalerne god plads til at teste Hedensted-borgere i den kommende tid, skriver mediet.

Boris Johnsen: Den nuværende situation kræver stor forsigtighed

De seneste syv dage er det daglige antal af coronasmittede i Storbrittanien faldet. Tirsdag lå antallet på 23.511 nye smittetilfælde. 

Men selvom tallene ser mere opløftende ud, er det for tidligt at drage en konklusion om, at epidemien i landet går den rigtige vej, mener premiereminister Boris Johnson.

- Det vigtigste er, at folk husker, at den nuværende situation kræver stor forsigtighed. At folk husker, at virussen stadig er derude, at mange mennesker har fået den, og at den stadig udgør en betydelig risiko, siger han til LBC Radio.

Studie: Andet AstraZeneca-stik øger ikke risiko for VITT

Andet stik med AstraZeneca-vaccinen mod coronavirus øger ikke risikoen for at udvikle VITT. Det viser et studie udgivet i tidsskriftet The Lancet.

VITT dækker over et sygdomsbillede med blodpropper i kombination med et lavt antal blodplader og blødninger efter vaccination.

Studiet viser, at risikoen er 2,3 per million vaccinerede. Det er ifølge forskerne svarende til den typiske risiko hos mennesker, som ikke har fået vaccinen, skriver The Guardian.

Vaccination med AstraZeneca blev i Danmark sat i bero 11. marts. I dag er vaccinen en del af landets tilvalgsordning. 

Tyskland indfører obligatorisk test for hjemvendte

Tyskland planlægger en udvidet obligatorisk test for alle tyskere, der vender hjem til landet fra på søndag. Ligemeget om de ankommer med fly, bus, tog eller på gåben.

Det fortæller Markus Söder, som er ministerpræsident i Bayern, til det tyske nyhedsmagasin Tagesthemen.

- Regeringen forsikrede os i dag om, at den vil gøre indføre det fra 1. august. Her vil der være et krav om en test – ikke kun for flyrejser, men også for personer, der ankommer via bilruter eller togruter.

Det gælder dog udelukkende for tyskere, der ikke er færdigvaccineret eller tidligere har været smittet med coronavirus. Det skriver det tyske medie Welt.

På nuværende tidspunkt omfatter testforpligtelsen kun flypassagerer og rejsende fra risikoområder.

Sydkorea melder om 1896 nye coronasmittede

Sydkorea meldte onsdag om 1896 nye tilfælde af coronasmittede.

Det er ifølge The Guardian den højeste daglige stigning nogensinde i landet, som lige nu kæmper for at undertrykke en fjerde bølge af pandemien.

En stigning, som er drevet af den smitsomme Delta-variant af coronavirus.