Nyheder

Populært makkerpar "genopstår" som podcast

Det er sparsomt med informationerne om den nye podcast. Men det lader til, at fans af det tidligere 'Den Korte Radioavis' har noget at glæde sig til.

Komikerne Frederik Cilius og Rasmus Bruun skal igen til at underholde danskerne i deres kendte roller som Kirsten Birgit og ja ­– Rasmus Bruun.

Kirsten Birgit og Rasmus Bruun er kendt fra ’Den Korte Radioavis’, der var et af de mest populære radioprogrammer på det tidligere Radio 24/7.

Nu har makkerparret annonceret, at de vil begynde at udgive 'Den Korte Podcast', men det er sparsomt, hvad der er af informationer om den nye podcast på nettet.

Derfor har TV 2 fået Rasmus Bruun til at løfte lidt af sløret for podcastens indhold, der kommer til at trække paralleller til hele tilblivelsen af Lars Løkke Rasmussens politiske projekt.

- Det er helt klart, at Lars Løkke har lavet noget, der kunne fungere som inspiration, og dermed også sagt helt diskret, hvad det endelige mål kunne være. Det vil tiden vise. Det er et spørgsmål om at samle nogle kræfter, samle nogle mennesker, der har samme holdning som Kirsten, siger Rasmus Bruun.

Ved ikke de medvirker i podcast

I Kirsten Birgit og Rasmus Bruun-universet har Kirsten Birgit tidligere proklameret, at hun ikke vil lave radio, medmindre det er på FM-båndet, og det er landsdækkende.

Derfor vil den nye podcast ikke komme til at ligne ’Den korte Radioavis’, selvom navnene lægger sig op ad hinanden.

I den nye podcast er Kirsten Birgit og Rasmus Bruun ikke klar over, at de medvirker i en podcast.

Man kommer som lytter til at være fluen på væggen, hvor man kan følge tilblivelsen af det, som Kirsten Birgit kalder en politisk bivuak.

Karakteren Rasmus Bruun får rollen som pressechef i Kirsten Birgits bivuak, og karakteren ’speaker’ Allan fra ’Den Korte Radioavis’ kommer også til at spille en rolle.

- Det hele er tanker og intentioner. Det kan ændre sig. I første omgang skal Kirsten, Rasmus og Allan på en ryste-sammen-tur igennem Europa, for Kirsten har fundet ud af, at hun ikke ved ret meget om Allan og Rasmus.

- Hun ved for eksempel ikke, hvad Allan hedder til efternavn, hvor mange børn Rasmus har, og hvad børnene hedder, fortæller Rasmus Bruun.

Et opråb mod kulturpolitikken

Hvad den politiske bivuak skal munde ud i, det er stadigvæk lidt uvist.

Men Rasmus Bruun forklarer, at Kirsten Birgit vil fokusere på kulturpolitik, som hun anser for at være en mangelvare i Danmark.

Podcasten kommer dermed til at fungere som Frederik Cilius og Rasmus Bruuns eget opråb om, at der efter deres mening er en manglende politisk fokus på kulturlivet.

- Drømmen er jo at kommentere på alt det, der sker lige nu. Vi skal bruge podcasten som et talerør, hvor vi kan udkomme med vores vinkel på de vanvittige ting, vi synes, der sker.

- I stedet for at sidde og råbe ad fjernsynet, så tænder vi for mikrofonen. Vi har savnet at lave radio, og lige nu har vi tiden til det, siger Rasmus Bruun.

Ny lydfil uploadet

Podcasten vil udkomme hos podcastformidleren Spreaker.com, hvor de to komikere har uploadet en lydfil onsdag. Her har de klippet Kirsten Birgit ind i podcasten 'Mads og A-holdet'.

Kirsten Birgit ytrer på vanlig vis sine bramfrie holdninger, når hun lader som om, at hun svarer på dilemmaer fra lytterne i selskab med Sanne Salomonsen, Peter Mygind og Søren Pape Poulsen.

På Spreaker.com skriver komikerne på deres profil:

"Den Korte Podcast bliver et fast ugentligt stykke lyd, hvor Kirsten Birgit og Rasmus Bruun kommer til at... Nej, vent, skal I ikke bare lytte med?”.

Meget mere information får man ikke, og det ville også ligne makkerparret Bruun og Cilius dårligt, hvis de gav for meget væk, fortæller Rasmus Bruun.

- Måske er der premiere i morgen. Der kommer måske en teaser mere i morgen. Det kan jeg ikke sige med hundrede procent sikkerhed. Men vi vil lave et ugentligt format. Om det er fra i morgen eller fredag eller i næste uge, det kan jeg ikke sige, forklarer Rasmus Bruun.

Men sikkert er det i hvert fald, at der nok ikke kommer til at gå særligt lang tid. For som Rasmus Bruun udtrykker det:

- Nu kan vi heller ikke pine vores fans mere.

Har holdt sig aktuelle

Siden Radio 24/7 lukkede i 2019, har Frederik Cilius og Rasmus Bruun optrådt i flere forskellige sammenhænge som karaktererne Kirsten Birgit og Rasmus Bruun.

På TV 2 var de sidste år med i komedieserien ’Fuld af Danmark’, hvor de rejste landet rundt for at smage på danskproduceret alkohol.

Derudover har de optrådt på de skrå brædder med forestillingen ’Sommeren på Birgitø’ og udgivet bøgerne ’Det har jeg altid sagt’ og ’Hertil ­– og ikke længere’.

Rasmus Bruun og Frederik Cilius er sammen med deres tidligere chefer på Radio 24/7 Mikael Bertelsen og Mads Brügger blevet medejere af virksomheden R8dio ApS.

I første omgang bliver R8adio til en app i forbindelse med den populære podcast ’Undskyld, vi roder’, men målet er igen at lave en landsdækkende radiostation.

Om Kirsten Birgit og Rasmus Bruun til den tid igen skal levere hårdtslående satiriske nyheder i et 'Den Korte Radioavis' 2.0 – det må tiden vise.

I videoen herunder kan du lære Frederik Cilius og Rasmus Bruun bedre at kende. Videoen blev til i forbindelse med et tidligere interview, TV2.DK har lavet med komikerne.

De er kendt som karaktererne Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun. Men hvem er de i virkeligheden? TV 2 forsøger at komme under huden på de to komikere ved hjælp af et spil EGO. Video: Laura Byager Rabøl & Christian Sejer Rasmussen