Nyheder

Mand fængslet for at true politi med bue og pil

I forbindelse med episoden blev den fængslede mand skudt i maven af politiet.

En 25-årig mand varetægtsfængsles i fire uger for trusler mod en kommunalt ansat og for at true politiet med bue og pil.

Det har en dommer ved Retten i Nykøbing Falster onsdag besluttet, fortæller specialanklager Susanne Bluhm til Ritzau.

Manden fængsles i surrogat og skal altså opholde sig på en psykiatrisk afdeling.

Den 25-åriges forsvarer sagde ved begyndelsen af retsmødet, at hans klient nægtede sig skyldig, men manden har valgt ikke at kære kendelsen om fængsling til landsretten.

Ramt af skud i maven

Sagen udspringer af flere episoder, der fandt sted onsdag i sidste uge. Her truede den 25-årige en offentligt ansat i den lille by Dannemare, der ligger på Lolland.

Efter at have truet den offentligt ansatte tog manden en bue og pil med sig over til et grønt område Hundeparken i byen.

Politiet blev tilkaldt, og de traf den yngre mand i parken, hvor de så sig nødsaget til at skyde ham, da han ifølge politiet truede dem med bue og pil.

Han blev ramt i maven og måtte indlægges på hospitalet til behandling. En uge senere har han nu været frisk nok til at møde op i et grundlovsforhør onsdag.

Allerede dagen efter truslerne og skuddet blev den 25-årige mand fængslet, men det var in absentia – uden at manden selv var til stede i retten.

Den 25-årige mands mor talte efter hændelsen med Ekstra Bladet, hvor hun fortalte, at hendes søn har en psykisk lidelse, og at han tidligere har været indlagt.

Undersøges af DUP

Som altid når nogen afgår ved døden eller kommer alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, er det Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der skal undersøge sagen.

Rigspolitiets seneste årsrapport om magtanvendelse viser, at der i 2019 var fem sager, hvor politiet skød mod personer. I den forbindelse kom fem personer til skade, men ingen afgik ved døden.

Mellem 2014 og 2019 er der indberettet mellem to og fem sager om året, hvor politiet har skudt mod personer. I 2014, 2015 og 2016 havde samlet set fem sager en dødelig udgang.