Nyheder

Dagens nyheder 28. juli

Livebloggen opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Industribygning brudt i brand: - Hold dig ude af røgen

I Sønderborg er en industribygning på Stødagervej brudt i brand. Der udvikles kraftig røg fra ilden, og på Twitter opfordrer Syd- og Sønderjylland folk til at holde sig ude af røgen og derudover give redningsberedskabet plads til at arbejde.

Facebook har næsten fordoblet sit overskud

Facebook har i andet kvartal taget næsten 50 procent mere for sine reklamer end i samme periode sidste år. Det har øget selskabets omsætning markant og nært fordoblet nettoresultatet. Det viser selskabets regnskab for dets andet kvartal.

Store skovbrande hærger i Libanon

Libanons nordlige, bjergrige egne hærges onsdag af store skovbrande. Det skriver Reuters. Mindst én brandmand har mistet livet, og flere libanesere er blevet tvunget til at flygte fra deres hjem. 

18-årig kørte mere end 100 kilometer i timen, hvor han måtte køre 50

Østjyllands Politi har onsdag aften sigtet en 18-årig mand for for at køre mindst 105 km/t, hvor tilladte hastighed er 50 km/t. Bilen blev beslaglagt på stedet, med henblik på konfiskation, skriver politiet

.

Shakira anklages for skatteunddragelse for millioner

Popstjernen Shakira - med det borgerlige navn Isabel Mebarak Ripoli - anklages ved en spansk domstol for at have undladt at betale skat for et samlet beløb på 14,5 millioner euro, svarende til mere end 91 millioner danske kroner. Det skriver spanske El País.

Tyv stjal minigraver, men efterlod tydelige spor

En 48-årig mand gjorde arbejdet let for politiet, da han mandag stjal en minigraver fra en byggeplads på Rensevej i Slagelse. Det skriver TV 2 Øst. Minigraverens tunge bælter lavede et spor hele vejen fra gerningsstedet og hen til gerningsmanden, som hurtigt blev anholdt af politiet.

ZZ Top-bassisten Dusty Hill er død

Bassisten fra bandet ZZ Top, Dusty Hill, er død. Det oplyser bandet på sin Facebookside. Ifølge opslaget sov Dusty Hill stille ind i sit hjem i Houstom, Texas.

Amerikansk aftale til 1200 milliarder er ved at være på plads

Flere republikanske senatorer siger onsdag, at de har fået fjernet næsten alle knaster i en omfattende lovpakke om USA's infrastruktur til i alt 1200 milliarder dollar. Det rapporterer New York Times.

60-årig tiltalt for massehenrettelser af fanger

En 60-årig mand fra Iran er ved retten i Stockholm blevet tiltalt for at have udført massehenrettelser af fanger i 1988 under den blodige krig mellem Iran og Irak, oplyser TT. Den 60-årige Hamid Nouri blev anholdt, da han i november 2019 landede i lufthavne Arlanda uden for den svenske hovedstad.

Træner beklager upassende tilråb under OL-cykelløb

Den tyske sportsdirektør Patrick Moster råbte "Hol die Kameltreiber" ("hent kamelrytterne"), da han til OL-enkeltstart onsdag opfordrede den tyske cykelrytter Nikias Arndt til at indhente ryttere fra Eritrea og Algeriet. Han er blevet beskyldt for racisme og undskylder nu.

Kvælerslange fanget på Fyn - nu efterlyses ejeren

En kvælerslange af arten kongeboa blev ondag fanget af borgere omkring Nørregade i det centrale Odense. Det sriver Fyns Politi på Twitter. Politiet efterlyser nu ejeren.

Rigmand udlover dusør for information om svenske stenkast

Rigmanden Magnus Kjøller har i et facebookopslag udlovet en dusør på 10.000 svenske kroner, svarende til knapt 7300 danske kroner, for information, der fører til anholdelse af den eller de personer, der kaster sten efter danske bilister på de svenske motorveje.

To anholdt for millionrøveri af fransk guldsmed

To mistænkte er onsdag anholdt af fransk politi, efter den kendte guldsmed Chaumet i Paris blev røvet for værdier op mod 15 millioner kroner. Det skriver AFP. Butikken tæt på Champs-Elysee blev røvet tirsdag, men ingen kom tilskade.

E20 spærret i retning mod København

E20 Vestmotorvejen er lige nu spærret i retning mod København lige efter Storebæltsbroen, oplyser Vejdirektoratet. Det skyldes et uheld, der blokerer alle spor. Politi og redningsmandskab er på stedet, men vejen forventes tidligst genåbnet 16:50.

Badning frarådes, efter bådejere tømmer toiletter ud i havn

I Aarhus lystbådehavn er vandkvaliteten lige nu så dårlig, at havnemester Ejvind Nielsen opfordrer alle til ikke at bade i vandet, skriver TV 2 Østjylland. Det skyldes, at flere bådeejere tømmer deres spildevandstanke ud i havnebassinet.

Sygeplejerskestrejke forsinker 3600 behandlinger

I sidste uge blev yderligere 3608 behandlinger udskudt som følge af sygeplejerskestrejken. Det fremgår af tal fra de fem regioner. Foruden Region Syddanmark, som opgør tallene anderledes, drejer det sig om 1815 ambulante aftaler, hvor patienten ikke er indlagt, og 421 kirurgiske indgreb.

22-årig blev forbrændt i ansigtet, da motorbåd brød i brand

En 22-årig mand blev tirsdag aften forbrændt i ansigtet, da motordækslet på hans motorbåd i Hundige Havn sprang op og væltede ham omkuld. Det skriver TV 2 LORRY. Efterfølgende opstod en mindre brand i båden, som tililende personer fik slukket med en pulverslukker.

Sønderborgmotorvejen er spærret efter uheld

Sønderborgmotorvejen er lige nu spærret i begge vognbaner østlig retning ved Kliplev. Det skyldes et færdselsuheld uden alvorlig tilskadekomst, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Politi og redningsmandskab er på stedet. Det 

Kvindelig mountainbikerytter kvæstet efter styrt fra skrænt

En kvindelig mountainbikerytter, formentlig i 40'erne, er onsdag eftermiddag blevet kørt på hospitalet efter at have kørt ud over en skrænt i Marselisborg Skovene. Det fortæller Østjyllands Brandvæsen til TV 2 ØSTJYLLAND