Dagens overblik

Dagens overblik: Første danske OL-medalje er i hus

Meteor skabte kraftig chokbølge. Danske håndboldherrer slog Egypten i Tokyo. Kvinder oplever forstyrrelser i menstruationen efter vaccination.

En kamerabåd kom alt for tæt på atleterne, da starten gik til mændenes triatlon ved OL i Tokyo. Og så måtte der omstart til.

Heldigvis var der ingen både i vejen, da danske Jesper Hansen skulle skyde lerduer.

Velkommen til dagens nyhedsoverblik.

Første danske medalje

Jesper Hansen vandt tidligt i morges sølv i skeetskydning og sikrede dermed Danmarks første medalje ved OL i Tokyo.

Kun amerikaneren Vincent Hancock klarede sig bedre og vandt OL-guld for tredje gang, mens 57-årige Abdullah Al-Rashidi fra Kuwait vandt bronze.

- Det var en fantastisk finale. Jeg kom godt fra start, men fik godt nok lige smidt en på stand 4 - men jeg fik roen tilbage og kørte den sikkert hjem derfra, sagde Jesper Hansen efter finalen til DR.

Sejr i håndbold

Et andet stort medaljehåb var også i kamp ved OL i morges, da de danske håndboldherrer spillede mod Egypten.

Trods problemer i første halvleg vandt Danmark kampen 32-27. Mikkel Hansen blev dansk topscorer med ni mål. TV 2s håndboldekspert Bent Nyegaard var dog mest imponeret over Niklas Landin i målet og den unge back Mathias Gidsel, som scorede otte mål.

Det danske hold spiller sin næste kamp klokken 02 natten til onsdag, og her er modstanderen Bahrain.

Forstyrrelser i menstruation efter vaccine

Flere danske kvinder har oplevet forstyrrelser i deres menstruation, efter at de er blevet vaccineret med en af de fire godkendte coronavacciner.

Frem til 21. juli har Lægemiddelstyrelsen modtaget 1189 indberetninger om menstruationsforstyrrelser som formodede bivirkninger, oplyste styrelsen i dag til TV 2.

Kvinders cyklus kan blive påvirket af mange ting, og det er for tidligt at konkludere, om der er en sammenhæng med vaccinerne. Men både Lægemiddelstyrelsen og Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, følger indberetningerne nøje, lyder det fra den danske styrelse.

Vaccinekrav for sundhedspersonale

Det franske parlament vedtog i nat et lovforslag, der gør det obligatorisk for sundhedspersonale at blive vaccineret mod coronavirus.

Samtidig indeholder lovforslaget krav om coronapas til en lang række offentlige steder. For eksempel restauranter, barer, tog og fly.

Kravene kan opretholdes indtil 15. november. Før loven kan træde endeligt i kraft, skal den dog have grønt lys fra forfatningsdomstolen.

Flere tusinde franskmænd har dog ikke holdt deres utilfredshed tilbage, og i weekenden var der demonstrationer i store byer på tværs af landet.

Meteor blæste døre op

En meteor, der tidligt søndag kunne ses på Norges nattehimmel, var kun synlig i fem sekunder. Det vurderer Norsk Meteornettverk.

Alligevel var der flere på landjorden, der mærkede det lysende objekt, som også efterlod små spor under sig på sin vej.

Meteoren skabte nemlig en kraftig chokbølge, som blæste døre og luger op. Der er dog ikke meldt om større skader end en knust rude.

Meteoren blev også observeret over Sverige. Foreløbige beregninger tyder på, at den faldt ned i det store skovområde Finnemarka nær Oslo.