Nyheder

Seneste nyt om coronavirus

Livebloggen opdateres ikke længere.

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden.

Du kan se de seneste coronatal her.

Horesta: Store danske byer mangler turister

De danske hoteller står midt i en sommer, der ligner sommeren 2020 i forhold til antal overnattende gæster.

Det fortæller Horesta, der er brancheorganisationen for hotel- restaurant- og turisterhvervet.

- Der er mangel på turister i særdeleshed i vores storbyer, siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i Horesta.

I juni, juli og august 2020, der var den første sommer med coronapandemi, var der 3.380.553 overnatninger på danske hoteller, viser tal fra Horesta. Det gav et fald på 42,4 procent i forhold til sommeren 2019.

Og sommeren i år kommer til at ligne den forrige, viser de foreløbige prognoser fra hotellerne.

160.000 franskmænd demonstrerer mod restriktioner

Ifølge det franske indenrigsministerium er mindst 160.000 demonstranter lørdag på gaden i en række franske byer i protest mod coronarestriktioner. Det skriver franske Le Figaro.

Alene i Paris er 11.000 på gaden.

Ifølge mediet har politiet så småt genvundet kontrollen over Champs-Élysées, men grupper af isolerede demonstranter nægter fortsat at forlade området.

I weekenden forventes det franske parlament at stemme om en lov, der vil gøre det obligatisk for sundhedspersonale at lade sig vaccinere. 

Derudover er der blandt demonstranter udbredt vrede over, at franskmænd siden 21. juli har skulle kunne fremgive et gyldigt coronapas flere steder i det offentlige rum.

Tusindvis af franskmænd demonstrerer mod obligatoriske vacciner

I Paris er tusindvis af demonstranter lørdag stødt sammen med kampklædt politi i protest mod coronarestriktioner. Det skriver Reuters.

Det sker, inden det franske parlament i weekenden forventes at stemme om en lov, der vil gøre det obligatisk for sundhedspersonale at lade sig vaccinere. 

Derudover er der blandt demonstranter udbredt vrede over, at franskmænd siden 21. juli har skulle kunne fremgive et gyldigt coronapas flere steder i det offentlige rum.

Demonstranter har flere steder bygget barrikader, og politiet har blandt andet mødt urolighederne med tåregas.

749 smittede det seneste døgn – ingen dødsfald i en uge

Det seneste døgn er der registreret 749 antal coronasmittede. Samtidig er der 13 nye indlæggelser og 0 døde. Det viser tal fra SSI. Der er nu gået en uge uden coronarelaterede dødsfald.

De positive tilfælde er fundet i 85.412 PCR-prøver, og positivprocenten er dermed 0,9.

Se dagens coronatal fra Danmark og resten af verden her

Pandemien har været god for astmatikere, viser forskning

Antallet af astmaanfald er næsten blevet halveret under pandemien, viser amerikansk forskning, ifølge Politiken.

Astmaanfald hænger ofte sammen med allergi over for for eksempel pollen, støv eller dyrehår. Men nu tyder det på, at infektioner med bakterier og virusser som vinterforkølelser og influenza spiller en større rolle, end man hidtil har troet.

Patienter oplevede nemlig at have det godt helbredsmæssigt under nedlukningen, da infektionerne nærmest forsvandt, skriver Politiken. 

Yderligere 17 ved OL er smittet

Coronasmitten fortsætter med at brede sig ved De Olympiske Lege i Tokyo. Lørdag lyder det fra arrangørerne, at der er registreret 17 nye smittetilfælde blandt personer, der har relation til legene. I alt er tallet derfor nu 123.

Blandt de nye tilfælde er der én atlet, skriver Reuters. 

Gæster på Bornholms Middelaldercenter opfordres til test

Alle, der har været gæster på Bornholms Middelaldercenter fra onsdag 21. juli til fredag 23. juli, opfordres nu til at tage en PCR-test. Det skriver TV 2 BORNHOLM.

Det skyldes, at fem af middelaldercentrets aktører er testet positive i kviktest og nu afventer PCR-testsvar. Det forventes at være et udbrud af Delta-varianten, og der er truffet foranstaltninger, så anbefalingerne for isolation af de smittede og deres nærkontakter efterleves.

London-borgmester opfordrer Johnson til at fritage vaccinerede for isolation

Borgmesteren i London, Sadiq Khan, skrev fredag til Englands premierminister, Boris Johnson, hvor han opfordrer ham til at fritage færdigvaccinerede for landets isolationskrav. Det skriver The Independent. 

Antallet af briter i selvisolation er nu så stort, at det har konsekvenser for supermarkeder, politi, postvæsen og afhentning af skrald, og en stor del af dem er blevet "pinget" af sundhedsmyndighedernes smittesporingsapp.

Den såkaldte "pingdemi" er gået for vidt, mener mange, og torsdag oplyste regeringen så, at virksomheder i udvalgte sektorer i England får mulighed for at undtage grupper af ansatte for reglerne for isolation.

Tusinder protesterer mod nedlukning i Sydney

Tusinder af mennesker er lørdag gået på gaderne i Sydney og andre australske byer for at protestere mod nedlukning og coronarestriktoner, skriver AP. 

Politiet har foretaget flere anholdelser, efter folkemængderne blandt andet har kastet med flasker og gjort modstand mod ordensmagten.

Demonstrationen falder samtidig med, at smittetallene i Australien bliver ved med at stige. I delstaten New South Wales, hvor storbyen Sydney ligger, er der det seneste døgn registreret 163 nye smittetilfælde. Det er rekord.

De seneste fire uger har befolkningen i Sydney kun måttet forlade deres hjem, hvis de har haft en godkendt forklaring, og i alt er halvdelen af den australske befolkning underlagt coronarestriktioner, der af delstatsregeringerne betegnes som nedlukninger.

Englands fodboldlandstræner træder ind i vaccinekamp

Landstræneren på det engelske herrelandshold i fodbold, Gareth Southgate, har tilsluttet sig kampen for at få det engelske folk til at lade sig vaccinere. Det skriver The Guardian

Downing Street har frigivet en besked fra fodboldtræneren, hvor han takker befolkningen for deres støtte under landsholdets rejse til EM-finalen og opfordrer især yngre mennesker til at få vaccinen. 

Southgate siger, at det er en chance for særligt de unge at få deres frihed tilbage. 

USA køber 200 millioner vacciner til børn og tredje stik

USA har købt yderligere 200 millioner doser af coronavaccinen fra Pfizer og BioNTech, der skal bruges til børn og et tredje stik til færdigvaccinerede. Det oplyser Det Hvide Hus fredag.

Dermed har den amerikanske regering indtil videre bestilt 500 millioner doser af Pfizer-vaccinen, og USA sikrede sig sidste år muligheden for at bestille op mod 600 millioner doser. Der bor omkring 333 millioner mennesker i USA.

Tidligere i juli advarede Verdenssundhedsorganisationen (WHO) lande mod at bestille vacciner hjem til et tredje stik, så længe andre lande fortsat er i mangel på vacciner.

Island genindfører coronarestriktioner

En stigning i antallet af nye smittetilfælde betyder, at Island genindfører en række coronarestriktioner. Restriktionerne vil være gældende fra midnat søndag og frem til 13. august.

Det skriver Iceland Review.

Blandt andet bliver et forsamlingsloft på 200 mennesker samt begrænsede åbningstider for barer og natklubber genindført. Island ophævede stort set alle coronaregler 26. juni, herunder krav om afstand og mundbind og begrænsning på offentlige forsamlinger.

Chicago vil kræve mundbind i skolen uanset vaccinationsstatus

Offentlige skoler i den amerikanske storby Chicago vil kræve brug af mundbind, når det nye skoleår begynder, uanset elever og læreres vaccinationsstatus.

Det viser nye retningslinjer fra skolerne, som netop er blevet offentliggjort, skriver The New York Times.

Efter en måneds nedlukning stiger smitten fortsat i Sydney

Lørdag er det fire uger siden, at store dele af den australske delstat New South Wales, hvor storbyen Sydney ligger, lukkede ned som følge af et smitteudbrud med den smitsomme Delta-variant af coronavirussen.

Til trods for at delstatens 8,2 millioner indbyggere har været underlagt strenge restriktioner i en måned, går det fortsat den forkerte vej med smittetallene.

Således oplyser myndighederne lørdag, at der det seneste døgn er registreret 163 lokalt overførte smittetilfælde. Det er det højeste antal dagligt smittede under det nuværende smitteudbrud, der begyndte i midten af juni, og en stigning fra 136 dagen før.