Dagens overblik: Corona følger med hjem fra ferien

Populære rejsemål bliver gule, DF vil belønne sygeplejersker på bekostning af "mandefag", og vejret skifter markant herhjemme.

Det har været en sommer fuld af sportsbegivenheder, og det er ikke slut endnu.

De første danske atleter har allerede været i aktion ved OL i Tokyo, og i denne weekend følger endnu flere.

Rent faktisk er der en chance for, at Danmark kan indkassere den første medalje enten lørdag eller søndag, hvor både mandlige og kvindelige cykelryttere dyster vest for hovedstaden. Få hele overblikket her.

Corona følger med hjem fra ferie

Selvom det overordnet set gĂĄr fremad med den danske vaccinationsindsats, sĂĄ er der stadig smitte med coronavirus i samfundet, og en del af den kommer med hjem i kufferten fra udlandsrejser.

Nye tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser nemlig, at næsten hver femte af de smittede herhjemme har en formodning om at være blevet smittet uden for landets grænser. I sidste uge var det hver syvende, og ugen før var det hver niende.

Størstedelen af de danske turister, der tester positiv efter at have været på ferie, har været på ferie i Spanien. Den seneste uge gør det sig gældende for 1261 danskere.

Populære rejsemål bliver gule

Og apropos ferie ændrer flere populære rejsedestinationer for danskerne nu farve i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

For eksempel Frankrig og Belgien, der nu går fra grøn til gul, hvilket betyder, at danske rejsende skal være "ekstra forsigtige", hvis de sætter kurs mod netop de steder.

Også populære ferieøer i Grækenland som Korfu og Kreta farves gule. Du kan få hele overblikket her.

DF vil sætte mandefag i bero og belønne sygeplejersker

Sygeplejersker har i mere end en måned strejket, og det skyldes blandt andet tjenestemandsreformen fra 1969, der ifølge sygeplejerskerne har spændt ben for, at de gennem årenes løb har fået en passende løn.

Det er Dansk Folkeparti enige i, og her vil man hente en lønstigning til sygeplejerskerne hos de fag, der i 1969 blev prioriteret højere i tjenestemandsreformen. Og det var altså mandefagene, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl til TV 2:

- Man skal lave en aftale om, at man over en årrække lader nogle stå lidt stille på lønskalaen, mens andre får et løft, så man ad åre når frem til noget, der faktisk er mere rimeligt, siger han. I Dansk Sygeplejeråd er man dog ikke overbevist om, at det er den oplagte løsning at tage fra de andre grupper.

Vejrskifte pĂĄ vej

Og så skal vi til noget af en dukkert, for det milde sommervejr kommer ikke til at fortsætte alle steder i denne weekend.

Den seneste uges sommervejr kulminerer således lørdag, inden søndagen står på regn.

Målt på solskin bliver lørdagen ugens pæneste dag, hvor kun få skyer vil være at finde på himlen. Sidst på lørdagen trækker høje, tynde skyer dog ind over landet fra syd, hvilket er et forvarsel om vejrskiftet, som ifølge TV 2 Vejret giver meget regn i den kommende uge.

Kvinde stak sin venstre hånd over øde grænse og fik bøde på 8000 kroner

Så skal vi til en lidt speget sag fra vores nordiske naboer i Norge, hvor en kvinde for nyligt måtte sande, at man skal holde hænderne tæt ind til kroppen.

I et af de allerfjerneste hjørner af den skandinaviske halvø, hvor Rusland, Norge og Finland mødes, kom hun nemlig til at stikke sin venstre hånd – og ikke mere end det – over den russiske grænse. Og det koster hende nu en bøde på 8000 kroner.

Godt nok er den omtalte grænse ganske øde, men der er overvågningskameraer på stedet, og det er givetvis et af disse, der har afsløret kvinden, skriver VG. Dette har politiet imidlertid ikke ønsket at be- eller afkræfte. Kvinden har dog ikke tænkt sig at betale bøden.

**