Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Amerikansk stat vil have fjernet kvinders ret til abort

Den amerikanske stat Mississippi har torsdag anmodet den amerikanske h√łjesteret om at underkende en historisk dom fra 1973, der fastslog, at kvinder havde en forfatningssikret ret til abort. Det skal if√łlge staten ske, n√•r den n√¶sten 50 √•r gamle retssag skal diskuteres i h√łjesterets n√¶ste "s√¶son".

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bagagemedarbejderne i K√łbenhavns Lufthavn genoptager arbejdet

Bagagemedarbejderne i K√łbenhavns Lufthavn genoptager arbejdet efter at have strejket torsdag. Det oplyser K√łbenhavns Lufthavn if√łlge Ritzau.

Mand anholdt for livsfarlig vold mod sin samlever

En 55-√•rig kvinde er torsdag aften indlagt p√• Rigshospitalet i kritisk tilstand, efter at hun er blevet udsat for grov vold af sin samlever. Det oplyser K√łbenhavns Politi.

Manden er anholdt og fremstilles i grundlovsforh√łr fredag.

Kvinde stak sin venstre h√•nd over en √łde gr√¶nse og fik en b√łde p√• 8000 kroner

I et af de allerfjerneste hj√łrner af den skandinaviske halv√ł, hvor Rusland, Norge og Finland m√łdes, g√¶lder det om at holde armene for sig selv. Det erfarede en norsk kvinde for nylig.

Hun kom nemlig til at stikke sin venstre h√•nd - og ikke mere end det - over den russiske gr√¶nse. Og det koster hende nu en b√łde p√• 8000 kroner. Godt nok er gr√¶nsen ganske √łde, men der er overv√•gningskameraer p√• stedet, og det er givetvis et af disse, der har afsl√łret kvinden. Det skriver det norske medie VG.

Gammel Kongevej er atter åben

Gammel Kongevej i K√łbenhavn var indtil for nylig sp√¶rret i begge retninger grundet en brand i nr. 96, men nu er trafikken atter √•ben i begge retninger, oplyser K√łbenhavns Politi p√• Twitter. Hovedstadens Beredskab skriver samme sted, at branden, der fandt sted i en lejlighed, er slukket, og at √©n person er reddet ud.

Både Dansk Folkeparti og Enhedslisten vil have regeringsindgreb i strejke

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl vil have regeringen til at gribe ind i sygeplejeskernes strejke, der har k√łrt siden den 19. juni - og som er blevet optrappet to gange siden. Det skriver Politiken. Dermed st√•r han lidt us√¶dvanligt side om side med Enhedslistens politiske ordf√łrer Mai Villadsen, der som den eneste anden partileder ogs√• har gjort det klart, at regeringen if√łlge hende b√łr gribe ind.

Central gade i K√łbenhavn sp√¶rret p√• grund af brand

K√łbenhavns Politi skriver p√• Twitter, at Gammel Kongevej p√• Frederiksberg i √łjeblikket er sp√¶rret i begge retninger grundet end brand i nr. 96. Politiet forventer imidlertid, at vejen snart kan √•bne igen.

Byttehandel: Danmark får lov til at fange fem tons tun

Danske lystfiskere får lov til at fange 15-20 tun, som skal stilles til rådighed for forskere på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Det er normalt ulovligt at fange tun i Danmark uden at sætte dem tilbage i havet. Men Danmark har lavet en byttehandel med fiskekvoter med Spanien, skriver Ritzau.

Ugers uro i Sydafrika har kostet mindst 337 personer livet

Mindst 337 personer har mistet livet under de seneste ugers opt√łjer i Sydafrika, som opstod efter at ekspr√¶sident Jacob Zuma for nylig begyndte at afzone en f√¶ngselsstraf.

Det oplyser en af landets ministre, Khumbudzo Ntshavheni, torsdag.

Drabsfors√łg p√• Markedspladsen i Herning

Midt- og Vestjyllands Politi har torsdag omkring middag anholdt en 34-√•rig mand, som nu st√•r mist√¶nkt for drabsfors√łg, oplyser politiet p√• sin hjemmeside. Han skulle angiveligt have stukket en 31-√•rig mand i ansigtet og halsen med en kniv. Offeret er blevet opereret og sk√łnnes uden for livsfare.

Norges kronprins: Vi skal modarbejde h√łjreekstreme kr√¶fter

Nordm√¶ndene har i f√¶llesskab og hver for sig et ansvar for at modarbejde h√łjreekstreme kr√¶fter. S√•dan lyder budskabet fra Norges kronprins Haakon i en tale p√• √łen Ut√łya torsdag eftermiddag, hvor ti√•ret for angrebet mod unge p√• Arbejdernes Ungdomsfylknings sommerlejr bliver markeret.

Venedig kan i dag blive erklæret truet

Torsdag debatterer UNESCOs verdensarvskomite, om Venedig og den omkringliggende lagune skal tildeles status som truet, skriver Reuters. Det er s√¶rligt for mange turister, for f√• lokale indbyggere og for d√•rlig offentlig styring, der har lagt pres p√• den italienske turistmagnet over dem alle.

Politiet finder ingen beviser for stenkast p√• Hiller√łdmotorvejen

Hiller√łdmotorvejen afsp√¶rrede tidligere torsdag Hiller√łdmotorvejen. Nu skriver politiet p√• Twitter, at de ikke har gjort nogen fund, der kan fastsl√•, at der var tale om et stenkast.

22 danske atleter deltager i OL-åbningsceremonien

OL-√•bningsceremonien i Tokyo fredag f√•r deltagelse af 22 ud af 111 danske atleter. Det bliver h√¶kkel√łber Sara Slott Petersen og sejler Jonas Warrer, der b√¶rer den danske fane ind p√• det olympiske stadion til √•bningsceremonien.

To iranske krigsskibe sejler igennem dansk farvand

Forsvaret skriver p√• Twitter, at de rutinem√¶ssigt f√łlger to iranske krigsskibe i dansk farvand. Det drejer sig om det ombyggede tankskib Makran ved Femern B√¶lt og fregatten Sahand ved Bornholm. Det forventes, at de er p√• vej til den √•rlige fl√•deparade i Sankt Petersborg, meddeler Forsvaret.

Hiller√łdmotorvejen er gen√•bnet

Efter at politiet s√• sig n√łdsaget til at sp√¶rre Hiller√łdmotorvejen af ved Farum tidligere i dag grundet et formodet stenkast, er motorvejen atter √•ben i alle retninger. Det skriver Vejdirektoratet.

Mand anholdt for besiddelse af heroin og kokain

K√łbenhavns Politi skriver, at de onsdag anholdt en 23-√•rig mand p√• Christiania, der var i besiddelse af 500 gram kokain og 15 gram heroin. Han fremstilles i dag i grundlovsforh√łr.

Motorvej delvist afspærret efter formodet stenkast

Nordsj√¶llands Politi har afsp√¶rrer Hiller√łdmotorvejen i nordg√•ende retning mellem de to Farum-afk√łrsler efter et formodet stenkast.

Nordsj√¶llands Politi har afsp√¶rret Hiller√łdmotorvejen i nordg√•ende retning mellem de to Farum-afk√łrsler, mens de foretager unders√łgelser efter et formodet stenkast fra en bro. Trafikken ledes af motorvejen ved afk√łrsel 9. Politiet forventer, at unders√łgelserne p√•g√•r den n√¶ste halve times tid. Forruden p√• en bil er i forbindelse med det formodede stenkast blevet ramt, men der er ikke umiddelbart nogen meldinger om personskade. 

Politi til stede i Herning efter alvorlig hændelse

Midt- og Vestjyllands Politi er til stede p√• Markedspladsen i Herning i forbindelse med en alvorlig h√¶ndelse. Gerningsmanden er anholdt, og politiet √łnsker at komme i kontakt med vidner, der har set en mand flygte fra stedet p√• knallert if√łrt rygs√¶k og sort hjelm. Politiet har ikke yderligere oplysninger for nu.

Presset dyrepark modtager 300.000 fra private donorer

Efter halvandet √•r med nedlukninger og restriktioner som f√łlge af coronapandemien har Givskud Zoo v√¶ret presset p√• √łkonomien, og dyreparken forventer et dundrende underskud p√• 10 millioner kroner. Men en √łkonomisk appel har nu resulteret i, at parken har modtaget 311.837 kroner fordelt ud p√• 1.347 private donorer.