Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Københavnere står i kø for at blive testet for covid-19 i et testcenter med kviktest drevet af Copenhagen Medical ved i Fælledparken i København mandag den 5. april 2021.

Republikansk senatsleder opfordrer amerikanere til at blive vaccineret

Det amerikanske senats republikanske leder Mitch McConnell opfordrede tirsdag endnu ikke vaccinerede amerikanere til at blive vaccineret, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

McConnell advarede om, at det ellers kan udløse en gentagelse af sidste års hårde nedlukninger, hvis folk nægter at beskytte sig selv mod coronavirus.

Han opfordrede folk til at ignorere "usædvanligt dårlige råd" fra meningsdannere og andre, der er modstandere af vaccinerne.

Vaccineret ansat i Det Hvide Hus smittet

En fuldt vaccineret ansat i Det Hvide Hus er udenfor bygningen blevet testet positiv for coronavirus og har milde symptomer, siger Jen Pesaki, pressesekretær i Det Hvide Hus, ifølge The Guardian.

Hun fortæller, at den smittede ikke har haft tæt kontakt med chefer eller personale i Det Hvide Hus.

Den smittede ansatte forbliver nu på Det Hvide Hus' område, hvor han skal testes yderligere for bekræftelse.

Voldsom smittestigning i amerikansk delstat

Sundhedsmyndighederne i den amerikanske delstat Arkansas sammenlignede tirsdag den hurtige stigning i antallet af smittede og i antallet af indlagte i delstaten med "en hærgende skovbrand".

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau Associated Press (AP).

Jose Romero, delsatens sundhedsminister, advarer om, at han nu forventer massive smitteudbrud i delstatens skoler.

Hver sjette dansker formoder at være smittet i udlandet

Hver sjette coronasmittede, der er blevet testet positiv indenfor den seneste uge, formoder at være blevet smittet i udlandet. Det viser tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det er en stigning fra ugen før, hvor lidt over hver tiende formodede at være blevet smittet i udlandet.

Spanien er det land, hvor flest formoder at være blevet smittet. Over halvdelen af de smittede angiver Spanien som det land, hvor de er blevet smittet.

Derefter kommer landene Cypern, Grækenland, Kroatien og Malta.

Over 8700 nye smittede i Tyrkiet

8780 personer er tirsdag registreret smittet med coronavirus i Tyrkiet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er en stigning til næsten det dobbelte af det lavpunkt, som smitten ramte tidligere i denne måned.

46 personer er døde med covid-19 i Tyrkiet i det forløbe døgn.

Tunesiens sundhedsminister fyret efter corona-kritik

Tunesiens premierminister har fyret landets sundhedsminister Faouzi Mehdi efter kritik af landets håndtering af coronavirus, skriver nyhedsbureauet Reuters og det franske nyhedsbureau AFP.

Den tunesiske socialminister overtager midlertidigt jobbet som sundhedsminister.

Ni ansatte i kinesisk lufthavn testet positive

Ni ansatte i lufthavnen i Nanjing, hovedstad i Jiangsu-provinsen i Kina, er blevet testet positive for coronavirus, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De positive prøver blev fundet under rutintetests af de ansatte i lufthavnen.

Højeste smittetal i Frankrig siden maj

Det seneste døgn er der registreret 18.000 smittetilfælde med coronavirus i Frankrig. Det er det højeste antal siden maj måned, og en stigning på 150 procent sammenlignet med sidste uge.

Det oplyste den franske sundhedsminister Olivier Veran tirsdag. 

- Vi har aldrig set så stor en stigning på så kort tid, som vi ser med Delta-varianten, sagde han. 

Delta-variant bag 80 procent af smitten i USA

Delta-varianten står nu bag 80 procent af smitten i USA.

Det siger USA's førende vaccineekspert Anthony Fauci under en senatshøring i USA, skriver The Guardian.

Fauci siger også, at vaccine har vist sig 90 procent effektiv i forhold til at forhindre indæggelser og dødsfald.

Over 46.000 nye smittede i Storbritannien

Storbritannien melder om 46.558 nye tilfælde af smitte med coronavirus, viser data fra regeringen tirsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det betyder at smitten fra 14. juli til i dag er steget med 40,7 procent.

96 personer er døde med covid-19 i Storbritannien i det seneste døgn.

Peru køber 20 millioner doser af russisk vaccine

Peru har underskrevet en aftale om at købe 20 millioner doser af Ruslands Sputnik V-vaccine, skriver nyhedsbureauet Reuters, der citerer Perus sundhedsministerium.

Den russiske vaccine skal hjælpe med at Peru, der er hårdt ramt af stigende smitte, undgår en tredje bølge.

Nye retningslinjer for vaccination af gravide onsdag

Onsdag vil der komme nye retningslinjer for vaccination af gravide og ammende, oplyser Sundhedsstyrelsen.

På nuværende tidspunkt bliver gravide og ammende ikke tilbudt vaccinen mod coronavirus.

Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi har tidligere udtalt, at fordelene ved at vaccinere gravide og ammende klart opvejer ulemperne.

Ny fransk vaccine tæt på godkendelse i EU

En ny vaccine mod coronavirus, Vidprevtyn, der er udviklet af det franske medicinalfirma Sanofis vaccineafdeling, Sanofi Pasteur, er kommet et skridt nærmere godkendelse i EU.

Det europæiske lægemiddelagentur (EMA) skriver på Twitter, at vaccinen nu bliver taget op til det, der hedder "rolling review". Det betyder, at Sanofi Pasteur løbende sender data om vaccinen til EMA.

Når EMA mener, at der er data nok til at søge om godkendelse, sender det franske firma en sidste pakke med data til vurdering hos EMA inden godkendelse til brug.

Falsk coronamedicin beslaglagt på hospital i Mexico

De mexicanske sundhedsmyndigheder har beslaglagt  falsk ativirusmedicin, som man kalder en sundhedsrisiko, på et hospital i byen Tampico i delstaten Tamaulipas tæt på USA, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Myndighederne oplyser, at medicinen er blevet købt på internettet, men ikke om det er blevet brugt.

OL-chef truer med aflysning

Chefen for OL i Tokyo, Toshiro Muto, siger nu, ifølge nyhedsbureauet Reuters, at OL kan blive aflyst, hvis smittetallene fortsætter med at stige.

Beskeden kommer kun få dage før, OL starter.

Over én million børn fraværende fra skole i Storbritannien

Mere end én millioner børn var i sidste uge fraværende fra skole i Storbritannien af coronarelaterede grunde, viser nye tal fra det engelske undervisningsministerium ifølge The Guardian.

Det svarer til 14,3 procent af alle børn, der går i skole i Storbritannien, og det er en stiging i forhold til ugen før, hvor 11,2 procent af alle børn i britiske skoler var fraværende.

Sogn i Aarhus tager endnu et skridt mod nedlukning

De seneste 7 dage er der registreret 894 smittede per 100.000 indbyggere i Vor Frue Sogn i Aarhus, som dermed tager endnu et skridt nærmere grænsen for automatisk nedlukning.

Grænsen blev i fredags hævet fra 600 til 1000, men allerede mandag appellerede blå blok og Radikale Venstre til, at Epidemikommissionen slækkede på reglerne igen for at redde sognet i den aarhusianske midtby.

TV 2 har tirsdag været i kontakt med Sundhedsstyrelsen, som oplyser, at kommissionen for nuværende ikke er indkaldt til en vurdering af, om grænserne skal hæves yderligere.

Kontakttallet falder til 1,1

Kontakttallet for coronavirus er beregnet til 1,1. Det skriver Sundhedsministeriet på Twitter. Der er i denne uge større usikkerhed forbundet med tallet.

Indiens dødstal kan være op til ti gange højere

Antallet af døde i Indien under pandemien kan være op til ti gange højere, end det ellers har lydt. 

Eksperter har længe sået tvivl om, hvorvidt det officielle dødstal på omkring 414.000 døde er korrekt, men den indiske regering har fastholdt tallet. Men nu lyder det i en ny rapport, at dødstallet måske nærmere skal tælles i millioner og ikke i hundredetusinder.

Det skriver nyhedsbureauet AP

Rapporten spår, at spændet mellem de officielle dødstal og det reele dødstal kan ligge på mellem 3 millioner mennesker og 4,7 millioner mennesker. Ifølge rapporten har presset på hospitalerne været så stort, at det har medført fejl i opgørelserne.