Nyheder

Populært naturområde i det østlige Tyskland er oversvømmet

I delstaten Sachsen er der visse steder lørdag faldet over 100 liter nedbør per kvadratmeter.

Det er ikke kun i den vestlige del af Tyskland samt i Belgien og Holland, at ekstreme mængder regn skaber problemer.

Voldsomt regnvejr med over 100 liter nedbør per kvadratmeter har lørdag forårsaget oversvømmelser i delstaten Sachsen i det østlige Tyskland.

Oversvømmelserne har blandt andet ramt det populære turist- og naturområde Sächsische Schweiz, som er en nationalpark nær byen Dresden.

Lokale myndigheder oplyser lørdag aften, at flere byer ikke længere er tilgængelige, og befolkningen i området frarådes at bevæge sig ned i kældre og underjordiske garager.

Det kan også være forbundet med stor risiko at bevæge sig ud på oversvømmede veje og stier, advarer myndighederne.

- Det er ret dramatisk

Vandstanden i flere floder i Sachsen er "steget ekstremt", og der forventes "voldsomme oversvømmelser", oplyser oversvømmelsesberedskabet i Sachsen.

I Østrig er dele af centrum i byen Hallein oversvømmet som følge af et skybrud lørdag. Et vandløb i byen er forvandlet til en rivende strøm.

- Situationen er anspændt. Det er ret dramatisk, siger en talsmand for politiet i Hallein.

Videoer fra byen viser biler blive revet med af vandmasser.

Indtil videre er der dog ingen meldinger om omkomne eller tilskadekomne personer. Indbyggerne var på forhånd varslet om skybruddet, og myndigheder havde opfordret folk til at være forsigtige og holde sig fra deres kældre.

Også området ved det kendte østrigske skisportssted Kitzbühel, der ligger i den vestlige provins Tyrol, fik lørdag store mængder regn. Brandvæsnet måtte pumpe vand ud fra adskillige kældre.

Tidligere denne uge har oversvømmelser i de vestlige dele af Tyskland kostet over 140 mennesker livet og forårsaget enorme materielle ødelæggelser. I den østlige del af Belgien er mindst 20 personer omkommet som følge af oversvømmelser.