Samfund

Dagens nyheder 17. juli 2021

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Jordskælv rammer Panama

Den sydlige del af Panama er blevet ramt af et jordskælv. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Ifølge European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC) havde jordskælvet en styrke på 6,2 på richterskalaen.

Politiet advarer ældre borgere om svindler

Københavns Politi advarer borgere om, at ældre borgere bliver kontakt af en person, der udgiver sig for at være fra politiet. Personen forsøger at lokke oplysninger om NemID nøglekort eller pengeoverførsler ud af folk. Derudover ser det ud som om, at han ringer fra politiets nummer - 33141448. Københavns Politi understreger, at der er tale om et svindelsnummer. Det skriver de på Twitter.

To mænd varetægtsfængslet i sag om voldtægt af 14-årig

Østre Landsret har lørdag besluttet, at to mænd fra Køge skal varetægtsfængsles, imens politiet undersøger sagen om en 14-årig pige, som blev voldtaget. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse. Tre mænd på henholdsvis 21, 22 og 24 år var i politiets varetægt i sagen, men alle tre blev løsladt af Retten i Roskilde ved et grundlovsforhør onsdag. Men nu skal de to yngste alligevel varetægtsfængslet.

Fransk thriller vinder Guldpalmen i Cannes

 Filmen Titane af den franske instruktør Julia Ducournau får overrakt Guldpalmen ved den franske filmfestival i Cannes. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Det var egentlig meningen, at modtageren af den store pris først skulle afsløres sidst på aftenen. Men Spike Lee, der er præsident for juryen i Cannes, kom til at læse modtageren af Guldpalmen op ved en fejl i starten af prisuddelingen

Togdrift indstillet

Grundet problemer med omfattende signalfejl omkring København, har DSB indstillet togdriften mellem Københavns Hovedbanegård og Helsingør. Derudover er trafikken til lufthavnen og Malmø ligeledes indstillet. 

Store tog-problemer på Sjælland

Togtrafikken er fortsat hårdt ramt af forsinkelser og aflysnigner på Sjælland. Det oplyser DSB på deres hjemmeside. Udfordringerne skyldes en fejl på signalerne mellem Valby og Høje Taastrup.

Kødannelse på Fyn

Også på E20 Fynske Motorvej i østgående retning mellem Middelfart og Aarup er der kødannelse grundet ferietrafik. Det oplyser vejdirektoratet. Forvent en forlænget rejsetid på 25 minutter. De forventer, at der er normal trafik midt på eftermiddagen.

Feriekø på danske motorveje

Flere steder på de danske motorveje er der kø, blandt andet på E20 mellem Sorø og Korsør, hvor der er kø i begge retninger, og igen mellem Aarup og Middelfart. Ifølge Mikkel Kjærgaard, vagthavende ved Sydsjællands Politi, kan det begrundes med, at lørdag traditionelt set er skiftedag i sommerhusene. 

Adskillige tog aflyst eller forsinkede

Adskillige tog på Sjælland er aflyste, og mange andre er forsinkede. Det skriver DSB på Twitter. Det skyldes en signalfejl mellem Valby og Høje Taastrup. Man kan holde sig opdateret på DSBs hjemmeside.

Assad vinder valg med 95 procent af stemmerne

Syriens præsident, Bashar al-Assad, blev lørdag taget i ed til en fjerde syvårsperiode om præsident i det krigshærgede land. Ved et omstridt valg i maj blev Assad genvalgt med 95 procent af stemmerne. Krigen i Syrien har indtil videre kostet næsten 400.000 menneskeliv.

Dronningen forstår beslutningen

- Dronningen har stor forståelse for beslutningen. Besøget i Grønland gennemføres fortsat, selv om kongeskibet Dannebrog desværre ikke kan være med. Der kommer naturligvis nogle ændringer i programmet, som vi melder ud snarest muligt, siger kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby.

Kongeskibet Dannebrog kommer ikke til Nordatlanten

Kongeskibet Dannebrog kommer ikke med dronning Margrethes besøg til hverken Færøerne eller til Grønland. Det oplyser Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

Motorvej ved Slagelse er ryddet efter trafikuheld

Vestmotorvejen ved Slagelse er atter fri, efter at et uheld, hvor tre personbiler var stødt sammen, har spærret den i vestgående retning i omtrent en time, oplyser vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Uheldet har skabt kø i ferietrafikken, som stadig er ved at blive afviklet, men den bliver fortsat mindre, lyder det.

Tre personbiler kørt sammen

Vestmotorvejen ved Slagelse er i øjeblikket spærret, idet tre personbiler er kørt sammen, skriver TV 2 Øst. Ifølge vagtchef Mikkel Kjærgaard fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er der ingen personskade.

Færdselsuheld spærrer Vestmotorvejen ved Slagelse

Et færdselsuheld på Vestmotorvejen ved Slagelse spærrer motorvejen i vestgående retning. Der er udrykningsfartøjer på stedet. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Dansk rigmand har impulskøbt en ø

Den danske rigmand Per Wimmer har købt Masnedø Kalv i Storstrømmen ud for Sydsjællands kyst. Salgsprisen er ukendt, men øen var indtil for nylig udbudt til 8,295 millioner kroner.

Det skriver Boliga.dk.

Per Wimmer har til Boliga.dk sagt, at det var "lidt et impulskøb".

Joe & The Juice har underskud på en halv milliard

Selskabet, der ejer juicekæden Joe & The Juice, har et underskud på knap 500 millioner kroner. Der skyldes særligt coronaepidemien, lyder det fra selskabets administrerende direktør.

Det skriver Finans.

Fire polske borgere sigtet for at stjæle 4,8 tons tøj

I alt er fire polske statsborgere sigtet for at stjæle 4,8 tons tøj i Danmark. Ifølge politiet er tyverierne gået ud over velgørende organisationers tøjcontainere flere steder på Sjælland og Falster. Det gælder containere tilhørende både Røde Kors, Blå Kors og Kirkens Korshær.

Tysk distrikt melder om drastisk stigning i dødstal

I Ahrweiler-distriktet i den tyske delstat Rheinland-Pfalz er mindst 90 personer omkommet i oversvømmelser, skriver dpa. Det er en drastisk stigning fra fredag, hvor delstaten meldte om 63 døde.

Hundredvis evakueret fra tysk by efter dæmningskollaps

Omkring 700 beboere fra byen Wassenberg i det vestlige Tyskland er blevet bragt i sikkerhed, efter at en dæmning nær byen er brudt sammen fredag aften. Beboerne blev evakueret af frygt for, at deres boliger ville blive oversvømmet, skriver det tyske medie wdr.de.