Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Amerikansk delstat gør det ulovligt for betjente at lyve

Illinois har som den første delstat i USA gjort det forbudt for politiet at lyve, når efterforskere afhører mindreårige. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Delstatens demokratiske guvernør, Jay Robert Pritzker, underskrev den nye lov torsdag. Den træder i kraft fra 2022 og vil til den tid gøre en ende på en praksis, som kritikere mener øger risikoen for, at unge mennesker tilstår forbrydelser, de ikke har begået.

Krav: Arbejdsgivere skal betale for lys, vand og varme under hjemmearbejde

Arbejdsgiverne kan blive mødt af krav om betaling for udgifter til lys, vand, varme og kvadratmeter til medarbejdere, der arbejder hjemme. Det siger Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) til Jyllands-Posten Finans. FH mener, at et krav om penge for hjemmearbejde kun er rimeligt, og vil tage kravet med til overenskomstforhandlingerne i 2023.

Kræver international retssag mod ansvarlige for eksplosion i Beirut

De ansvarlige for den store eksplosion, der ramte Beirut sidste år, bør retsforfølges ved en international domstol. Sådan lyder det fra den libanisiske politiker Saad al-Hariri, der torsdag har meddelt, at han opgiver at danne regering i det kriseramte land. Det skriver Reuters.

Biden stopper skovhugst i USA's største nationalskov

De store og gamle træer i en af Alaskas store skove skal ikke hugges ned og sælges som tømmer. Sådan lyder meldingen fra USA's præsident Joe Biden ifølge The Independent. Dermed omstøder han Donald Trumps beslutning om at ophæve restriktionerne på skovhugst i USA's største nationale skov, Tongass National Forest. I stedet vil den nye administration fokusere på at genplante skov.

Danmark tilbyder Tyskland og Belgien hjælp

Det danske forsvarsministerium tilbyder Belgien og Tyskland assistance til hånteringen af de store oversvømmelser i de to lande. Det skriver Forsvarsministeriet i et tweet, hvor det fremgår, at man har tilbudt forskellige typer af mandskab og materiel, hvis der er brug for det.

58 vurderes døde under oversvømmelser i Tyskland

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP vurderer de tyske myndigheder nu, at mindst 58 personer er døde under de oversvømmelser, der siden onsdag har ramt landet.

Grønland dropper al fremtidig olieefterforskning

Den nyvalgte grønlandske regering har besluttet at droppe al fremtidig efterforskning af olie på og omkring Grønland. Hensyn til klimaet og et ønske om at passe på landets hovedindtægtskilde, fangst og fiskeri, nævnes som nogle af årsagerne til beslutningen. Desuden tyder regeringens beregninger på, at der ikke vil være kommerciel interesse for olieefterforskning i Grønland i fremtiden. Det vurderes, at der alene i Vestgrønlands undergrund er omkring 18 milliarder tønder olie.

Kongeskibet Dannebrog gennemfører testsejlads

Torsdag aften testsejles Kongeskibet Dannebrog, efter det lørdag blev ramt af tekniske udfordringer. Det skriver Forsvaret på Twitter. Testen skal afgøre, om det bliver muligt for skibet at være en del af Dronning Margrethes besøg på Færøerne og Grønland. Kongeskibet befinder sig lige nu i Frederikshavn.

Sydafrika sætter 25.000 soldater ind mod optøjer

Voldsomme optøjer i Sydafrika har de seneste dage kostet over 100 mennesker livet. Regeringen vil indkalde flere tropper for at få styr på situationen. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP ifølge Ritzau. Ifølge landets myndigheder er dødstallet under optøjerne torsdag oppe på mindst 117. Derfor vil man indkalde reserver for hæren, så det samlede antal soldater, man har sat ind, ender på 25.000.

Stor trafikulykke ved svensk-norsk grænse

Otte biler var torsdag impliceret i en stor trafikulykke ved den svensk-norske grænse ved Svinesund, skriver Aftonbladet. To personer er kørt til hospitalet med det, der formodes at være moderate til lettere skader, oplyser norsk politi ifølge Strömstadts Tidning.

Test-personale følte sig truet af aggressive unge

Et pcr-testcenter i Odense-bydelen Vollsmose lukkede onsdag et par timer tidligere end planlagt, da personalet følte sig truet af en gruppe unge, der opførte sig aggressivt. Det skriver Fyens.dk.

Oversvømmelse: Belgien opfordrer indbyggere til at forlade by

Indbyggerne, der bor tæt på floden Maas, i den belgiske by Liege bliver opfordret til at evakuere deres boliger af de lokale myndigheder. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.  De advarer samtidigt om, at vandstanden kan stige yderligere 1,5 meter i de kommende timer i den allerede oversvømmede by.

Premierministerkandidat opgiver at danne regering i Libanon

Libanons ellers forventede kommende premierminister, Saad Hariri, opgiver at danne regering. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Ritzau. Det frygtes, at landet kan blive kastet ud i politisk kaos, hvis ikke der bliver dannet en regering.

Dødstallet stiger til 42 under oversvømmelser i Tyskland

Antallet af døde under oversvømmelserne i Tyskland stiger til 42. Det skriver det tyske nyhedsbureau DPA på baggrund af informationer fra det tyske politi.

Coronavirus skyld i forkortet OL-ophold for kronprinsen

Kronprins Frederik skal kun kortvarigt være til stede under De Olympiske Lege i Tokyo grundet covid-19-pandemien. Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse. Han skal overvære åbningsceremonien 23. juli og skal frem til 26. juli også være tilstede ved udvalgte konkurrencer, som ikke er videre specificeret.

Forældre fængslet for mistanke om vold mod datter

Et forældrepar er blevet varetægtsfængslet i fire uger, skriver Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi på Twitter. Parret er mistænkt for at have udsat deres datter for vold og for at have tilbageholdt hende i udlandet mod hendes vilje.

19-årig syrisk flygtning får alligevel lov at blive i Danmark

Flygtningenævnet har givet den 20-årige syriske gymnasieelev Aya Abu-Daher lov at blive i Danmark. Det skriver Politiken. I begyndelsen af april fik hun besked om, at den midlertidige opholdstilladelse ikke så ud til at blive forlænget. Men nu finder nævnet grundlag for at give hende opholdstilladelse. Mange medier skrev i påskedagene om Aya Abu-Dahers sag.

Engelsk politi efterforsker racisme under EM – fire anholdt

Engelsk politi har iværksat en stor undersøgelse af de mange racistiske ytringer på sociale medier, der ramte især tre engelske spillere efter EM-finale. Foreløbigt er fire personer er anholdt, men politiet er langt fra færdige med sine undersøgelser, bekræfter ordensmagten over for BBC.

Kendt hollandsk journalist er død efter skud

Den hollandske krimireporter Peter de Vries er død. Det rapporterer den hollandske tv-station RTL News ifølge nyhedsbureauet Reuters. Han blev skudt på åben gade i Amsterdam sidste uge.

Politiet efterforsker mulig påsat brand

Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker en brand på Borbjerg Mølle Kro i Holstebro natten til mandag. De indledende undersøgelser tyder på, at branden var påsat.