Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus 14. juli 2021

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden. Vi opdaterer hele dagen.

Du kan læse de seneste coronatal her.

Brugen af Johnson & Johnson-vaccine bør stoppes, mener lægeformand

Den første danske indberetning om et muligt tilfælde af en sjælden, men alvorlig type af bivirkninger i forbindelse med Johnson & Johnson-vaccinen, er en oplagt anledning til at stoppe vaccine-tilvalgsordningen. Det siger Anders Beich, der er formand for Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) til Jyllands-Posten.

- Risiko bliver jo pludselig legemliggjort, når der ligger en person på hospitalet. Nu synes vi ikke, at man behøver sætte flere menneskers liv og førlighed på spil.

Den alvorlige bivirkning kaldes VITT og kan forårsage en kombination af blodpropper, blødninger og et lavt antal blodplader.

Over 8.000 nye smittede i Frankrig

Frankrig har onsdag registreret 8.875 nye coronasmittede. Det skriver Reuters.
 

Rekord i Indonesien: 54.000 nye smittede

Indonesien registrerede onsdag over 54.000 nye coronatilfælde, hvilker er et rekordhøjt antal for et enkelt døgn i det asiatiske land, som kan blive Asiens epicenter for pandemien. Det skriver Reuters.

42.000 smittede i Storbritannien

Onsdag har Storbritannien registreret 42.302 personer smittet med coronavirus, skriver nyhedsbureauet Reuters. Tirsdag var tallet 36.660.
 

Udenrigsministeriet fraråder ikkenødvendige rejser til Malta

Malta har strammet sine indrejserestriktioner for turister fra blandt andet Danmark. Landet kræver fra i dag, at alle indrejsende over 12 år skal være færdigvaccinerede. Det får nu Udenrigsministeriet til at fraråde alle ikkenødvendige rejser til Malta, hvis ikke man er vaccineret.

Otte ud af ti nye smittede er ramt af Delta-variant

78,7 procent af de positive coronaprøver, der blev analyseret i sidste uge, var med den mere smitsomme Delta-variant. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Der er dog kun analyseret omkring hver tredje prøve fra sidste uge, så billedet kan ændre sig i takt med, at der kommer flere resultater ind.

Delta-varianten blev først registreret i Indien i oktober sidste år, mens det første tilfælde i Danmark blev opdaget i april.

Over 90.000 har fået et vaccinestik

Mere end 90.000 har således modtaget et stik med en coronavaccine de seneste 24 timer. 64,5 procent af befolkningen har modtaget mindst ét stik, mens 41,9 procent kan kalde sig færdigvaccineret.

1202 nye smittede med coronavirus

Der er det seneste døgn konstateret 1202 nye smittede med coronavirus. Positivprocenten er 1,45. Det er anden dag i træk med over 1000 nye smittede og det højeste tal siden 21. maj.

240.000 børn i Danmark indkaldes til vaccination

Onsdag bliver 240.000 børn mellem 12 og 15 år indkaldt til vaccination mod coronavirus. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

For de 15-årige havner invitationen i egen e-Boks. For 12-14-årige bliver brevet sendt til forældrene, da det er dem, der beslutter, om børnene skal vaccineres.

Regionerne, der driver testcentrene, melder om mange ledige tider. Samtidig er bookingen gjort mere fleksibel, så man kan blive vaccineret forskellige steder i landet, hvis man for eksempel holder ferie.

Sverige vaccinerer børn fra august

Fra og med anden uge i august kan svenske unge over 16 år få en coronavaccine. Børn ned til 12 år med en højere risiko for at blive alvorligt syge af covid-19 kan ligeledes blive vaccineret.

Det oplyser Folkhälsomyndigheten, der er det svenske svar på Sundhedsstyrelsen.

De svenske unge tilbydes vaccinen fra Pfizer/BioNTech, som er godkendt til børn ned til 12 år.

Smitten stiger i Tokyo forud for OL

OL-værtsbyen Tokyo har onsdag registreret 1149 nye smittede med coronavirus.

Det er det højeste tal siden midten af maj, skriver Japan Today.

Stigningen i antallet af coronasmittede sker på trods af, at Tokyo begyndte sin fjerde undtagelsestilstand tidligere denne uge.

Coronarestriktioner har ikke haft en effekt på klamydia

Selvom Danmark har været lukket ned på grund af coronapandemien, er der lige så mange, der er blevet smittet med klamydia som ellers. Langt de fleste smittede er som tidligere unge i alderen 15-24 år.

Det viser en undersøgelse fra Statens Serum Institut (SSI).

Klamydia er den hyppigste seksuelt overførte bakterielle infektion i Danmark, og det har den været i mange år.

Fra midnat må barerne holde åbent til klokken 02

Nattelivet kommer et lille skridt tilbage mod normalen, når barer og caféer fra torsdag må holde åbent to timer længere end hidtil og først lukke klokken 02.

Derudover må der fra torsdag sælges alkohol til klokken 02 på blandt andet tankstationer og i kiosker.

Det sker efter halvandet år med coronarestriktioner, og den forlængede åbningstid er en del af den genåbningsaftale, som et stort flertal i Folketinget blev enige om 11. juni.

Snart kan 12-15-årige blive vaccineret i Syddanmark

Region Syddanmark oplyser, at aldersgruppen 12-15-årige nu indkaldes til at få deres coronavaccine. Det oplyser P4 Fyn.

Det er børnenes forældre, der vil modtage indkaldelsen, og det sker i løbet af den næste uge.​

En ud af fem australiere psykisk ramt af corona

I Australien oplever hver femte psykiske problemer forbundet med coronapandemien. Og det er unge, kvinder og dem, der lever med handicap, der er de hårdest ramte.

Det viser en undersøgelse fra den australske pendant til Danmarks Statistik, skriver The Guardian.

I en undersøgelse under det seneste udbrud i delstaten Victoria i maj, svarede en tredjedel af delstatens borgere, at de oplevede symptomer, som forbindes med angst og depression.

Stor stigning i coronasmitten i Mexico

Antallet af smittede med coronavirus i Mexico steg tirsdag med over 11.000. Det er dej højeste antal nye smittede siden februar, skriver Reuters.

Dermed er 2,6 millioner mennesker blevet smittet, mens over 235.000 er døde med coronavirus i løbet af pandemien. Det oplyser landets socialministerium.

Mexicos regering siger, at det sande dødstal sandsynligvis er endnu højere.

APEC-ledere skal diskutere pandemiens konsekvenser

Fredag mødes lederne i APEC, som er Asien-Stillehavsregionens økonomiske samarbejde, for at snakke om de økonomiske konsekvenser af coronapandemien.

Joe Biden og Vladimir Putin deltager begge i det digitale møde, siger New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, til Reuters.

Det er endnu uklart, om Kinas præsident, Xi Jinping, vælger at deltage.

Antallet af coronasmittede i USA er fordoblet på tre uger

Efter flere måneder med faldende smittetal er antallet af nye coronatilfælde igen begyndt at stige i USA. Det skriver nyhedsbureauet AP.

De seneste tre uger er smittetallene i landet fordoblet. Det skyldes blandt andet en kombination af fejringer i forbindelse med USA's uafhængighedsdag 4. juli, forsinkelser i landets vaccineprogram og en øget spredning af den smitsomme Delta-variant.

I gennemsnit registrerer USA for tiden under 260 døde med covid-19 om dagen.

Senfølger efter corona kan hæmme børn og unges trivsel

Unge mellem 20-29 år opfordres i øjeblikket til at skynde sig at booke tid til coronavaccination, og snart tikker invitationerne også ind hos de 12-15-årige.

Men det afspejler sig i smittetallene, at de unge aldersgrupper endnu ikke er vaccinerede, for de står for en stor del af de registrerede tilfælde med coronavirus.

Selvom de smittede unge giver en lav belastning på sundhedsvæsenet, fordi de sjældent indlægges, risikerer en del af dem at blive ramt af senfølger, og det kan have store konsekvenser for deres trivsel.

Sydneys indbyggere må leve med nedlukning i to uger endnu

En nedlukning af den australske millionby Sydney bliver forlænget yderligere med minimum to uger. Det siger delstatslederen i New South Wales, hvor Sydney ligger, på et pressemøde onsdag.

Sydneys omkring 5 millioner indbyggere har i forvejen været under nedlukning i to og en halv uge.

Siden slutningen af juni har den smitsomme Delta-variant fået godt fat i Sydney, der ellers i en lang periode registrerede nul smittede om dagen. Det lod sig gøre i flere måneder på grund af grænselukninger og god smitteopsporing