Nyheder

LIGE NU:14.7.2021

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Antal smittede og døde med covid-19 stiger igen på verdensplan

Antallet af smittede og coronarelaterede dødsfald er igen stigende på verdensplan. Efter ni uger med tilbagegang for pandemien har Verdenssundhedsorganisationen, WHO, registreret en smittestigning på ti procent med knap tre millioner smittede de seneste syv dage. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge Ritzau. De højeste smittetal er blevet registreret i Brasilien, Indien, Indonesien og Storbritannien. Antallet af coronadødsfald er steget med tre procent på verdensplan den seneste uge med 55.000 døde.

Alvorlig trafikulykke på Djursland

En motorcykel og en bil er onsdag aften kollideret på Stenvadsvej i Ørum på Djursland. Det oplyser Østjyllands Politi. Føreren af motorcyklen er alvorligt tilredt og er kørt til behandling på Aarhus Universitetshospital. Vedkommendes pårørende er underrettet. Føreren af bilen er i politiets varetægts og mistænkt for at være påvirket af spiritus.

Tusindvis demonstrerer mod restriktioner i Frankrig

Tusindvis af mennesker er onsdag gået på gaden i hele Frankrig for at demonstrere mod nye coronarestriktioner, som præsident Emmanuel Macron indførte mandag.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP ifølge Ritzau. Demonstranterne er utilfredse med de nye regler, som kræver, at sundhedspersonale lader sig vaccinere. Flere af demonstrationerne i Frankrig begyndte onsdag morgen i hovedstaden Paris, hvor den årlige militærparade for den traditionelle Bastilledag også fandt sted.

Brasiliens præsident skal måske opereres

Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, skal måske opereres. Hans kontor oplyser ifølge Ritzau, at kirurger er ved at tage stilling til, hvorvidt et kirurgisk indgreb er nødvendigt. Den højreorienterede Bolsonaro blev knivstukket i maven ved et politisk møde i i 2018 og er siden blevet opereret flere gange. I erklæringen fra præsidentkontoret hedder det, at Bolsonaro lider af tarmblokering. Tidligere onsdag blev der udsendt oplysninger om, at præsidenten havde haft problemer med kronisk hikke i flere dage.

Sydafrikanere opretter selvforsvarsgrupper

Voldsomme uroligheder og plyndringer har fået en del sydafrikanere til at danne selvforsvarsgrupper, der skal forvare deres ejendomme og private ejendele. Selvforsvarsgrupperne er blevet oprettet i nogle af de fattige forstæder til storbyerne - de såkaldte townships - hvor der har været plyndringer nogle steder. Det skriver Reuters.

Afghanistan beder Danmark stoppe hjemsendelse af flygtninge

Regeringen i Afghanistan har sendt en appel til europæiske lande om at stoppe med at sende flygtninge tilbage til Afghanistan på grund af sikkerhedssituationen i landet.

Det skriver Jyllands-Posten. Udlændinge- og Integrationsministeriet siger, at det er ved at se nærmere på anmodningen fra den afghanske regering. Kristian Hegaard, der er udlændingeordfører hos Radikale Venstre siger til Jyllands-Posten, at det giver mening at følge ønsket fra den afghanske regering.

Grænsevagter: Afghanske piger flygter fra Taliban

Grænsevagter i Tadsjikistan siger onsdag, at 347 flygtninge fra Afghanistan er krydset ind over grænsen til det centralasiatiske land på deres flugt fra Taliban. De fleste af flygtningene er piger, som siger, at de er flygtet fra jihadisterne for at redde deres liv. To babyer døde, da flygtningene krydsede grænsen. Det skriver AFP ifølge Ritzau.

Tre mænd løsladt i sag om voldtægt af 14-årig pige

Tre mænd, der er sigtet for at bortføre og voldtage en 14-årig pige på Stevns, er blevet løsladt i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Anklageren har kæret afgørelsen til Østre Landsret, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi ifølge Ritzau.

EU krævede retslige reformer i Polen stoppet - polsk domstol uenig

Polens forfatningsdomstol går imod EU i en principiel juridisk strid og er dermed på kollisisonskurs med Bruxelles. Afgørelsen i Warszawa kommer efter EU-Domstolen tidligere onsdag udstedte en midlertidig ordre om, at Polen øjeblikkeligt skulle indstille kontroversielle aktiviteter i forbindelse med retslige reformer. Aktiviteter der blandt andet omfatter et særligt panel oprettet med henblik på disciplinærsager mod dommere. Det skriver Ritzau.

EU's klima-udspil vil betyde dyrere transport, lyder vurdering

Godstransport vil blive dyrere, og det vil i sidste ende ramme slutkunderne, lyder det fra Erik Østergaard, direktør i brancheorganisationen Dansk Transport og Logistik (DTL) efter nyheden om EU's klimaudspil, der blev fremlagt onsdag. Udspillet indeholder blandt andet et forslag om, at transportbranchen skal omfattes af et CO2-kvotesystem, og at det fra 2035 ikke længere skal være tilladt at sælge benzin- og dieselbiler i EU. Det skriver Ritzau.

Dronningen udskyder besøg på Færøerne

Dronning Margrethe skulle onsdag været ankommet til Færøerne, hvor hun skulle tilbringe de næste fem dage. Men dårligt vejr har gjort, at planen er blevet ændret. Det oplyser Kongehuset til TV 2. Dronningen forventes at ankomme til Færøerne torsdag i stedet.

Personbil påkørt af tog

En personbil er onsdag blevet påkørt af et tog i Hirtshals i Nordjylland. Det skriver Nordjyllands Beredskab på Twitter. Ifølge TV 2 Nord skete ulykken ved en jernebaneoverkørsel med bom og blink.

Wimbledon-kampe undersøges for matchfixing

To kampe ved tennisturneringen Wimbledon bliver undersøgt for potentiel matchfixing. Det beretter nyhedsbureauet AFP ifølge Ritzau. Den tyske avis Die Welt beskrev for få dage siden mistanken om matchfixing, der vedrører en singlekamp samt en doublekamp på herresiden, hvor der er registreret mistænkelige bettingmønstre.

Mand idømt fængsel og udvisning for påkørsel af betjent

En 28-årig mand er ved Retten i Aalborg idømt halvandet års fængsel samt udvisning med indrejseforbud i 12 år, efter at han i april med vilje påkørte en betjent. Det skriver det regionale medie Nordjyske.dk.

93.000 amerikanere døde af en overdosis sidste år

Nye tal fra regeringen i USA viser, at 93.000 amerikanere sidste år døde af en overdosis af narkotika. Tallet har aldrig tidligere været så højt og ligger 29 procent over de 72.000, der døde som følge af en overdosis i 2019. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ambassadør: Stenkast er ikke udtryk for svensk uvilje mod Danmark

Stenkast mod danske biler i Sydsverige er ikke et udtryk for en generel svensk uvilje mod Danmark. Det siger den danske ambassadør i Sverige, Vibeke Rovsing Lauritzen, skriver Ritzau. Ifølge politiinspektør Ewa-Gun Westford fra politiet i Skåne har der været 102 stenkast i alt.

Svenske rappere idømt fængsel for kidnapningsplaner

En svensk domstol idømte onsdag den populære svenske rapper Yasin 10 måneders fængsel for delagtighed i planer om at kidnappe en rivaliserende kunstner. Også rapperen Haval Khalil blev idømt fængsel i samme sag. Den 23-årige Yasin vandt tidligere i år priserne for Årets Kunstner og Årets Hiphop. Det skriver TT ifølge Ritzau.

Klimaminister om forbud mod benzinbiler: En god dag for klimaet

Klimaminister Dan Jørgensen (S) kalder det "en rigtig god dag for klimaet" efter EU-Kommissionens nye klimaudspil, der blandt andet omfatter en plan om at forbyde salg af nye benzin- og dieselbiler i 2035. Det skriver Ritzau.

Iran: Anklager om kidnapningsforsøg er latterlige

Efter sigtelsen af fire iranske statsborgere i USA, der er mistænkt for at ville kidnappe en iransk-amerikansk journalist i New York City, reagerer Iran nu. Ifølge iranske statsmedier kalder Iran sigtelserne for grundløse og latterlig, skriver Reuters.

EU vil forbyde salg af benzin- og dieselbiler i 2035

EU-Kommissionen foreslår at stille krav om, at fra 2035 må man ikke længere sælge biler, der udleder CO2. Der er ikke tale om et forbud mod forbrændingsmotorer i vejtransporten, men det skal være slut med nye benzin- og dieselbiler i 2035.