EM fodbold

41 danske fans har skrevet under på klage til DBU

De danske fans følte sig utrygge under kampen mellem Danmark og England, som blev spillet på Wembley.

41 danske fans, som var til stede til kampen mellem Danmark og England på Wembley, vil have DBU på banen.

Det skriver de i en klage, som de sender til organisationen, og som TV 2 har set.

Danske fans har tidligere fortalt, at de oplevede at blive chikaneret af engelske fans både under og efter kampen, samt at nogle fik kastet flasker og urin i hovedet.

- Mange danskere, inklusive familier, blev trakasseret (chikaneret, red.) af engelske fans, og der var rapporter om åbenlys indtagelse af kokain i rækkerne, står der blandt andet i brevet.

Tasker og billetter blev ikke tjekket

Ud over chikane fra de engelske fans skriver danskerne i brevet også om, at de følte sig utrygge på Wembley.

Eksemplerne går på, at flere af tilskuernes tasker ikke blev gennemsøgt, og at en af metaldetektorerne larmede, da en tilskuer gik igennem, uden at tilskueren eller vedkommendes taske blev undersøgt.

Desuden blev det ifølge brevet ikke tjekket, at billetterne rent faktisk tilhørte den tilskuer, der fremviste den.

- Generelt var sikkerheden simpelthen ikke i orden, og det skabte en utryg følelse, siger Allessandra Nørreriis, som er initiativtageren bag brevet.

I DBU er vi påvirkede af de oplevelser, en stor gruppe danske fans havde på Wembley

DBU

Og chikanen fortsatte også efter, at kampen var slut, lyder det.

- På trods af øget tilstedeværelse af politi inde på selve banen og langs Wembley Way efter kampen var der ikke nogen hjælp at hente, så snart man forlod Wembley Way. Det betød også, at mange oplevede at blive chikaneret eller decideret at blive udsat for slag enten på vejen hjem eller på offentlig transport. Dette inkluderede også børn, står der blandt andet i brevet.

DBU har kontaktet UEFA

De 41 fans ønsker, at DBU "tager en mere aktiv rolle ved at påtale problemerne over for relevante organisationer".

Det har ikke været muligt at få et interview med en repræsentant fra DBU, men i en sms til TV 2 lægger organisationen ansvaret hos UEFA og Wembley.

- I DBU er vi påvirkede af de oplevelser, en stor gruppe danske fans havde på Wembley til EM-semifinalen, og vi tager deres sag meget alvorligt. Det er uacceptabelt, at fans uanset nationalitet skal have sådanne oplevelser til en fodboldkamp.

DBU skriver desuden, at de har taget kontakt til UEFA og til Udenrigsministeriet for at "følge op på sagerne".

- Det er UEFA's og Wembleys entydige ansvar at sikre en ordentlig og sikker afvikling af kampen, hvor alle fans er sikre og får en god oplevelse, lyder det.

Også under og efter søndagens EM-finale blev der delt videoer på Twitter, som viser voldelige fans, der slår og sparker hinanden.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra UEFA.