Coronavirus

Malta forbyder indrejse for ikke-vaccinerede turister - gælder for alle over 12 år

I tidligere tilfælde, hvor et land har indført skrappe indrejserestriktioner, har Udenrigsministeriet farvet landet til skraveret orange.

Malta forbyder fra onsdag indrejse for alle turister, der ikke er fuldt vaccineret. Det siger sundhedsminister Chris Fearne ifølge nyhedsbureauer AFP og Reuters.

Ø-staten i Middelhavet er et yndet rejsemål for mange danskere, og den er i øjeblikket grøn i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

I skrivende stund har Udenrigsministeriet ikke foretaget nogle ændringer i deres rejsevejledning til Malta, men de fortæller til TV 2, at de følger situationen nøje.

- Hvis ændringerne af indrejsereglerne på Malta medfører, at det kan være svært afholde en turistrejse, så vil rejsevejledningen tilpasses, oplyser de i en mail.

I tidligere tilfælde, hvor et land med lave smittetal indfører skrappe indrejserestriktioner, har Udenrigsministeriet dog farvet landet til skraveret orange.

Det betyder, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes, da det pågældende lands indrejserestriktioner gør det vanskeligt eller umuligt at gennemføre en ferie for danske turister.

Børnefamilier kan forvente aflyst rejse

Et af Danmarks store rejsearrangører FolkeFerie.dk oplyser på deres hjemmeside, at det drejer sig om personer over 12 år, som skal være færdigvaccinerede - det vil sige, at man først kan rejse ind i landet 14 dage efter andet stik.

For de danske børnefamilier med børn over 12 år betyder det, at sommerferien til den populære rejsedestination højst sandsynligt bliver aflyst.

De 12-15-årige bliver nemlig først indkaldt til vaccination i uge 28, og det anbefales, at der skal gå mellem 19-42 dage mellem første og anden vaccinedosis med Pfizer og fire uger med Moderna.

For de danskere, som allerede rejser afsted til ø-staten på lørdag 10. juli gennem Folkeferie.dk, forløber turen som planlagt, skriver rejsearrangøren på deres hjemmeside.