Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden.

Du kan se de seneste coronatal her.

WHO: Mangler milliarder til coronabekæmpelse

Verdenssundhedsorganisationen WHO opfordrer til, at verdenssamfundet sørger for flere penge til bekæmpelsen af coronavirus. For der mangler stadig over 100 milliiarder kroner - mere end halvdelen af den sum, som skal til vacciner, behandling og udstyr. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, der står i spidsen for WHO, advarer om, at pandemien befinder sig i en særlig farlig fase, hvor forskellene landene imellem vokser sig større. 

- De lande, som nu kan åbne samfundet igen, er dem, der har kontrol over deres udstyr, test og vacciner. De lande, som ikke har de muligheder, står overfor bølger af indlagte og død, lyder det fra Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

Norsk studie undersøger tredje vaccinestik

Et norsk studie ledet af forskere fra Oslo skal undersøge, hvor effektiv coronavaccinen er for personer med nedsat immunrespons. Det er blandt andet personer på immundæmpende medicin eller patienter, der har været gennem en transplantation. 

Studiet vil omfatte 6000 patienter og 10.000 personer i en kontrolgruppe, og det er første gang, at vaccineeffekten bliver systematisk testet. 

En del af testpersonerne skal have en tredje vaccinedosis for at teste, om effekten bliver højere. 

EU bestiller ekstra Johnson & Johnson-doser

Nogle EU-lande har lagt billet ind på 36.7 millioner ekstra doser af Johnson & Johnsons vaccine mod coronavirus, skriver Reuters, der har talt med en talsmand for EU. 

Hvilke lande, der er tale om, vil en EU-talsmand ikke sige, ligesom leveringsdatoen heller ikke er kendt. 

Oprindeligt var aftalen med den amerikanske vaccineproducent, at der skulle leveres 55 millioner doser af vaccinen, som kun kræver et stik, i løbet af årets andet kvartal. Men data fra slutningen af juni viser, at blot 15 procent af det lovede antal doser er blevet leveret. 

Størstedelen af de vacciner, som bliver rullet ud i EU er fra Pfizer. Det samme gælder  i Danmark, hvor Johnson & Johnsons vaccine er taget ud af det brede vaccinationsprogram. 

Højeste antal britiske smittede siden januar

Storbritannien har det seneste døgn registreret det højeste antal covid-smittede siden 29. januar -  28.773 personer. 

Dødstallet ligger på 37 personer, hvilket er det højeste siden 23. april. 

86,2 procent af den voksne britiske befolkningen har fået mindst et vaccinestik mod coronavirus - knap 65 procent har fået to doser. 

Danskere fra fire regioner kan nu rejse til Norge

Danskere fra region Midtjylland, Nordjylland, Sjælland og Syddanmark nu kan rejse til Norge, oplyser Udenrigsministeriet

Sikkerhedsniveauet i rejsevejledningen sænkes til grøn for rejsende fra de fire danske regioner, mens der fortsat er indrejseforbud for rejsende fra Region Hovedstaden. 

Færdigvaccinerede og personer, der er smittet de seneste 6 måneder, er dog undtaget indrejseforbuddet for rejsende fra Region Hovedstaden. 

To typer tests virker ikke i EU-coronapasset

De to lyntesttyper fra Falck og Copenhagen Medical er ikke optaget på EUs liste over tests, der gælder i det fælles europæiske coronapas. 

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. I stedet opfordres folk, der skal udenlands, til at tage en PCR-test.

Har man fået en vatpind i næsen fra Carelink, så virker den i det europæiske pas. 

542 personer er registreret smittet i Danmark

542 personer er konstateret coronasmittet i Danmark det seneste døgn, oplyser SSI. Det samlede antal indlagte stiger med 3 til 43. Der er et nyt dødsfald.

Pandemien er atter tiltagende

Kontakttallet er beregnet til 1,2 og er dermed let stigende. Det har ligget på 1 eller under siden slutningen af april, oplyser Sundhedsministeriet på Twitter.

Det betyder, at ti smittede nu i gennemsnit smitter 12 nye personer.

99 procent af coronadøde i USA er uvaccinerede

Vaccinerne mod coronavirus virker.

I hvert fald hvis man ser på de seneste tal fra USA. Ifølge den amerikanske statsepidemiolog, Anthony Fauci, var 99,2 procent af de amerikanere, der i juni måned døde med coronavirus, uvaccinerede.

Det oplyste Anthony Fauci i et TV-program på NBC søndag.

Det på trods af at 55,1 procent af alle amerikanere over 12 år er færdigvaccinerede, mens 64 procent har fået én dosis.

I dag inviteres alle over 16 år i Region Sjælland til vaccination

Det nylige indkøb af over en million doser af Pfizer/BioNTech-vaccinen fra Rumænien betyder, at alle borgere på over 16 år i Region Sjælland i dag kan bestille tid til at blive vaccineret.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

62,6 procent af regionens borgere har på nuværende tidspunkt fået første stik, mens 40,4 procent er færdigvaccinerede. På landsplan er de tal hhv. 58,4 og 36,1 procent.

I England mister fattige fire gange oftere livet af corona end rige

Et ni måneders langt britisk studie viser, at risikoen for at miste livet til coronavirus er næsten fire gange højere, hvis man bor i et af Englands fattigste områder sammenlignet med et af landets mest velhavende områder.

Det skriver The Guardian.

Studiet peger fortrinsvist på fortsat større ulighed og nedkæringer i den offentlige velfærd som værende synderen bag asymmetrien mellem rig og fattig.

Indonesien forbereder sig på det værst tænkelige smitte-scenarie

Indonesien har forberedt en backupplan i tilfælde af, at det værst tænkelige skulle ske, og det daglige antal nye bekræftede smittetilfælde af coronavirus når op mellem 40.000 og 50.000.

Det fortæller minister Luhut Pandjaitan, der er minister for maritime anliggender og investeringer, til journalister tirsdag.

Den seneste tid er de indonesiske smittetal røget i vejret, og hospitalerne er tæt på at nå deres maksimale kapacitet.

Derfor har regeringen øget produktionen af ilt, ligesom man klargør flere isolationsfaciliteter.

Anklagere skal endevende smittespredning i Italien

Den gængse fortælling lyder, at spredningen af coronavirus i Italien begyndte i februar 2020. Men nu indikerer flere ting, at smitten allerede begyndte at sprede sig en måned tidligere.

Det skal nu undersøges af anklagere, og kan ændre hele historien om coronaens tidlige udbredelse i Italien og Europa.

Det skriver The Guardian.

Tyskland ophæver rejseforbud flere steder trods Delta-trussel

Tyskland ophæver fra onsdag et indrejseforbud for de fleste rejsende fra Storbritannien, Indien, Rusland, Nepal og Portugal, der har været ramt af Delta-varianten af coronavirus.

Det oplyser de tyske sundhedsmyndigheder mandag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Test- og isolationskrav gælder dog stadig for ikke-tyske indrejsende.