Løsgænger kan give Löfven ny chance som statsminister

Stefan Löfven ser ud til igen at kunne tiltræde posten som Sveriges statsminister efter onsdagens afstemning, skriver Ritzau. Løsgængeren Amineh Kakabaveh har efter et møde tirsdag eftermiddag besluttet sig for, at hun vil stemme for Löfven. 

TikTok er nede

Det sociale medie TikTok er nede. Det viser blandt andet indrapporteringer hos mediet downdetector.dk.

Krimi-journalist skudt på åben gade i Amsterdam

Den hollandske krimi-journalist Peter R. de Vries er blevet skudt i Amsterdam, skriver hollandsk politi. Den 64-årige de Vries er alvorligt såret og kørt på hospitalet. Han er en af hollands mest kendte journalister og har specialiseret sig i kriminalstof og graverjournalistik. 

Politikreds advarer om falsk betjent

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser på Twitter, at de har modtaget flere anmeldelser om en person, der ringer op og udgiver sig for at være politibetjent. Men det er løgn, og i stedet lokker den falske betjent oplysninger og CPR-numre ud af folk. 

Carla Sands stiller op til Senatet

Carla Sands, der indtil for et halvt år siden var USA's ambassadør i Danmark, stiller op til valg til det amerikanske Senat i Washington D.C. næste år. Det fremgår af en valgvideo, hun tirsdag har lagt på Youtube.

Nyt stenkast: Svensk politi er stadig på gerningssted

Der er kastet en sten mod en lastbil på den svenske E65-motorvej, skriver TV 2/Bornholm.

- Vi betragter anmeldelsen, der er afgivet tirsdag eftermiddag, som værende et angreb, der fremkalder fare for en anden person, oplyser pressetalsmand for Politiregion Syd, Ewa-Gun Westford.

Projekt finder 14 levende efterkommere til Leonardo Da Vinci

Et projekt, der har været i gang i årtier, som skal klarlægge den italienske maler Leonardo Da Vincis familiehistorie, har fundet 14 levende mandlige efterkommere, skriver The Guardian. Det yngste medlem af den 21. generation af Da Vinci-linjen er et år gammel. 

Leonardo Da Vinci var aldrig gift og fik ingen børn, men havde mindst 22 halvbrødre. Meningen med kortlægningen er "bedre at forstå" Da Vincis særlige evner ved at undersøge efterkommernes genetik.

Advarer mod mistænkelige SMSer

Danske mobiltelefoner er i disse dage nemlig udsat for en bølge af sms'er, der bedst kan beskrives som forsøg på trojanske angreb, advarer Teleindustrien, der er brancheforening for teleselskaberne. 

Modtager man modtager en mistænkelig sms med et link til en hjemmeside, bør man for øjeblikket være særlig opmærksom, lyder det. 

Østrigs eks-vicekansler nægter sig skyldig i korruptionssag

Østrigs tidligere vicekansler Heinz-Christian Strache nægter sig skyldig i en korruptionssag om 10.000 euro - cirka 75.000 kroner -, der tirsdag blev indledt ved en domstol i den østrigske hovedstad, Wien, skriver Ritzau. 

Kongens Nytorv er åben igen

Trafikken kan igen køre gennem Københavns centrum, men bilisterne skal indstille sig på noget kø en rum tid endnu.

Dødstallet stiger efter kollaps i Miami

Der er fundet yderligere fire døde i ruinerne i Miami, hvor et lejlighedskompleks styrtede sammen for 13 dage siden. Dermed er dødstallet oppe på 32, mens mere end 100 personer er stadig savnet. 

Spontan demonstration spærrer Kongens Nytorv

Lige nu er Kongens Nytorv i København spærret for trafik på grund af en "spontan demonstration", oplyser Københavns Politi på Twitter. 

130.205 danskere har en fejl i deres pas

Mere end 100.000 danskere har et pas, hvor der er byttet rundt på højre og venstre fingeraftryk, oplyser Rigspolitiet til Politiken. Passene kan byttes kvit og frit hos Borgerservice. 

De forkerte aftryk er dog ikke et problem lige nu – hverken herhjemme eller i udlandet er der kontrol af fingeraftryk ved grænsebommene, men det kan der måske komme i fremtiden. 

Britneys Spears' mangeårige manager trækker sig

Larry Rudolph, der har været popstjernen Britneys Spears manager i 25 år, stopper. Det skriver Deadline. Beslutningen har Rudolph blandt andet truffet, fordi Spears – ifølge ham – ønsker at trække sig tilbage. De seneste uger har været dramatiske for popstjernen, som for første gang har talt offentligt om det værgemål, hun har været underlagt i mere end ti år. 

Få danske EM-billetter tilbage

300 danske EM-billetter til Wembley mangler at blive solgt, oplyser Ronnie Hansen, kommerciel chef i Dansk Boldspil-Union (DBU), på Twitter. I alt er 7900 billetter reserveret til danske fans.

30-årig dømt for knivdrab

En 30-årig mand er ved Retten i Odense fundet skyldig i drabet på en 28-årig mand fra Munkebo. Han blev idømt 11 års fængsel samt udvisning af Danmark for bestandig, oplyser Fyns politi.

Leasingselskab taber sag om Porsche brugt til vanvittig kørsel

Et leasingselskabs forsøg på at få udleveret en Porsche, der blev brugt til såkaldt vanvidskørsel i Nordsjælland, er stødt på grund i retssystemet.

Østre Landsret har i en kendelse afvist ønsket. Derfor må politiet indtil videre beholde bilen.

Om aftenen 1. april blev den af politiet målt til at skyde en fart på cirka 209 kilometer i timen på Helsingørmotorvejen.

Paven på hospitalet

Pave Frans skal blive til observation på et hospital i Rom i syv dage. Det oplyser Vatikanets talsmand Matteo Bruni i en erklæring tirsdag ifølge Reuters.

Paven gennemgik søndag aften en tre timer lang planlagt operation i tyktarmen.

Fire dages arbejdsuge er populær i sjællandsk kommune

I Odsherred Kommune har 300 medarbejdere siden september 2019 haft en arbejdsuge på fire dage, og det har været populært, siger Christina Jacobsen Malm, der er HR-konsulent i kommunen.

- Medarbejderne er vilde med at have fri om fredagen, siger hun.

Den kortere arbejdsuge blev igangsat som led i en treårig forsøgsordning, og arbejdsugen er stadig på 37 timer, hvoraf to timer er beskrevet som "fordybelsestid".

Erhvervsstyrelsen får alvorlig kritik for at optage telefonsamtaler

Erhvervsstyrelsen får alvorlig kritik af Datatilsynet for i flere år at have optaget indgående telefonsamtaler til styrelsens kundecenter uden samtykke.

Det oplyser Datastyrelsen på sin hjemmeside.

Erhvervsstyrelsen har forklaret, at samtalerne blev optaget, hvis de ansatte skulle modtage trusler, og at der derfor skulle være beviser til en politianmeldelse – og til brug for læring og uddannelse. Men ifølge Datatilsynet går det ikke, at alle opkald er blevet optaget.