Nyheder

Dagens nyheder 4. juli 2021

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

 

Taliban under fremrykning i Afghanistan

Den militante islamistiske gruppe Taliban har overtaget kontrollen i mindst 28 distrikter i 8 afghanske provinser over den seneste uge. Alene i den nordøstlige provins Badakhshan har oprørerne taget kontrol over 11 distrikter i løbet af weekenden. Det oplyser lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet dpa.

Sikkerhedsstyrker dræber 25 i Myanmar

Sikkerhedsstyrker i Myanmar dræbte fredag mindst 25 personer under konfrontationer med modstandere af den militære junta. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

To personer omkommet efter lynnedslag i Ålesund

To personer er omkommet efter at være ramt af lynet på Hareid fjeldet i den norske region Søre Sunnmøre. En tredje person er svært kvæstet blevet bragt til et nærliggende hospital i Ålesund. På grund af det voldsomme vejrlig har politiet advaret vandrere mod at begive sig op i fjeldet.

Britisk regering vil skærpe straf for at krydse kanal ulovligt til fire år

Den britiske regering oplyser, at den vil skærpe straffen for migranter, som krydser Den Engelske Kanal ulovligt. Maksimumstraffen øges til fire års fængsel, skriver blandt andet NRK.

Containerskib frigives efter forlig med Suezkanalens myndigheder

Der er blevet indgået et forlig mellem ejerne af containerskibet "Ever Given" og Suezkanalens myndigheder. Dermed kan skibet, som har været tilbageholdt i kanalen, siden det i marts var skyld i en stor trafikprop, blive frigivet. Det oplyser repræsentanter for ejerne af skibet søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ladestandere i hovedstaden på overarbejde

Nye tal fra ladeoperatøren Clever viser, at Region Hovedstadens ladestandere til elbiler, i 2021 er på overarbejde i forhold til tidligere. Det seneste år har der nemlig været en femdobling i antallet af opladninger fra Clevers offentlige ladepunkter i Region Hovedstaden. Det skriver TV2Lorry.

Mette Frederiksen markerer USA's nationaldag

Statsminister Mette Frederiksen (S) taler 4. juli ved markeringen af USA's nationaldag i Rebild Bakker. I en tale, der er optaget på forhånd, og som vises på storskærm, glæder hun sig over, at det igen er muligt at afholde arrangementet.

Landsholdet hyldes med flag over motorvej

Det danske landshold er returneret fra rejsen til Baku og er blevet modtaget i både lufthavn og på ruten mod lejren i Helsingør af glade landsmænd, som hylder Schmeichel, Kjær og kompagni med masser af flag.

Trump langer ud efter anklagemyndighed

Under et stort udendørs vælgermøde i Sarasota i delstaten Florida lørdag aften langede Donald Trump igen ud efter anklagemyndigheden i New York. Den tidligere præsident er vred over, at The Trump Organization og selskabets økonomidirektør er blevet anklaget for skattesvindel.

Pave Frans indlagt til operation

Pave Frans blev søndag indlagt på et hospital, hvor han skal gennemgå en planlagt operation i tyktarmen. Det oplyser Vatikanet ifølge Reuters. Operationen har været planlagt i nogen tid for den 84-årige pave.

Dødstal stiger til 45 efter flystyrt

Antallet af omkomne ved et flystyrt i Filippinerne søndag er steget til mindst 45, oplyser landets forsvarsministerium ifølge AFP.

Marine Le Pen genvalgt som partileder

Den franske højrefløjsleder Marine Le Pen blev søndag genvalgt som partileder for det højreorientrede oppositionsparti Rassemblement National - tidligere Front National. Le Pen blev valgt med en opbakning på 98,35 procent af stemmerne, og hun havde ingen modkandidater. Partiet vil nu forberede sig på Frankrigs præsidentvalg i april næste år. Det skriver AFP.

Fuld tilskuerkapacitet til Wimbledon

Allerede fra kvartfinalerne og frem bliver der fuld kapacitet ved Wimbledon i tennis. Det oplyser arrangøren, All England Club (AELTC), søndag.

Skib har reddet mere end 130 mennesker i Middelhavet

Det norskejede skib Ocean Viking har i de seneste døgn reddet over 130 mennesker i Middelhavet. Det skriver det norske medie VG. 67 personer blev reddet i weekenden fra en overfyldt træbåd, som befandt sig midt ude på havet. Det oplyser SOS Méditerranée, der driver skibet.

Dreng fundet igen

Den otteårige Harvey er fundet i god behold og er nu sammen med sine forældre, oplyser Nordjyllands Politi.

Otteårig dreng er blevet væk for sine forældre - politi beder om hjælp

Nordjyllands Politi søger efter den otteårige drenge Harvey, som er blevet væk fra sine forældre i Løkken. Ifølge politiet var Harvey iført en grå t-shirt under skjorten samt sorte bukser. Har man set drengen, bør man kontakte Nordjyllands Politi på telefon 114. 

Dødstallet stiger efter flystyrt i Filippinerne

Dødstallet er steget til 29 personer som følge af et flystyrt tidlig søndag morgen dansk tid. Et filippinsk militærfly med 92 mennesker om bord styrtede ned, da det lagde an til landing. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Danskere bosat i England og Skotland kan købe billet til EM-semifinale

Alle danskere, der er bosiddende i England og Skotland, kan købe billet til EM-semifinalen mellem Danmark og England. Det skriver DBU på sin hjemmeside. Kampen spilles onsdag klokken 21 på Wembley Stadium i London. 

Uheld på motorvej skaber kø på op til 25 minutter

Uheldet på E20 Fynske Motorvej i vestgående retning mellem Nyborg V og Langeskov skaber problemer for trafikken. Ifølge Vejdirektoratet er der kødannelse på op til 25 minutter. Der forventes normal trafik omkring klokken 14.