Nyheder

Dagens nyheder 27. juni

Livecenteret opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Massivt politiopbud i Rødovre

Politiet er massivt til stede i Rødovre, da de leder efter en bilist, der efter B.T.'s og Ekstra Bladets oplysninger er flygtet til fods. Vedkommende har ifølge vidner overtrådt en række færdelsregler og har blandt andet ført for hurtigt. 

Blå partier har ikke lavet sexisme-undersøgelser

Udover Konservative har de blå partier ikke lavet undersøgelser af sexistisk kultur, skriver B.T.. Det får en række kvindelige Venstre-politikere til at kræve en sexismeundersøgelse af partiet. Cille Egholm, kommunalkandidat for partiet i København, fortæller, at hun og andre har bedt partisekretæren om at iværksætte sådan en.  

Motorcyklist død

Motorcyklisten, der tidligere på søndagen var involveret i et uheld i Valby, er afgået ved døden. Det er meldingen fra Københavns Politi ifølge B.T. Motorcyklisten kørte ind i en personbil i krydset ved Peter Bangs Vej og Roskildevej søndag eftermiddag. Ifølge Ritzau var han i midten af 50'erne. 

Tre mænd blev såret af knivstik og er nu varetægtsfængslet

Kort før midnat lørdag blev tre mænd - en på 19 år og to på 20 år - såret af knivstik i forbindelse med et slagsmål på Islands Brygge i København. Alle tre blev anholdt af politiet og har søndag eftermiddag været fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København. Her har en dommer besluttet at varetægtsfængsle dem i foreløbig 15 dage.

64-årigs tilstand er alvorlig efter kollision med bil

En 64-årig mand fra Horsens er kommet slemt til skade i en motorcykelulykke i Ikast, da han søndag eftermiddag kolliderede med en bil. Det skriver Herning Folkeblad ifølge Ritzau. Den 64-årige er fløjet til hospitalet i Skejby, hvor hans tilstand fortsat er alvorlig. 

Hans Holtegaard er død

Skuespiller Hans Holtegaard er død. Det oplyser Lars Sennels, teaterdirektør på Vendsyssel Teater, på Facebook. Holtegaard blev 68 år. Han skulle have medvirket i et par forestillinger på teateret til efteråret - heriblandt 'Romeo og Julie'. Sennels omtaler Holtegaard som en "hædersmand, en stor personlighed, en fremragende skuespiller, teatrets og alles ven – ja bare en god fyr".

Motorcyklet i kritisk tilstand efter uheld

En person, der kørte motorcykel, er i kritisk tilstand, efter vedkommende kolliderede med en personbil søndag eftermiddag. Det skete i krydset ved Peter Bangs Vej og Roskildevej i Valby. Motorcyklisten er kørt på hospitalet, oplyser vagtchef Henrik Stormer fra Københavns Politi.  

To mænd sigtet for groft overfald

To mænd på 27 og 29 år er blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for groft overfald med kniv og slagvåben i Aalborg i april. Det skriver Nordjyske Anklagere på Twitter. 

Ved bestemte grænseovergange fjernes tysk krav

Danskere, der rejser ind i Tyskland via bil eller båd, skal fra søndag ikke længere fremvise en negativ coronatest eller udfylde en digital indrejseformular, oplyser Udenrigsministeriet ifølge Ritzau. Reglerne for indrejse er blevet lempet, efter at de tyske myndigheder har ophævet Danmark som risikoområde. Flyver man ind, skal man stadig fremvise negativ coronatest.

Vänsterpartiet i Sverige klar til at droppe krav om skattestigninger

Det svenske venstrefløjsparti Vänsterpartiet er klar til at droppe sit krav om skattestigninger. Det siger økonomisk talsperson for partiet Ulla Andersson til nyhedsbureauet TT.

Venstre vil have e-sport som valgfag i folkeskolen

Hvis det står til Venstre, bør e-sport stå på listen af valgfag, som folkeskolerne kan tilbyde deres elever i 7. og 8. klasse. Det fortæller partiets idrætsordfører, Stén Knuth.

Hemmelige dokumenter fra britisk forsvarsministerie fundet ved busstoppested

Hemmelige dokumenter fra det britiske forsvarsministerium er blevet fundet af en tilfældig mand ved et busstoppested. Det skriver mediet BBC, som manden kontaktede, efter at han havde fundet dokumenterne. En del af dokumenterne handler om Ruslands mulige reaktion på et britisk skibs passage igennem ukrainsk farvand onsdag. 

Storbritanniens regering vil undersøge kritisk læk af optagelser

Storbritanniens regering vil undersøge, hvordan optagelser fra nu tidligere sundhedsminister Matt Hancocks kontor er blevet lækket. Det siger den britiske minister for Nordirland, Brandon Lewis, søndag til Sky News ifølge Reuters.

Kampe mellem regeringsstyrker og oprørere dræber 111 i Yemen

Mindst 111 personer er blevet dræbt under kampe mellem oprørere og regeringsstyrker i Yemen på tre dage. Det er sket i kølvandet på en fornyet offensiv fra Huthi-oprørere. Det oplyser regeringsvenlige kilder til nyhedsbureauet AFP.

Sommerlig søndag i vente

Søndag tegner til at blive en pæn sommerdag med lunt, roligt vejr. Der er allerede fra morgenstunden områder med mange skyer, men de fleste steder vil det holde tørt dagen igennem, og så vil der de fleste steder ikke være vind af betydning. Samtidig vil temperaturerne generelt holde sig på den behagelige side af de 20 grader.

Fyns Politi søger vidner til knivstik i Odense

En 23-årig mand er natten til søndag blevet stukket ned i Ansgar Anlæg i Odense. Han er søndag morgen uden for livsfare, oplyser Fyns Politi. Gerningsmanden flygtede fra stedet efter episoden, og Fyns Politi opfordrer eventuelle vidner til at tage kontakt.

Udenrigsministeriet vil give fodboldfans mulighed for at rejse til Aserbajdsjan

Udenrigsministeriets pressetjeneste oplyser søndag morgen, at man arbejder på at gøre det muligt for danske fans at rejse til Aserbajdsjan og se kvartfinalen og dermed lempe rejser til landet. Det er dog tvivlsomt, om der kommer en afklaring før tidligst mandag. Det skriver Politiken.

Naboer til træningscenter føler sig stærkt generet af larm

Høj musik og tunge vægte der smides på jorden. Det er, hvad naboerne til et træningscenter i det nordlige Randers er godt trætte af. De har klaget til Randers Kommune over Crosskompagniet på Alsikevej, som de ikke mener tager hensyn til naboerne. Det skriver TV2 Østjylland.

Afkastet i ejendomsbranchen vil falde de næste år

Frem mod 2025 vil der være faldende afkast at hente i investeringer i ejendomsbranchen. Det er i hvert fald forventningen i den seneste undersøgelse fra EjendomDanmark blandt brancheorganisationens medlemmer. Det skriver EjendomDanmark i en pressemeddelelse.