Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus 22. juni

Her får du seneste nyt om coronavirus i Danmark og verden.

Du kan se de seneste coronatal her.

Wien vil holde vaccinationsfest for unge

I Østrigs hovedstad, Wien, vil man afholde såkaldte vaccinationsfester, der skal få unge i byen til at lade sig vaccinere. Det skriver nyhedsbureauet dpa. 

Det er uvist, hvad planen helt konkret er, men musik og en festlig atmosfære skal være med til at få de unge til at blive vaccineret, lyder det.

Tirsdag var første dag, hvor unge mellem 12 og17 år havde mulighed for at tilmelde sig en vaccination. 

Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest

Det ser ud til, at corona–kviktest har været en god forretning for Carelink, der driver centrene i Region Syddanmark.

Carelink omsatte i 2020 for 405 millioner kroner, mens virksomheden per 14. juni 2021 har fået 496,8 millioner i betaling for at udføre kviktest. Det skriver Fyens Stiftstidende, som har fået aktindsigt hos Region Midtjylland, der stod for udbuddet på vegne af alle regioner.

Bestyrelsesformand i Carelink Jens Heimburger fortalte tidligere i juni ifølge mediet, at 2021 på alle måder bliver et ekstraordinært år for Carelink.

Datingapp giver ansatte en uges ferie efter travlt corona-år

Datingappen Bumble har givet sine 700 ansatte en uges fuldt betalt ferie. De skal fokusere på dem selv, har de fået at vide, skriver BBC.

Det sker, efter Bumble og de ansatte har haft et travlt år, hvor appen er blevet mere populær under coronanedlukningen.

Færre doser til region betyder fald i vaccine-invitationer

I de kommende uger vil Region Syddanmark modtage markant færre vacciner, og de vil primært blive brugt til borgere, der skal vaccineres anden gang.

Det betyder, at Region Syddanmark fra næste uge vil sende færre invitationer ud til nye vaccinationsforløb, skriver regionen i en status.

Indien finder smittetilfælde med ny Delta-variant

I Indien er der fundet 22 smittetilfælde med en ny Delta–variant. Den har navnet Delta Plus, siger indiske sundhedsmyndigheder ifølge dpa.

Udover Indien er Delta Plus fundet i otte andre lande ifølge en højtstående embedsmand i det indiske sundhedsministerium, Rajesh Bhushan.

– Lige nu ser udbruddene små ud med hensyn til antal, men vi ønsker ikke, at den skal få mere betydning, siger Bhushan.

Coronavarianten Delta blev først opdaget i Indien.

United Airlines vil indføre vaccinekrav til ansatte

Det amerikanske flyselskab United Airlines vil i begyndelsen af august indføre en regel om, at deres besætninger skal være fuldt vaccinerede. Det viser et internt notat, Reuters har set.

Reglen vil gælde for rejser til Indien, Brasilien, Chile, Peru, Colombia og Argentina ifølge notatet.

USA når ikke vaccinemål

Præsident Joe Biden havde sat et mål: inden landets nationaldag 4. juli skulle 70 procent af alle amerikanere over 18 år have fået den første coronavaccination. Men det lykkes ikke. 

- Vi tror, at det vil tage et par uger mere, inden 70 procent af alle voksne har fået mindst ét stik, siger Jeffrey Zients, der leder Det Hvide Hus' coronaindsats.

Det er foreløbig kun 15 af USA's 50 delstater, der har nået Bidens oprindelige mål om, skriver Reuters.

Næsten 900 ansatte i Secret Service har været coronasmittet

881 ansatte i amerikanske Secret Service testede positiv for corona i perioden 1. marts 2020 til 9. marts 2021. Det skriver AP, som henviser til dokumenter fra Secret Service.

Dokumenterne er indhentet af vagthunden Citizens for Responsibility and Ethics in Washington.

Ud af de 881 ansatte arbejdede 477 i den afdeling, som blandt andet har ansvar for at beskytte USA's præsident, vicepræsidenten og deres familier, viser dokumenterne ifølge nyhedsbureauet.

Flere tilskuere til EM bekymrer WHO

Det bekymrer Verdenssundhedsorganisationen (WHO), at værtslande for EM i fodbold lemper på coronarestriktionerne. Det skriver AFP.

Senest har den britiske regering tirsdag oplyst, at mere end 60.000 tilskuere kan tage plads på Wembley i London til semifinalerne og finalen ved EM-slutrunden.

21 teststeder lukker i Midtjylland de kommende uger

Interessen for at blive testet for corona er faldet så meget den seneste tid, at 21 teststeder vil lukke i løbet af de kommende uger i Region Midtjylland.

Det skriver regionen i pressemeddelelse.

Samtidig vil to nye hurtigteststeder åbne i Søndervig ved Vestkysten og Glesborg på Norddjurs af hensyn til de mange sommergæster.

Ni ud af ti over 50 år har fået første vaccinestik

I Danmark har mere end ni ud af ti borgere over 50 år fået første stik mod coronavirus. 52,8 procent af målgruppen er færdigvaccineret. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Tjekkiet er nu gul på Udenrigsministeriets rejsevejledning

Tjekkiet skifter farve fra orange til gul på Udenrigsministeriets rejsevedledning. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter. Det betyder, at ministeriet ikke længere fraråder alle ikke-nødvendige rejser. 

Britisk minister forventer farvel til alle restriktioner i England fra 19. juli

Den britiske finansminister, Rishi Sunak, både håber og forventer, at der 19. juli ikke længere vil være coronarestriktioner i England.

– Til den tid vil vi have gjort, hvad vi satte os for, hvilket er at få flere stik i flere personers arme for at give os det ekstra niveau af beskyttelse, vi søger.

Det siger han ifølge The Independent.

To nye fabrikker i EU skal producere Pfizer-vaccine

To nye fabrikker til fremstilling af Pfizer-vaccinen mod coronavirus er blevet godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagenturs (EMA) komité for medicin til mennesker.

Det skriver EMA i en pressemeddelelse, og de to nye fabrikker ligger i Reinbek i Tyskland og Stein i Schweiz.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvad beslutningen kommer til at betyde for antallet af vacciner, der bliver leveret til de europæiske lande.

Walisiske fans må blive væk fra EM-brag mod Danmark ifølge minister

Der bliver tilsyneladende ikke meget opbakning til det walisiske fodboldlandshold til lørdagens EM-kamp mod Danmark. Op til ottendedelsfinalen har Wales ifølge landets sundhedsminister Eluned Morgan fået besked om, at deres fans ikke er velkomne. Det skriver BBC.

- Vi har fået retningslinjerne at vide fra politiet i Amsterdam, der har oplyst, at walisiske fans ikke må komme ind i landet, siger sundhedsministeren Eluned Morgan.

Her kan du læse regler og anbefalinger, hvis du vil til Amsterdam og heppe på det danske landshold.

Skandinaver i Thailand beder om vaccinehjælp

Nordiske statsborgere i Thailand har sendt et åbent brev til de nordiske statsministre, hvor de indtrængende beder om at få sendt vacciner til Thailand, så de kan blive beskyttet mod coronavirus.

 - Det nordiske samfund i Thailand er i alvorlig fare for covid-19-pandemien, skriver brevets afsender, Scandinavian Society Siam Association.

Ifølge brevet er udlændinge ikke en del af det officielle thailandske vaccinationsprogram, med mindre de har en arbejdstilladelse.

Brevet er sendt til statsministrene i Sverige, Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island.

Sverige vil vaccinere 16-årige

Sverige vil tilbyde coronavacciner til personer på ned til 16 år. Det oplyser uddannelsesminister Anna Ekström og Folkhälsomyndighetens generaldirektør, Johan Carlson, på et pressemøde ifølge Ritzau.

Dermed sænkes aldersgrænsen fra 18 år.

I Danmark tilbydes vacciner til personer ned til 16 år, men de 12-15-årige skal efter planen tilbydes vaccinen, når alle over 15 er vaccineret.

Kontakttallet er 0,8

Kontakttallet er beregnet til 0,8, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. Dermed er coronaepidemien fortsat nedadgående.

EU køber 150 millioner doser Moderna

EU har besluttet at udnytte en option på at købe yderligere 150 millioner doser coronavaccine fra amerikanske Moderna. Det oplyser EU-Kommissionen ifølge Reuters.

Doserne vil blive leveret næste år og er en del af en kontrakt på 300 millioner doser, hvoraf halvdelen er købt i forvejen, og nu køber EU altså resten.