Coronavirus

Dagens nyheder 22. juni

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her

Audi satser på kun at lave batteridrevne biler fra 2033

Audi vil senest i 2033 indstille produktion af benzin- og dieselbiler. Det oplyser den tyske bilfabrikant tirsdag, skriver nyhedsbureauet AFP.  I Kina vil Audis lokale partnere dog muligvis fortsætte med at producere biler med forbrændingsmotorer efter 2033.

Entreprenører bag Storstrømsbroen i stort underskud

Nyt årsregnskab fra entreprenørselskabet Storstrøm Bridge Joint Venture afslører underskud på 372 millioner kroner. Det skriver Fagbladet 3F. Det italienske firma bygger den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster og er to år bag den oprindelige tidsplan.

Ny regionsrådsformand udpeget i Region Hovedstaden

Lars Gaardhøj (S) er blevet udpeget som ny regionsrådsformand i Region Hovedstaden, oplyser regionen i en pressemeddelelse. Han afløser Sophie Hæstop Andersen (S), der fortsætter som menigt medlem for at fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København.

I Hillerød er kvinde blevet skåret med kniv i benet

Politiet har tirsdag aften været til stede i området Østervang i Hillerød, efter en kvinde er blevet skåret med en kniv i benet. Nordsjællands Politi oplyser til TV 2, at en mand er anholdt i sagen. Kvinden er okay efter omstændighederne. De to parter har en relation.

Nordisk Ministerråd har rod i regnskaberne og indkalder til pressemøde

Nordisk Ministerråd har indkaldt til et pressemøde onsdag under overskriften "Væsentlige problemer med Nordisk Ministerråds økonomiske administration". I den kortfattede indkaldelse står, at arbejdet med rådets regnskab for 2020 har været forsinket.

Bil kørte i havn - og to unge mænd reddede passageren fra druknedød

Tirsdag eftermiddag blev en ældre mand utilpas i sin bil og kørte i lystbådehavnen i Faaborg. To unge mænd så ulykken og sprang hurtigt i vandet. Under vandet trak de den bevidstløse mand ud gennem bagsædet og reddede ham, skriver JydskeVestkysten.

Hjulmand er uforstående over for regnbueforbud

Det undrer fodboldlandstræner Kasper Hjulmand, at Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) har forbudt EM-stadionet i München at lyse i regnbuefarver.

- Fodbold er det største sociale fænomen i verden, og hvis vi bruger det rigtigt, så kan vi skabe nogle sociale forandringer, som er gode, siger han.

Taliban tager kontrol over vigtig grænseovergang

Taliban har tirsdag taget kontrol over Afghanistans vigtigste grænseovergang til Tadsjikistan. Det oplyser lokale politikere og kilder i militæret. Afghanske sikkerhedsstyrker har forladt deres poster, og nogle af dem er flygtet over grænsen. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Gentofte kommune dropper samarbejdet med Nemlig.com

Med øjeblikkelig virkning ophæver Gentofte Kommune samarbejdet med Nemlig.com. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse tirsdag.

München vil trodse UEFA og lade regnbueflag blafre i byen

UEFA har punkteret en tysk plan om at oplyse et stadion i München i regnbuefarver til onsdagens EM-kamp mellem Tyskland og Ungarn. Men Münchens borgmester vil sørge for, at regnbueflag vajer fra rådhuset, mens også byens 291 meter høje Olympia-tårn og andre vartegn vil lyse i regnbuefarver.

Mand udleveret og fængslet i sag om drabsforsøg

En 33-årig mand er mistænkt for at have forsøgt at dræbe en 38-årig mand i Søborg i juni i 2019. Det oplyser Københavns Vestegns Politi. Han flygtede efter drabsforsøget og har siden været internationalt efterlyst og anholdt af serbiske myndigheder. Nu er han varetægtsfænglset på dansk jord.

Mandlig sygeplejerskestuderende dømt for at filme nøgne piger og kvinder

Retten på Frederiksberg har dømt en 26-årig mandlig sygepejerske til sexologisk behandling i to år i en sag om stribevis af blufærdighedskrænkelser. Manden filmende i flere tilfælde piger og kvinder, mens de var nøgne. Blandt de forurettede var en hospitalspatient.

Kvinde får fængselsstraf for at stikke ekskæreste i hovedet med skruetrækker

Vestre Landsret har ændret byrettens frifindende dom og idømt 26-årig kvinde seks måneders fængsel for at have stukket sin ekskæreste i hovedet med en skruetrækker i i Bjerringbro i december sidste år. Det oplyser Statsadvokaten i Viborg på Twitter.

Over 60.000 fans kan komme til EM-slutkampe på Wembley

Den britiske regering oplyser tirsdag, at mere end 60.000 tilskuere kan tage plads på Wembley i London til semifinalerne og finalen ved EM-slutrunden. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Dermed udnytter man 75 procent af den samlede kapacitet.

Trods henstilling: Regeringen afviser indgreb på boligmarkedet

Det Systemiske Risikoråd har tirsdag indstillet til regeringen, at den strammer mulighederne for at få et afdragsfrit lån i forbindelse med et boligkøb. Men det afviser regeringen, oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Far idømt fire års fængsel for grove seksuelle overgreb mod mindreårig datter

En nu 51-årig islandsk statsborger er ved Retten i Svendborg blevet idømt fire års fængsel for gennem fire år at have begået voldtægt mod sin datter. Overgrebene fandt sted i perioden 2006-2010, da datteren var mellem 5-9 år gammel. Det oplyser Fyns Politi.

De sidste danske soldater har forladt Afghanistan

I dag klokken 13.50 forlod de sidste danske soldater Afghanistan efter næsten 20 års militær tilstedeværelse. Det bekræfter Forsvarsministeriet over for TV 2.

Spansk regering benåder ni separatistledere

Spaniens regering benåder ni separatistledere, der blev fængslet efter Cataloniens fejlslagne løsrivelsesforsøg i 2017. Det oplyser premierministerens kontor ifølge AFP.