Nyheder

Fans håber, landsholdet vinder for Eriksen: - Men i dag er alt ok

På Rigshospitalet, hvor stjernespilleren er indlagt, hænger det danske flag rundt i vinduerne.

En ung far i landsholdstøje spiller en fodbold hen til sine to små børn.

- Er du Christian Eriksen? spørger han sin toårige dreng.

- Så er du Simon Kjær, siger han til den femårige storesøster.

Foran et fodboldmål dribler de rundt i Fælledparken, få timer før braget mellem Danmark og Belgien fløjtes i gang. På den ene side har de Parken, Danmarks hjemmebane. Til den anden Rigshospitalet, hvor ugens mest omtalte mand er indlagt.

De to bygninger er blot adskilt af Fælledparken og få hundrede meter, og her begynder de rød-hvide farver at indtage græsplænen.

Nemmere at håndtere med humor

Et par unge mænd i starten af tyverne går forbi og peger op mod Rigshospitalets karakteristiske grå bygninger. De joker med, at de hilser på Christian Eriksen.

- Det er nemmere at håndtere med humor, siger 23-årige Mads Flandrup til TV 2.

Kammeraterne er enige om, at fodboldstjernens kollaps lørdag aften var en skræmmende oplevelse. Det har fyldt meget, siger de, og det har de ret i. I medierne. Blandt fans. Rundt omkring i stuerne.

Og også på Rigshospitalet.

Støtter Danmark, fodboldfesten – og Eriksen

Omkring 5500 rød-hvide stykker stof flagrer rundt omkring på hospitalet. På altaner, i vinduer og på gangene. I afdelingen for sjældne sygdomme, i afsnittet for børnekræft, ja snart sagt alle steder.

Flere forbipasserende stopper op uden for bygningerne og lægger mærke til den forandrede facade.

Det har hele tiden været planen, at hospitalet skulle flage under EM. Som nabo var det næsten kun på sin plads. Men siden flagene begyndte at blive hængt op tirsdag, har de – set i lyset af lørdagens hændelser – måske alligevel fået en ekstra særlig betydning.

Portøren Mikkel Boas Berg har været med til at sætte dem op. Han fortæller, at flagene symboliserer støtte til både Danmark, fodboldfesten og Christian Eriksen.

- Vi ønsker ham jo alt held og lykke, siger han til TV 2.

Nabostue til Danmarks største landsholdsprofil

Selvom Mikkel Boas Berg erklærer sig som stor fodboldfan, er Christian Eriksen for ham en patient præcis som alle andre.

Men der har da været snak i krogene, siden Danmarks største landsholdsprofil blev indlagt i lørdags.

- Min kæreste arbejder i hjerteafdelingen, og der taler patienterne jo om, at det kan være, de ligger på nabostuen til ham. Og der er mange venner, der skriver til os, om vi har insiderviden, siger han og justerer tapen på et af de mange opsatte flag.

Interessen har generelt været stor for opdateringer om Christian Eriksen. Eksempelvis troppede 14 hold af journalister fra forskellige europæiske lande søndag op på hospitalet for at få billeder og information.

Sociale og traditionelle medier har også i ugens løb flydt over med historier om landsholdsprofilen.

Men interessen har også været stor for at ønske ham god bedring. Små drenge og piger har afleveret talrige flag, kort, blomster, fodbolde og trøjer i hospitalets reception.

Og borgere fra Afrika, England, Tyskland og Italien har skrevet mails til hospitalet og bedt dem bringe gode tanker videre til Christian Eriksen.

Emotionel omgang og ubehagelige flashbacks

Køen foran parken begynder så småt at tage form. Thomas Felland og hans 16-årige søn Sofus er blandt de heldige, der skal se dagens vigtige kamp mod Belgien inde i Parken.

Men de var også blandt dem, der var i Parken i lørdags.

- Jeg glæder mig virkelig meget til i dag, men jeg tror, det bliver en underlige oplevelse, siger Sofus Felland.

Han beskriver lørdagens oplevelse som en ”emotionel omgang”, og han forventer, at det giver nogle ubehagelige flashbacks at se banen igen.

Far og søn blev interviewet til TV 2 NEWS umiddelbart efter kampens afslutning i lørdags. Det kan du se herunder:

Thomas Felland og sønnen Sofus umiddelbart efter lørdagens kamp mod Finland. Video: Maja Langberg

Forstår hvis spillerne ”falder fra hinanden”

Sofus Felland håber på en sejr til Danmark. Han tror på 2-1, selvom det måske nok er "hjertet, der taler", som han siger.

- Jeg håber, vi går på banen og gør vores bedste. Og så lige lidt ekstra for Eriksens skyld, siger han.

Men lykkes det ikke, er det også i orden. Både far og søn har forståelse for, hvis spillerne er påvirkede af deres faldne landsholdskammerat.

- Jeg bakker dem op lige meget, hvad resultatet bliver, siger Sofus Felland, og hans far supplerer:

- Det vigtigste er, at Christian Eriksen har det godt. Så er det næsten ligegyldigt, hvad der sker inde på banen. Jeg forstår godt, hvis spillerne falder fuldstændig fra hinanden. Mange af dem er jo ikke meget ældre end Sofus.

Alt er ok i dag

Fra højtalerne i Fælledparken spiller gamle kendinge som Rozacinos 'En for alle' og det nye Alphabeat-nummer 'Danmarks Dynamite'.

Fem unge mænd i 30-års alderen har indtaget en græsplet klædt i rød-hvide farver og med de næsten lige så obligatoriske kolde fadøl i hånden.

Ligesom Sofus og Thomas har de sikret sig billetter til dagens kamp, og 30-årige Emil Johnson håber på et enkelt point til Danmark mod den svære modstander og en ”kæmpe hyldest” til Christian Eriksen.

- Jeg er spændt på, hvor påvirkede spillerne er. Om de kan vende situationen til noget positivt. Men alt er ok i dag. Taber vi 3-0, er det også i orden, siger han.

En af hans venner bryder ind og siger, det har været en ”hård omgang”, siden Christian Eriksen faldt om. Men fra nu af ser vi fremad, som han siger.

- Ja, det var et vendepunkt at se billedet fra sygesengen, hvor han er ok, siger Emil Johnsen om spilleren, der er fra hjerteafdelingen i Rigshospitalets højeste bygning kan holde øje med spillerne i parken.

Tilbage ved den unge far og hans to små børn er den toårige søn ved at forberede sit skud.

- Jeg er klar, råber faren og kalder igen sin søn for Christian Eriksen, mens han selv tager plads i et fodboldmål.

Den lille dreng tager tilløb.

Når så bolden. Snubler lidt. Brænder.

Nu begynder Danmarks kamp mod Belgien. Og noget tyder på, at alt heller ikke i dag handler om resultater.