Dagens overblik

Dagens overblik: Christian Eriksen hyldet i Parken

Danmark mødte Belgien, Christian Eriksen blev hyldet, og Sundhedsstyrelsen anbefaler at lade børn vaccinere.

Velkommen til dagens overblik på en aften, der i den grad har stået i fodboldens tegn.

Danmark tabte mod Belgien

På hjemmebane i Parken i København mødte Danmark nummer ét på fodboldens verdensrangliste, og det gik hurtigt helt fantastisk, da Yussuf Poulsen scorede et mål efter en belgisk fejlaflevering efter to minutter.

Men så gik det også hurtigt den anden vej i 2. halvleg, hvor de 'røde djævle' fra Belgien viste flot kombinationsspil og satte to bolde ind bag Kasper Schmeichel i det danske mål.

Det var dog også en kamp, der trak overskrifter af helt andre grunde.

Hyldest til Eriksen

Ti minutter inde i kampen var det nemlig alt andet end spillet på banen, der var i fokus. Her stoppede begge hold helt op for at hylde Christian Eriksen, som normalt bærer nummer ti på ryggen.

Det belgiske hold lagde bolden helt stille på græsset, og alle på banen - inklusive dommeren - klappede taktfast sammen med de mange fremmødte tilskuere i Parken. Se alle billederne her.

Christian Eriksen faldt ud af det blå sammen med hjertestop i åbningskampen mod Finland i lørdags, og siden har et tydeligt påvirket dansk landshold forsøgt at finde sammen om at fortsætte turneringen side om side.

Eriksen skal have hjerteapparat

Vi bliver lidt ved Christian Eriksen, som skal have en avanceret pacemaker – en såkaldt ICD-enhed – ind i kroppen.

- Christian er helt afklaret med beslutningen, og planen er forelagt kollegaer nationalt og internationalt, som alle entydigt anbefaler det samme, lyder det fra landsholdslæge Morten Boesen.

Den hollandske landsholdsspiller Daley Blind, som er med ved EM, har også fået indopereret en ICD-enhed som Eriksen. Ifølge Hjerteforeningen er det en avanceret pacemaker, der kan stoppe livstruende anfald af hurtig hjerterytme fra hjertekamrene.

Sundhedsstyrelsen vil vaccinere børn

Det hele skal dog ikke handle om fodbold i dette nyhedsbrev, så vi går videre til en historie om de vacciner, der lige nu er ved at rulle ud til den danske befolkning.

Sundhedsstyrelsen har nemlig besluttet, at de 12-15 årige skal tilbydes en vaccine mod coronavirus.

Direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen oplyser, at vaccination af børn over 12 år ikke overvejende er for deres egen skyld, men også for at sikre epidemikontrol i Danmark.

Ventet vaccine skuffer

Og hvis vi bliver i vaccinesporet, er der også tikket kedelige nyheder ind.

Covid-19-vaccinen fra tyske CureVac har nemlig i et studie vist en effektivitet på blot 47 procent, og den opfylder dermed ikke de statistiske succeskriterier.

Resultaterne er dog foreløbige, og undersøgelsen af vaccinen fortsætter.

Længe havde man forventet, at vaccinen ville spille en rolle i det danske vaccineprogram, men 10. juni meddelte Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm på et pressemøde, at vaccinen var forsinket og derfor næppe kom til at spille en rolle herhjemme.

***

Det var alt for nu!