Nyheder

Boligsalget falder for anden måned i træk

Trods lavere boligsalg i maj bliver der handlet langt flere boliger end tiden før coronaudbrud.

For anden måned i træk faldt salget af boliger i maj, men det er fortsat på et højt niveau historisk.

Salget af huse, lejligheder og sommerhuse lød på 10.544 i maj, hvilket er 3 procent lavere end april. Det viser tal fra Boligsiden.

Udviklingen dækker over, at salget af huse er faldet med 2 procent. Sommerhuse gik 11 procent tilbage, mens salget af lejligheder lå på samme niveau som i april.

Hos Boligsiden ser boligøkonom Birgit Daetz udviklingen som et udtryk for, at der har været usædvanlig høj aktivitet i starten af året.

- Normalt er det sådan, at rigtig mange ser på bolig i foråret og forsommeren, men der har i år været rigtig stor aktivitet i starten af året.

- Rigtig mange af dem, der har været interesseret i at flytte eller købe ny bolig, har allerede handlet, og derfor er efterspørgslen ikke helt så høj som tidligere.

- Boligmarkedet er ikke gået i stå, men der er indikationer på, at vi er på vej ind i en fase, der ligner tiden før corona, siger Birgit Daetz.

Femtehøjeste salgstal i 11 år

Trods faldet er salget i maj det femtehøjeste i de 11 år, hvor Boligsiden har ført statistik.

Forud for coronaudbruddet var normalen, at der blev handlet 7000-8000 boliger om måneden.

Nykredits boligøkonom, Mira Lie Nielsen, ser faldet som et udtryk for, at boligmarkedet er ved at køle lidt af.

- Hverdagen er blevet mere sig selv igen, hvor arbejde og fritid er tilbage på normalen, og der er andet at bruge sin tid på end at kigge på bolig.

- Samtidig er renterne steget lidt på det seneste, hvilket gør det lidt dyrere at låne til en bolig, og derudover er der områder i og omkring de store byer, hvor priserne er på et niveau, hvor færre kan være med, siger Mira Lie Nielsen.

Hun påpeger dog, at der i mange egne af landet stadig er relativt gode muligheder for at finde en bolig, som man kan betale.

- Når man ser bort fra områder omkring København og de andre store byer, så er det billigt at købe et hus.

- Priserne er gået op, men i en lang årrække er indkomster steget mere, og vi har i mange år haft lave renter, også selvom de er steget lidt på det seneste, siger Mira Lie Nielsen.