Nyheder

Dagens nyheder 15. juni

Vi gav dig dagens nyheder, mens de skete. Du kan altid tippe TV 2s journalist her.

Livebloggen opdateres ikke længere.

Weinstein kan udleveres til Californien

Harvey Weinstein kan udleveres til retsforfølgelse i Californien. Det har en dommer i New York besluttet torsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters. Filmproduceren Weinstein blev i februar 2020 idømt 23 års fængsel, efter han blev kendt skyldig i voldtægt og seksuelle overgreb ved en domstol i New York.

Tilbageværende Super League-klubber får lov til at spille i CL

Juventus, FC Barcelona og Real Madrid kan godt være med i Champions League næste sæson, selv om klubberne stadig holder fast i håbet om en europæisk udbryderliga. Det oplyser UEFA ifølge Reuters.

23-årig stukket i benet - politiet søger vidner

Politiet er lige nu til stede ved Rosenhøj i Viby i Aarhus, efter en 23-årig mand er blevet stukket med kniv. Manden blev stukket en gang i benet og er uden for livsfare, siger vagtchef Per Bennekov til TV 2 ØSTJYLLAND. Politiet søger nu vidner til sagen.

Dansk film nomineret til filmfestivalen i Cannes

Den danske kortfilm "Det er i Jorden", der er instrueret af Casper Kjeldsen, er nomineret til Bedste Kortfilm ved filmfestivalen i Cannes. Det oplyser filmfestivalen i en pressemeddelelse.

Politiet advarer mod opkald fra konkret telefonnummer

Fyns Politi advarer mod opkald fra en person, som ringer til folk for at få dem til at udlevere bankkort og kode.

Ungarn forbyder formidling af LGBT-materiale til børn

Ungarns parlament har vedtaget lovgivning, der forbyder formidling af indhold, der vurderes at fremme homoseksualitet til børn under 18 år. Det gælder også i reklamer. Loven er blevet stærkt kritiseret af menneskerettighedsorganisationer og oppositionspartierne i landet.

Ingen kø på Storebæltsbroen længere

Kødannelsen på Storebæltsbroen i retningen mod Fyn er nu opløst, oplyser Storebæltsbroen på Twitter.

Storebæltsbroen advarer om kødannelse

Storebæltsbroen advarer om kødannelse på Sprogø i retning mod Fyn.

Hvedeboller tilbagekaldes - risiko for mug

Pågen A/S tilbagekalder hvedebollerne Pågen Vanillas med holdbarhedsdato 29.06.2021-07.07.2021, da der er konstateret mug i produktet. Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.

Politiet advarer mod falsk indsamling

Vestegnens Politi har modtaget flere anmeldelser om falske Røde Kors-indsamlere i området omkring Høje Taastrup. Men ifølge Røde Kors er der ingen indsamlinger med indsamlingsbøsser i øjeblikket, skriver politiet. Bliver man kontaktet, skal man ikke donere, men i stedet ringe til politiet på 114, lyder det.

Bager får to års fængsel og millionbøde for coronasvindel

En 25-årig svensk bager er ved Retten i Glostrup idømt to års ubetinget fængsel og en tillægsbøde på 1,2 millioner kroner for svindel med coronahjælpepakke. Her havde han uberettiget søgt om over 400.000 kroner i lønkompensation. Han er også udvist af Danmark for bestandigt. Svenskeren har anket dommen, skriver Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi.

Politiet efterlyser 25-årig mistænkt i sag om grov mod 15-årig

Nordsjællands Politi efterlyser en 25-årig mand med billede. Han er mistænkt sammen med to andre i en sag om grov vold mod en 15-årig, der blev slået flere gange i hovedet med et bat. De to andre formodede medgerningsmænd er nu varetægtsfængslet.

Regeringen indgår aftale om bekæmpelse af parallelsamfund

Regeringen har indgået en aftale om bekæmpelse af parallelsamfund med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance. Aftalen skal være med til at sikre, at beboere med ikke-vestlig baggrund højst vil udgøre 30 procent i alle boligområder i Danmark i 2030. Derfor udvider kredsen af partier bag aftalen nu indsatsen for at skabe blandede boligområder.

10.000 rejsepas solgt på to timer

Flere vil have fingre i et rejsepas i år, melder DSB, der tirsdag klokken 12 havde solgt flere end 10.000 styk. Her havde rejsepassene været til salg i to timer, fortæller Charlotte Saltoft Kjærulff, der er chef for customer experience management hos DSB.

Politiet afblæser aktion ved Amalienborg

Bomberyddere har fastslået, at en mistænkelig pakke modtaget i Det Gule Palæ ved Amalienborg indeholder ufarlige ting. Det oplyser pressevagten ved Københavns Politi. Afspærring af området vil derfor blive ophævet.

Ikea idømt kæmpe bøde for spionage mod personale

Ikea i Frankrig er blevet idømt en bøde på 9 millioner kroner for at have udspioneret personalet. Det skriver Reuters.

27 paddleboardere reddet i land

27 paddleboardere fik tirsdag problemer under en tur på havet ud for Øster Hurup Camping i Himmerland. Alle er kommet sikkert i land igen, oplyser Nordjyllands Beredskab. Ud over det lokale beredskab deltog Forsvaret i indsatsen.

26 elever i havsnød på paddleboards

26 elever er tirsdag kommet i problemer på paddleboards i vandet ved Øster Hurup i Nordjylland, skriver Nordjyllands Politi på Twitter. Redningen er i gang, og i et tweet skriver Forsvaret, at syv stadig befinder sig i vandet. Flere ambulancer, lægebil og helikopter er sendt til stedet.

Danmark sender 45 millioner kroner til fangelejre i Syrien

Regeringen sender et bidrag på 45 millioner kroner til fangelejre i Syrien, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Pengene gives som led i den såkaldte Task Force Evakuering, hvor Danmark nu arbejder på at hjemtage børn og mødre med dansk statsborgerskab fra fangelejrene.

Ikea-chef idømt fængselsstraf

Tidligere Ikea-chef i Frankrig blev tirsdag idømt en betinget fængselsstraf for at have udviklet et omfattende system med overvågning af ansatte. Det skriver AFP.