Nyheder

Dagens nyheder 12. juni

Livecenteret opdateres ikke længere.

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Hovedstadens Akutberedskab med besked

Hovedstadens Akutberedskab minder om, at det er vigtigt at træde hurtigt til, hvis en person falder om med hjertestop efter dagens fodboldkamp. Det skriver de på Twitter. Om det var et hjertestop, der fik Christian Eriksen til at kollapse, er dog ikke fastslået endnu. 

Nato gør klar til nye trusler efter klimaforandringer

Skaderne på planetens klima er allerede så omfattende, at effekterne de kommende årtier kan sætte store aftryk på sikkerhedssituationen for den vestlige verden. Derfor vil Natos ledere på et topmøde mandag tage de første større skridt til at ruste forsvarsalliancen til fremtiden, skriver Jyllands-Posten.
 

Ukendt person vinder rumrejse med Bezos for 28 millioner dollars

Der var én plads tilbage, og en auktion om en rumrejse sammen med Amazons stenrige stifter, Jeff Bezos, og hans bror, er lørdag vundet af en ukendt person for 28 millioner dollars, ifølge Reuters. Rejsen, der bliver kort, skal foregå i selskabet Blue Origins rumfartøj. Et selskab, som Bezos har grundlagt og leder.

EM-kamp genoptages klokken 20.30

Kampen genoptages klokken 20.30, oplyser DBU.

Christian Eriksens tilstand er stabil

Christian Eriksen er ved bevidsthed. Hans tilstand er stabil. Landsholdsspilleren er bragt på hospitalet, oplyser UEFA. Der vil være nyt klokken 19.45.

Landsholdskamp er stoppet - livløs Christian Eriksen får behandling

EM-landsholdskampen mellem Danmark og Finland er midlertidigt stoppet, mens en livløs Christian Eriksen modtager behandling på banen.

Israelske grænsevagter skyder og dræber ung kvinde med kniv ved Vestbredden

Israelske grænsevagter har lørdag og skudt og dræbt en ung kvinde, der nærmede sig dem med en kniv i hånden ved et checkpoint til Vestbredden. Det oplyser israelsk politi. Ifølge politiet fortsatte kvinden med at nærme sig grænsevagterne ved overgangen Qalandiya, selv om hun flere gange fik besked om at stoppe.

77 organisationer vil have Folketinget til at anerkende ensomhed

Inden coronakrisen følte næsten 400.000 danskere sig ensomme, og siden er antallet kun vokset ifølge Dansk Røde Kors. På den baggrund har 77 danske organisationer lørdag henvendt sig til Folketinget og social- og ældreminister Astrid Krag (S) med et krav om, at der laves en politisk strategi mod ensomhed, som organisationerne kalder "en af de alvorligste sociale udfordringer i det danske samfund".

Motorvejsspor farbar igen efter uheld

Der er igen farbart i begge vognbaner på Sydmotorvejen på Falster efter et uheld. Der er ikke sket nogen personskade, oplyser Sydsjællands - og Lolland-Falsters Politi.

To biler stødt sammen på Sydmotorvejen

To biler er stødt sammen på Sydmotorvejen på Falster i nordgående retning ved Nr. Alslev. Uheldet er ikke alvorligt, oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi. Stedet kan passeres i 1. vognbane.

Motorvej er nu endelig genåbnet efter uheld lørdag morgen

Sønderjyske Motorvej er nu genåbnet i retning mod Kolding mellem afkørsel 67 Haderslev N og afkørsel 66 Christiansfeld, efter en lastbil brød i brand lørdag morgen, oplyser Vejdirektoratet. Oprydningsarbejdet har trukket ud hele dagen.

Aalborg er i CL-finalen efter sensationel sejr over PSG

Aalborg Håndbold vinder med 35-33 over Paris Saint-Germain i semifinalen i Champions League og skal møde enten HBC Nantes eller FC Barcelona i finalen søndag.

Par er fængslet for voldtægt af kvinde i sommerhus

Midt- og Vestsjællands Politi har rejst sigtelse mod et par, en mand på 44 år og en kvinde på 34 år, for voldtægt af en 21-årig kvinde i et sommerhus i Gørlev. Det oplyser senioranklager Pernille Bach Fredin efter et grundlovsforhør i Retten i Roskilde. Dommeren vurderede, at mistanken er begrundet, og de to er blevet varetægtsfængslet frem til 29. juni.

Fire asylsøgere dømt for at antænde brande på Lesbos

En græsk domstol har lørdag idømt fire unge afghanske asylsøgere hver 10 års fængsel for sidste år at have antændt brande i en migrantlejr på øen Lesbos, oplyser deres forsvarere ifølge AFP. Moria-lejren, hvor der boede 10.000 mennesker, brændte ned.

Forulykket lastbil spærrer fortsat motorvejsspor

Den forulykkede lastbil på Sønderjyske Motorvej er fortsat ikke fjernet. Det nordgående spor forventes derfor fortsat lukket, og vurderingen er, at vejen kan genåbne cirka klokken 16, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

F-16 fly sendt til Bornholm – øger vores handlemuligheder

Karsten Fledelius Jensen, som er chef for Det Nationale Luftoperationscenter, siger adspurgt om, hvorvidt der er en sammenhæng mellem russiske flys krænkelser af dansk luftrum fredag og det, at Forsvaret lørdag har sendt to F-16-kampfly til Bornholm for at håndhæve dansk suverænitet: - Lad os sige det på den måde, at det, vi gør, er en militær foranstaltning, som øger vores handlemuligheder, hvis noget tilsvarende skulle ske.

Mere end hver fjerde dansker er færdigvaccineret

Vaccinationsindsatsen i Danmark skrider fortsat fremad, og nu har 2.658.203 personer påbegyndt vaccination, mens 1.475.437 er færdigvaccineret. Det svarer til henholdsvis 45,5 og 25,2 procent af den danske befolkning ifølge Statens Serum Institut. 

437 nye smittede i Danmark – antal indlagte det laveste i månedsvis

Der er registreret 437 nye smittetilfælde i Danmark det seneste døgn, oplyser Statens Serum Institut. Antallet af indlagte falder med 12 til 99. Det er det laveste siden slutningen af september sidste år. 

G7-lande er blevet enige om en ny global plan

G7-landene er lørdag blevet enige om en ny global plan, som skal hjælpe fattige lande med at bygge infrastruktur. Det oplyser Det Hvide Hus i en erklæring ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Politi lukker motorvejsspor, mens lastbil fjernes

Nordgående spor på Sønderjyske Motorvej bliver nu helt spærret, mens en lastbil fjernes. Trafikken ledes af ved afkørsel 67 Haderslev N og kan køre på igen ved 66 Christiansfeld. Vejen forventes genåbnet cirka klokken 14.