Nyheder

Dagens nyheder 11. juni

Livecenteret opdateres ikke længere. 

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Ungarns regeringsparti vil forbyde materiale, der kan fremme homoseksualitet hos børn

Ungarns regeringsparti vil forbyde materiale, der kan fremme homoseksualitet hos personer under 18 år. Det skal eksempelvis inkludere litteratur, undervisningsmateriale og reklamer, skriver BBC. 

Målinger viser giftrester i mere end halvdelen af danske vandboringer

Andelen af aktive drikkevandsboringer med indhold af sprøjtegifte er på fire år gået fra at udgøre 25 procent til over 50 procent. Det skriver Jyllands-Posten. 

To mænd dømt for hjemmerøverier og grov voldtægt

To mand fra Aarhus på 26 og 29 år er fredag blevet idømt henholdsvis en behandlingsdom og 3,5 års fængsel for flere hjemmerøverier samt grov voldtægt af en 37-årig mand. Det skriver TV 2 Østjylland. 

New York Times modtager Pulitzer-pris for dækning af coronakrisen

Den amerikanske avis The New York Times har modtaget den anerkendte amerikanske Pultizer-pris for sin dækning af coronapandemien. Samtidig har Minneapolis Star Tribune modtaget prisen for sin dækning af George Floyds død, skriver Reuters. 

Medarbejdere modtager pris for indsats ved togulykke på Storebælt

Medarbejdere fra Slagelse Brand og Redning modtog i dag Redningsberedskabsprisen for deres indsats ved togulykken på Storebælt for 2,5 år siden. Prisen blev overrakt af kulturminister Joy Mogensen (S), skriver TV 2 Øst. Medarbejdere fra Beredskab Fyn fik sidste år overrakt prisen. 

Politiet søger ældre herre, der slog cyklende dreng på gågade i Vejle

Sydøstjyllands Politi søger en ældre herre, der fredag eftermiddag slog en 11-årig dreng, som kom cyklende på Vestergade i Vejle. Det skriver Vejle Amts Folkeblad. 

Betalingskort og MobilePay kører igen

Efter et større nedbrud fredag eftermiddag fungerer Nets' drift igen. Det bekræfter Peter Glüsing og Søren Winge fra Nets' presseafdeling overfor TV 2. 

- Vi har normaliseret driften igen klokken 17, og vi arbejder stadig med at undersøge, hvad der præcis opstod, siger Søren Winge.

Dermed kan både betalingskort og MobilePay benyttes. 

Danmark vil levere en halv million vacciner til Ukraine

Danmark er klar til at levere en halv million coronavacciner til Ukraine. Det siger den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskij ifølge Reuters. 

Russiske fly har to gange fredag krænket dansk luftrum

Fredag har russiske fly to gange krænket det danske luftrum ved Bornholm. Det danske afvisningsberedskab måtte i luften for at håndtere situationen. Det oplyser Forsvarsministeriet ifølge Ritzau.

Lange køer i supermarked efter nedbrud

Netbruddet hos Nets skaber lange køer i supermarkederne.

Det er ikke kun ved broerne, hvor nedbruddet hos Nets skaber køer. Også i supermarkederne er der dannet lange køer – her i SuperBrugsen i Kerteminde.

Netsnedbrud skaber kø ved Øresundsbroen og Storebæltsbroen

Betalingskort og MobilePay er i øjeblikket nede landet over, og det skaber køer ved broerne. 

- Der er i øjeblikket forlænget ekspeditionstid i betalingsanlæggets kortbaner grundet Netsnedbrud. Forvent kø i kortbanerne, skriver Sund & Bælt på Twitter. De står for driften af Øresundsbroen og Storebæltsbroen. 

Lederen af Veganerpartiet trækker sig med øjeblikkelig virkning

Veganerpartiets partileder Henrik Vindfeldt trækker sig med øjeblikkelig virkning som leder af partiet. Det bekræfter partiets pressechef, Lars Corvinius Olesen, overfor TV 2. Vindfeldt trækker sig af private årsager, og pressechefen fortæller, at de endnu ikke ved, hvem den nye leder bliver. 

- Vi har i partiet sat enorm pris på Henriks engagement for at vise vejen. Han er i den grad dyrenes ven og har et kæmpe hjerte, siger Lars Corvinius Olesen. 

Betalingskort og MobilePay er nede landet over

Betalingskort og MobilePay er i øjeblikket nede landet over. Det bekræfter Nets' pressechef Søren Winge overfor TV 2.

- Det har stået på i en times tid, og det har ikke ramt alle terminaler, men det har ramt over hele landet, siger pressechefen. 

Nets ved ikke på nuværende tidspunkt, præcis hvad der er galt, og hvor længe nedbruddet kommer til at vare, men de arbejder på at få identificeret problemerne. 

Politiet søger mand, efter at skoledreng blev antastet

Østjyllands Politi leder efter en mand, som angiveligt to gange har antastet en niårig dreng tæt på Viby Skole. Drengen har givet følgende signalement af drengen:

• Afrikansk af udseende, mørk i huden
• Cirka 30-40 år
• Iført kasket som sad med skyggen til den ene side
• Kørte i en mørk stationcar eller varebil

21-årig mand idømt seks års fængsel efter drab på femårig pige

Efter ulykken blev der lagt blomster, lys og bamser på det sted, hvor den lille pige blev dræbt.

En 21-årig mand er fredag blevet idømt seks år fængsel blandt andet for at have påkørt og dræbt en femårig pige på Peter Bangs Vej i København i oktober 2020. Den femårige pige blev dræbt på stedet, da den dømte fra en sidevej kørte tværs over Peter Bangs Vej og op på fortovet, hvor pigen befandt sig sammen med sin mor.

Studerende på kunstuddannelser får coronakompensation på tre millioner kroner

Folketingets partier er blevet enige om at afsætte tre millioner kroner til de videregående kunstneriske uddannelser. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse. Pengene skal kompensere de studerende for tabt undervisning under pandemien. 

To mænd sigtet for svindel med hjælpepakker

Københavns Politi har i to forskellige sager anholdt og sigtet en 45-årig og en 41-årig mand for svindel med coronahjælpepakker. Den ene har ansøgt Erhvervsstyrelsen om 97.000 kroner og den anden om 1,6 millioner. 

25.000 tilskuere til Belgien og Rusland-kampene

Der kommer 25.000 tilskuere på lægterne til EM-kampene mod Belgien og Rusland, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på fodboldunionens hjemmeside.

418 nye smittede – antal indlagte falder med 9 til 111

Der er registreret 418 nye coronasmittede, viser opgørelse fra SSI. Antallet af indlagte falder med 9 til 111. Der er sket ét nyt dødsfald.

Alm. Brand køber Codan for 12,6 milliarder

Alm. Brand køber forsikringsselskabet Codan i en handel til 12,6 milliarder kroner. Sælgeren er Tryg og det canadiske selskab Intact. Det oplyser Tryg i en meddelelse.