Nyheder

21-årig var tiltalt for 35 forhold - blev dømt for 33 af dem

Udover at være dømt for uagtsomt manddrab, straffes den 21-årige også for at have været i besiddelse af falske pengesedler.

21-årige Helmi Mossa Hameed har netop modtaget sin dom i Retten på Frederiksberg for en række forhold.

Nærmere bestemt 33 forhold. Han var tiltalt for 35.

Den samlede dom lød på seks års fængsel og en frakendelse af retten til at køre bil for bestandig samt konfiskering af en del stoffer, kontanter og falske penge.

Mest opsigtsvækkende på listen over forhold er sagen om en trafikdræbt pige på fem år fra 28. oktober sidste år. I sin Volkswagen Passat kørte Helmi Mossa Hameed pigen ned på fortovet ved Peter Bangs Vej. Pigen var på vej hjem fra børnehave sammen med sin mor. Hun blev dræbt på stedet.

Han er også dømt for at bringe morens liv i fare, idet hun var sammen med datteren på fortovet. Moren overlevede.

Efterfølgende flygtede den dømte fra gerningsstedet. Det indgår også i straffen.

Retten pegede på dømtes indtagelse af lattergas som en særligt skærpende omstændighed.

Et andet trafikuheld

Udover trafikdrabet er der også en række andre hændelser, som indgik i sagen.

Blandt andet en anden trafikulykke, der skete 19. januar 2019.

Den dømte havde en promille på 1,09, efter han og kæresten havde været ude for at fejre en begivenhed. De havde fået nogle drinks.

Kæresten har vidnet, at de ikke skulle noget efterfølgende. Ifølge den 21-årige havde de travlt, fordi han skulle hjælpe en ven.

Det resulterede i, at han kørte 70 procent for hurtigt og ramte en modkørende bil, hvori der sad to kvinder. De blev begge kvæstet - den ene så alvorligt, at hun lå i koma i fem uger og i dag lider af en hjerneskade.

Falske penge og narko

Retten på Frederiksberg straffede også Helmi Mossa Hameed for at være i besiddelse af 51 falske tusindkronesedler, som han ifølge retten havde tænkt sig at bruge.

Også et røveri af en tankstation i Hellerup i juni 2019 indgår i sagen.

Derudover har man fundet ham skyldig i at være i besiddelse af 247 gram kokain og over et kilo hash med henblik på videresalg.

Desuden indgår en såkaldt reststraf på 167 dage fra en prøveløsladelse 5. august sidste år.

Helmi Mossa Hameed er frifundet fra anklager om at have stjålet 280.000 kroner i kontanter i forbindelse med et biltyveri og i en anklage om at have fornærmet en politibetjent med skældsord.

Sagens parter har 14 dage til at overveje, hvorvidt sagen skal ankes.