Coronavirus

På trods af notat fra SSI holder blå partier fast i genåbning

- Vi er der nu, hvor medicinen er værre end sygdommen, lyder det fra de konservatives Søren Pape.

På trods af et notat fra SSI, som viser, at coronapandemien fortsat er i vækst, holder Venstre og Det Konservative Folkeparti fast i, at restriktionerne skal lempes.

Sådan lyder udmeldingen fra Sophie Løhde, politisk ordfører for Venstre, og Søren Pape, formand for Det Konservative Folkeparti.

Beregningerne viser, at coronaepidemien er i vækst, men at der lige om lidt kommer et stort fald i det daglige antal af nysmittede.

Både Løhde og Pape tager SSI's beregninger med et gran salt.

- Med al respekt så ser vi mange beregninger om, hvor galt det kan gå, men det går sjældent sådan, siger Søren Pape til TV 2.

Nogenlunde samme udmelding kommer fra Venstres politiske ordfører.

Vi skal simpelthen videre. Vi er der nu, hvor medicinen er værre end sygdommen

Søren Pape (K)

- Al respekt for SSI, men jeg har stadig til gode at se, at de forudsigelser, de er kommet med forud for genåbningsforhandlingerne, faktisk har holdt stik ude i den virkelige verden. De har gang på gang sagt, at antallet af indlæggelser vil stige, og gang på gang er det faldet, siger hun.

- Giver det hele mening?

De vil begge gå ind til onsdagens genåbningsforhandlinger med krav om, at coronapasset skal udfases.

Og står det til Venstre, skal coronapasset, til det er fuldstændigt udfaset, kun bruges i tre sammenhænge: til at komme hen over den danske grænse, ved deltagelse i store arrangementer og i forbindelse med nattelivet.

- Vi skal af med coronapasset og have genåbnet og normaliseret det danske samfund, siger Sophie Løhde.

Søren Pape mener også, at det er oplagt at diskutere, hvorvidt en negativ test fortsat skal gælde i 72 timer. Han påpeger, at det danske samfund bruger to milliarder kroner om måneden på coronatests.

- Måske skulle man spørge sig selv, om det hele giver mening, lyder det fra Pape.

Grobund for at genåbne

Både Sophie Løhde og Søren Pape henviser til, at alle over 50 år så småt er ved at få det første vaccinestik.

- Og der mener vi jo, at samfundet fuldstændig skal genåbnes. Vi – de politiske partier på Christiansborg – har jo tidligere givet hinanden hånd på, at når alle over 50 år er vaccineret, er der grobund for at genåbne det danske samfund, siger Sophie Løhde.

Søren Pape påpeger også, at vaccinationerne af de unge nogle steder er gået i gang.

- Vi skal simpelthen videre. Vi er der nu, hvor medicinen er værre end sygdommen. Hvor det, danskerne skal finde sig i, er værre.

Er du ikke bekymret for en smittestigning, eller at nye mutationer kan udvikle sig?

- Man kan være nervøs for rigtig meget her i livet, og hvis vi skulle følge det, så skulle vi alle sammen bare blive hjemme bag lukkede døre. Hvis vi behandler alle andre sygdomme som corona, ville alt jo bryde sammen i det her samfund.