Nanna fra 'Anbragt i helvede' hylder særlig person

Socialpædagog gav Nanna Summer Hansen et vigtigt løfte, som hun aldrig veg fra.

Da Nanna Summer Hansen var bare fem år gammel, slog hendes far hendes mor ihjel.

Siden blev hun og hendes søstre en kastebold i et anbringelsessystem med skiftende kontaktpersoner, vold, svigt og seksuelt misbrug.

Så da Nanna Summer Hansen flyttede ind på et nyåbnet børnehjem, var beskeden også klar, husker Maria Skov, der var hendes nye kontaktperson.

- Det første, hun gør, er at kigge på mig og sige: "Du kommer ikke til at holde længe. Det er ligegyldigt, du bliver snart skiftet ud med en anden", fortæller Maria Skov om det første møde i 'Go'’ aften LIVE'.

Men svaret fra Maria Skov var lige så klart den anden vej:

- Det kommer ikke til at ske. Jeg bliver lige så længe, som du bliver her, lød det.

Maria Skov holdt sit løfte og har siden stået ved Nanna Summer Hansens side. Hun har kæmpet og været en så stor inspiration, at Nanna Summer Hansen i dag har taget en uddannelse som socialpædagog for at bruge sin egen historie til at hjælpe børn i samme situation, som hun var i.

- Maria har helt klart været en af mine største inspirationer, og skulle jeg have en plakat, så skulle hun helt klart være på den, lyder det fra Nanna Summer Hansen.

Hun havde en lille kuffert, der var pakket, så hun var klar til at tage videre til det næste sted

Maria Skov, teamleder i socialpsykiatrien

Gav sin tillid

Da Nanna Summer Hansen flyttede ind på børnehjemmet, oplevede Maria Skov hende som både frisk og livlig – men også sorgfuld.

- Hun havde en lille kuffert, der var pakket, så hun var klar til at tage videre til det næste sted, fortæller Maria Skov.

I kufferten var der ikke bare tøj, men også en hemmelighed.

Hun har udgjort en af de største forskelle i mit liv

Nanna Summer Hansen, socialpædagog og forfatter

Hendes tidligere plejefar havde misbrugt hende seksuelt, og Maria Skov var den første, som hun betroede sin hemmelighed til.

- Jeg kan huske, da jeg fortæller om de ting, der er sket i min barndom og i min plejefamilie, der blev hun der, fortæller Nanna Summer Hansen.

Sammen bevægede de sig ud på en rejse, som Nanna Summer Hansen selv beskriver det.

Maria Skov stod altid klar, hvis hun skulle læsse noget af, og hun var med, da Nanna Summer Hansen skulle vidne i retten i en af flere retssager, hvor en anden hemmelighed blev afsløret.

På morgenen skrev aviserne nemlig om, hvordan Nanna Summer Hansens mor var blevet slået ihjel, så Maria Skov blev også hende, der skulle fortælle Nanna Summer Hansen hele sandheden om hendes familie.

Udgjort en forskel

Nanna Summer Hansen er overbevist om, at hun ikke havde været, hvor hun er i dag, hvis hun ikke havde mødt Maria Skov.

Derfor har Maria Skov også fået en plads i Nanna Summer Hansens nye bog 'Jeg er Nanna'.

- Hun har udgjort en af de største forskelle i mit liv, forklarer hun.

Maria Skov har kæmpet for Nanna Summer Hansen. Også når hun ikke selv havde lyst til at kæmpe.

Ifølge Nanna Summer Hansen har socialpædagogen lært hende at stole på fagpersoner – og så er hun blevet, uanset hvad Nanna Summer Hansen fandt på, lyder det.

I dag har Nanna Summer Hansen og Maria Skov stadig kontakt, og de har endda holdt jul sammen et år.

Nanna Summer Hansen bruger sine egne erfaringer i sit arbejde som socialpædagog, hvor hun allerede som 25-årig fik en lederstilling.

Og herfra har hun et opråb til politikerne:

- Der er så mange børn og unge, som bliver tabt i vores system. I stedet for at se dem som en udgift, så skal vi se dem som en investering, slutter hun.

Se interviewet med Nanna Summer Hansen og Maria Skov i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY.